Papa Sumbunun sulat


Heräteltiin eilen harmimorkkis. Takana on about sata vuotta Afrikaa ja edessä viikko vielä Turkuun. Ja nyt vasta hiljan tuli oivallus, että siihen jumalattoman suureen muuttokonttiin mahtui kyllä kaikki rakkaat killat, pormestarit ja aallot, muttei yhtään perinteistä afrohärpäkettä. Ei kolhittua puumaskia, helmikoristeltua lypsyjakkaraa tai edes nakua etnopatsasta. Vuosia on niitä hypistelty täkäläisillä markkinoilla, mutta yksikään ei ole koskaan matkaan joutanut. Täällä on kotia koristeltu kuin pikkupatriootti konsanaan.

Mutta nyt - kun kontti on kohta jo kotona ja pakaasit paukuttaa ylikiloilla - tuli tutina, että keltaiseen rintsikkaan tarvitaan muistutuksia vuosista akaasian alla. Lähdin tänään aamusta aikaisin etsimään Nairobin nigerialaisia, tunnetusti maailmaan parhaimpia afroantiikin diilereitä. Kysyvälle vastataan ja löysin laitakaupungilta kokonaisen hostelin täynnä aarteita, ja niiden myyjiä. Tuumattiin tovi ja tingattiin toinen, ja nyt on kotitalolle tiedossa sitten etnoa poikineen. On maskit ja patsaat, pikkuinen kalapöytäkin lähti matkaan. Mutta koko homman karkkina on kyllä kamerunilaiset hattuhöyhenet, tai höyhenhatut. Mitkä huikeat väriläiskät olkkarin seinälle.

Nyt pitää vielä miettiä strategiat lentokenttähenkilökunnan hoiteluksi ja voiteluksi. 
Kiloja löytyy, trust me;)

Comments

 1. Kyllä on hienot höyhenhatut, kelpaa niillä olohuoneen seinä koristella : ) Ja voi vitsit, teillä on siellä ihan viimoiset päivät menossa! Ikimuistoisia hetkiä Afrikan auringon alla, pakkailun ja kaiken muun asiaan kuuluvan merkeissä. Ja tervetuloa kotimaan kamaralle ihan pian <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onneksi joku muukin tykkää niistä tupsuista - mies niitä hetken tuijotteli, ja kääntyi kannoillaan;) Kiitoksia toivotuksista, täällä ollaan ja nautitaan niin sydän pohjasta. Huoh.

   Delete
 2. Hih, olin aivan varma että kontti pursuaa kaikkea paikallista sieltä jotta saatte uuteen kotiinne jotain tuttua menneistä vuosista. Mutta olit niin suurella vaihteella palaamassa kotiin ettei ilmeisesti sitten lipsahtanut mieleesi... mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, oli aivan lipsahtanut mielestä, kun täällä päässä ei sitä paikallista decoa niin hurjasti harrastella... mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan ja nyt on hommat hanskassa ja tavarat messissä;)

   Delete
 3. Onneksi huomasit nyt, etkä vasta täällä..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siitä vasta morkkis olisikin syntynyt. Ei hätä, kaikki mukana nyt;)

   Delete
 4. Hah, olin ihan varma että jaat kivituikut ja skoolit muistoksi ja pakkaat maskit matkaan! Parempi myöhään... ja oot verbaalisesti niin lahjakas että puhut helposti ne mukaan kentällä :) Joenposkella nähdään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajattele, tasan viikko ja siellä ollaan. Huuhailen ja huhuilen siellä joen pientareella sitten;)

   Delete
 5. Näen jo sieluni silmin ne maskit ja jakkarat siellä paikallisilla myyjillä!
  Aivan mahtavaa! Turkuun saapuu iso pala Afrikkaa, isolla sydämellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja Turkuun tulee kuin enemmänkin sitä Afrikkaa... muutamia mukavia on mielessä ja niistä tuota pikaa;)

   Delete
 6. Tervetuloa Suomeen ja mukavaa kun saitte matkaan maskit ja muut Afrikan tuliaiset. Upeita kuvia oli tuossa edellisessä päivityksessäsi <3
  Hyvää matkaa!
  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiits Päivi, ja toivottavasti pian tavataan!

   Delete
 7. Rouvalla on aika makee vaihtopää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niitä on muutama ja voi sitten vaihdella tilanteen ja fiiliksien mukaan. Mikään ei tosin ole kovastikaan koreudella pilattu, mutta so what;)

   Delete
 8. Tsemppiä loppurutistukseen siellä. Ja varoitus siitä, että täällä sitten odottaa melkoinen rutistus myös. Tai ainakin meitä odotti. Eilen tuli kamat Turkista ja nyt elellään taas muuttolaatikkojen keskellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä, se kaaos täällä on suoraan verrannollinen siihen mikä meitä odottaa sitten kotona. Onneksi on vielä mehuja jäljellä ja valmiita sitten siihen rutistukseen! Tsemppiä sinne teidän touhuihin, olette muutaman ison askeleen edellä;)

   Delete
 9. Hieno pää - ihan kuin olisi sun pääsi kasvanut;)
  Ja sitten aikanaan onkin kiva katsastaa kuvista, mitä upeuksia sieltä olet rahdannut!
  Tsemppiä viime hetkiin - ja upeaa 4 päivän reissua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lady, täällä ollaan. Itkettävän ihanaa on, usko pois xxx

   Delete
 10. Te tuutte Turkuun, minä lähden Afrikkaan. Hyvä että meidän kaupungin edustajien määrä Afrikan mantereella pysyy tasapainossa.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts