Katin kanssa keittiössä

Meidän ikiomassa keittiössä, joka on sielultaan täysin suomalainen,
 mutta sattuneista syistä sijaitsee Afrikassa, afrikkalaisella kokilla ja afrikkalaisella menyyllä. 
Kuulostaapa taas kovasti etniseltä, mutta sitähän tämä on. 

Blogitaivalta on takana tasan kaksi vuotta, ja yhtään reseptiä ei ole vielä sivuille siunaantunut. Varsinainen helmasynti, sillä meillä syödään tavattoman hyvin, paljon ja usein. Ollaan koko perhe hyvissä lihoissa ja moisesta kuuluu kiitos yksin ja ainoastaan kokki-Katille. 

Kati loihtii päivittäin mutkatonta, värikästä ja paikallista lähiruokaa. Ja äärettömän hyvää. Jujuna lienee helpot ja herkulliset raaka-aineet ja mausteiden näppärä kohtuukäyttö. Itä-afrikan ruokakulttuurihan on fuusio tuikitavallista liha-peruna-kikkailua ja swahilimakuja aasialaisella twistillä. Oivalsin kauhukseni hiljattain, että itselläni ei ole harmainta aavistustakaan mitä näiden kaikkien arkiherkkujen takana piilee,
ei reseptin reseptiä, ei tarinan tarinaa täkäläisen hellan ääreltä. 

Nopsa hätäpalaveri Katin kanssa ja sovittiin, että nyt ryhdytään yhdessä kirjaamaan meidän perheen reseptejä. Tehdään meidän yhteinen ruokahistoriikki. Bonuksena Kati opettaa niksinsä ja bravuurinsa alusta alkaen ja kädestä pitäen. Otetaan mitat, määrät ja kuvatkin vielä. Ja jotta pysyvät visusti tallessa, niin reseptit pistetään turvaan blogipilveen. Ja joutavat jakoon siinä sivussa;)


Tässä siis ensimmäinen oodi Katille ja kenialaiselle keittiölle. Eikä jää viimeiseksi.
Meidän lauantai tänään kotona.

Suloista sunnuntaita kaikille. Hiippailen tästä kylmälle santsikierrokselle, as usual. 

Jaana

Comments

  1. Ihanaa! Eipä oo ees tullut mieleen kysellä ohjeita... hyvä, että "hokasit" ottaa ruokareseptit talteen ja jakaa vielä meillekin :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nämähän ovat maailman parhaita tuliaisia itselleen, kun joku päivä ne kassit pakataan ja jätetään tämä manner taakse. Kenialainen kokkaus on kuitenkin ruoka-aineiltaan niin kovasti kotoisen oloista, että näitä herkkuja saa loihdittua Turussakin:)

      Delete
  2. Hieno homma, Jaana! Kun muutatte pois Keniasta, voit loihtia sen maut ruokapöytään kotona Turussa ;) Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No juuri niin sanoin edellisessäkin vastauksessa, että näissä resepteissä on meidän perheen parhaat kotiinviemiset;)

      Delete
  3. Oih, olispa oma kokki. Tai enemmän oikeastaan kaipaan ihmistä, joka siivoaisi päätoimisesti meidän keittiötä. Sillä lapset ja mies tekevät oikein hyvää ruokaa.- Arvatkaa, kenelle jää kaikki muu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voih, ei kai tämä kokista kirjoittelu nyt anna vaan ihan väärää kuvaa - kuulostaa totta kai kovasti luksukselta, mutta tämän auringon alla kotiapu ja kokittelu on enemmänkin standardia, niitä löytyy joka huushollista. win-win. Ja ihan tarpeeseenkin, sillä duunipäivät jatkuu illan puolelle ja eineksiähän ei saa mistään. Että sellaista, ja ihan totta sanot - parastahan on se, kun joku putsaa vielä jäljetkin;)

