Kirppusirkus


Tänään on hengailtu iltapäivää kotona fumigaattorin kanssa, taas vaihteeksi. Siis kenen kanssa?! Kun on pilvetön taivas, semitrooppinen unelmailmasto ja aivan mielettömän ihanat vanhat täystiikkiset puulattiat, niin silloin tarvitaan fumigaattoreita kotioloissa tasaiseen tahtiin. Eli ihan banaalisti sanottuna puhutaan kirpunkarkoituksesta. Kyllä. Se on tämän paratiisikolikon toinen puoli, kun nurkat ja lattianraot tulvii mäkäräistä ja itikkaa jos jonkin sorttista ja joka lähtöön. Operaationa simppeli, sumutellaan huusholli katosta kellariin pari kertaa viikossa, kunnes sadekausi saapuu ja kirput häipyy. Taas on vieraita kumpu täynnä ensi viikosta eteenpäin, niin lienee ihan fiksua putsata nurkat etukäteen;)

Siinä spreijaamisen ohessa otin valosta vaarin ja räpsin kirjavia kuvia telkkarihuoneesta. Kyllä rupesi naurattamaan, kun huomasin että meillä on naku neiti täälläkin seinällä - tämä on tosin vakavampi juttu... mun lempparimaalari Klimtin ehta öljyvärikopio iki-ihanasta Kultakalasta. 

Tässä tämä. Viikko on viittä vaille puolessa, kirpputalkoot pulkassa ja suuntana sänky.

Aurinkoa ja kevättä rintaan.

Comments

  1. Taas uusi puoli elämästä siellä :) ja tyytyväisyyden huokaus täällä, kun ei tarvitse kirppusirkusta pitää, tosin lasten koulusta taas tuli lappu, että täitä liikkeellä, jotan ei vielä kannata huokaista helpotuksesta ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kuule, saisin ihan helposti muutaman postauksen aiheesta päätäit;) Kivat viikonloput!

      Delete
  2. Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi elää;) Kirpputalkoot! Eipä olisi tuotakaan tullut ajatelleeksi. Varmaan aikamoinen homma tuossa sumuttelussa.
    Ihania kuvia taas kerran - teillä on todella viihtyisän näköistä. Ja tällaiselle kirjafanille tuossa kirjahyllyn sisällössä riittäisi puuhaa vähäksi aikaa.
    Mukavaa loppuviikkoa sinne vieraiden kanssa. Niiden ihmisvieraiden, ei kirppujen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle kirjat on hiukan sellaisia pyhiä juttuja, ja seuraavat aina mukana. Kivat lueskella, ja hei tosi kivat myös tuijotella siinä hyllyssä;)

      Delete
  3. Tsiisus, kirppuja ja alastomia naisia ! Teillä menee lujaa siellä :)
    Ihanat tilat kirjoille, täällä kade! Ootko sää laahannu ihan ehtaa Lundiaa kirjojen kodiksi? Jos oot, niin olet kova luu :)

    Oon muuten kerran nähnyt Klimtin työt aitoina, Wienissä tietty, upea oli!

    Hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, Klimt. Kerran kun pääsis näkemään se Suukon. Voih. Kuule, paikallinen metalli-kopio-version Lundiasa. Painaa sata kiloa tsipale. Mutta toimii. Viikonloppuja, me suunnataan kaupungin pölyistä puskareissulle. Jes.

      Delete
  4. Onneksi hoituvat sumuttamalla, ettei kaikkea tarvitse esim. tyhjentää....
    Voi ihanuus tuota teidän tilan määrää ja värien runsautta!

    ReplyDelete
  5. Rakastan kirjahyllykuvia ja Westötä. Koti ilman kirjahyllyjä on kuin ... jotain autiota ja tyhjää :)

    Kirpuista en niinkään tykkää, enkä mistään muistakaan pikkuötököistä. Yksi hyvä puoli näissä arktisissa oloissa asumisessa siis on: vähemmän ötököitä, ainakin talvella.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just niin, pakkaset rock! Täällä kun vie viltit ulos tuulettumaan, niin ei tiedä mitä tulee tullessa sisään;) Mukavat viikonloput!

      Delete
  6. Ihania kuvia, ja ihanasti saumoistaan natiseva kirjahylly :-)
    Toivottavasti ötöt lähtivät muualle!
    Yksi lempikirjoistani muuten tuo Shantaram, jonka bongasin tuosta pinostasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shataram on aivan huikea.. vei mennessään moneksi päiväksi. Jatko-osa on kai tekeillä, mut ei se voi olla yhtä hyvä ikinä!

      Delete
  7. Kirppusirkuksen tirehtöörinä olo kuulostaa ällöltä mutta tuiki tarpeelliselta =D
    Ihanan kodikasta , siis teidän koti ei ne kirput sun muut öttiäiset . Vaan jos kaikenmailman öttiäisiä pelkäis sais varmaan unohtaa kaikki ihanat safarit sun muut ihanuudet joita siellä on .
    Aika helpollahan noista tuntuu pääsevän

    Ihanaa loppuviikkoa sinne lämpöön

    Terveisin pölypunkin häätäjä :)) Petivaatteet viikonloppuna parvekkeella -24 pakkasessa
    että samat hommat täällä

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mut onneksi ne ötökät on vaan harmittavia, eikä mitenkään ihan oikeasti vaarallisia... paitsi jossain seuduilla tietty malaria. Mutta mieti, meillä ei siis ole hyttysiä kuin nimeksi, mikä onni! Viikonloput!

      Delete
  8. Hihhih... just aattelin, että ompa taas niin tunnelmallisia kuvia! Ja sit alat kertoilee kirpuista ja muista etököistä :)) No toivottavasti karkotus onnistuu :)

    Mukavaa keskiviikkoa!

    ReplyDelete
  9. Teillä ei mahda olla villakoiria siellä :)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kuule, niitä löytyy. ja pölyä! Punaista pölyä, jonka kanssa on vain pakko oppaa elämään... ei saa hermoilla pienistä;) pölyt ja itikat kuuluvat päivään jokaiseen. Huoh. ;)

      Delete
  10. Iiik...onneksi on keinot kirppujen ja ötököiden häätöön...:)
    Teillä on kyllä niin kaunista, juuri minun makuun...paljon tavaraa ja paljon värejä...tykkään...:)

    ReplyDelete
  11. Näinhän se on, että seinänreunukset ja nurkat aikoinaan meilläkin sprayttiin, torakatkin kuolivat siinä samalla, olivat ketarat ojossa.
    Kauniita, kauniita kuvia. Tulee ihan satukirja mieleen...
    XX

    ReplyDelete
  12. Hih, kuulostaa eksoottiselta. Ihanat, lämpimät värit kotikuvissa... kirjahylly täynnä kirjoja on kaunis sisustuselementti sellaisenaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiios! Tykkään pursuavista hyllyistä myöskin.. viikonloput!

      Delete

Post a Comment

Popular Posts