      Delete
  4. Oi kiitos! Haluan meillekin tuollaisen kokin:-) Olenko oikeassa että kuvissa seikkailee inkiväärin juuri ja Mangold (vihreät lehdet ja pitkät varret)? mitä niistä teitte?-Anne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kati on ihana, ja arvaa oliko meillä hauskaa kun askarreltiin eilisiä reseptejä ja haettiin kuvakulmia:) Inkiväärin juuri kyllä - ihan standardi lisuke täällä - ja noi isot lehdet on itseasiassa paikallista pinaattia. Inkivääri meni lihapataan, ja pinaatinlehdet muusiin. Kantsii kokeilla;)

      Delete
  5. Kiitos! Ihanaa, että jaat meille näitä ohjeita, saamme mekin arkiruokailuun vaihtelua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mikä parasta, Irio menee muskuihin kuin häkä, pinaatteineen poikineen!

      Delete
  6. Juuri tätä olen salaa odottanut! Ihana, että jaat meille paikallisia ruokareseptejä! Meillä kokkailtiin eilen Moskovan pataa hirvenpaistista, käynhän nappaamassa tämä resepti blogistani, kuuluu suosikkiruokieni joukkoon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kävin jo - kuulostaa just niin ihanalta kun se taatusti on! Kiitos kaunis!

      Delete
  7. Varmasti maistuisi meillekkin...kuullostaa todella herkulliselta..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellaista tavallista kotiruokaa hiukan uudessa uskossa - kantsii kokeilla;)

      Delete
  8. Namskis!
    Ja vielä kuva valmiistakin, kiitos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siis nyt en kestä, unohdin koko kuvasikermän tärkeimmän kuvan - eli miltä näyttää valmis! Laho pää, niin siitä saa kärsiä kaikki. Katsotaan saanko jotenkin homman sliipattua kuntoon;)

      Delete
  9. Irio on muuten seuraavana mun ruokalistalla :) Nam, se on niin hyvää! Terkut Katille ja muillekin. Miss U!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi murukka, miss you too! Täältä alkaa tulla tuttuja reseptejä sillä tahdilla, että teillä on pian swahili keittiö sielläkin! ;) Rutistukset!

      Delete
  10. Ihania kuvia! Löysin juuri blogiisi ja liityin lukijaksi. Tervetuloa kurkkimaan myös meille: www.kotiaurorassa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa kun löysit näinkin kauas. Tervetuloa isosti! Kävin jo vastavisiitillä, ja illalla uudestaan oikein ajan kanssa. Nyt hakemaan sälli futisharkoista;)

      Delete
  11. Kiitos reseptistä ja tulevista resepteistä. Kokkaamisen riemua Katin kanssa. Aurinkoista tulevaa viikkoa koko poppoolle!

    ReplyDelete
  12. Saisikos tännepäin yhden Katin :-)
    Ai että, kuinka olisi ihanaa, kun olisi oma kokki. Sorry, mutta pakko myöntää olevani kade!

    ReplyDelete
  13. Niin fiksua! Onneksi huomasit ajoissa kysellä reseptejä. Itse tajusin liian myöhään, tai apulainen lähti vähän yllättäen Kiinassa asuessamme. Seuraava ei sitten kokannutkaan, eikä kolmatta tullut,joten parhaat reseptit jäivät arvoitukseksi, kun muutimme takaisin Saksaan.
    En olekaan tainnut aiemmin kommentoida loistoblogiasi, mutta lukemassa olen käynyt useasti.

    ReplyDelete
  14. Great post I am definitely going to try the beef stew recipe

    ReplyDelete
  15. Aivan upeita kuvia! Ja reseptejä tietenkin :)

    ReplyDelete
  16. Ihanat kuvat! Ja Kati muistuttaa niin yhtä vapaaehtoispaikkani toipilaskodissa ollutta mamaa...

    ReplyDelete
  17. Herkulliset reseptit! Kiva idea tallentaa reseptit ja onhan se hyvä sinunkin tietää, mistä ne hyvät ruoat syntyy. Lihapadan mausteet kuuluvat suosikkeihini.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts