Hallaa harjoitellen


Takana on viikoista lempein. Hyvää ja helppoa oloa, sellaisia tuttuja juttuja omiensa kanssa. Tässä ollaan vielä sen verran transitiotilassa näiden muuttojen myötä, että jokainen vieras- tai siskonpeti tuntuu heti omalta. Nyt oli tarjolla pehmeät pedit auringon alla ja uima-altaalla.
Äitiii, jäätäiskö me nyt tänne kokonaan… Niinpä.

Sinne kuitenkin painuivat etelän hellät tuulet kun vastassa oli hurrikaanin jämät. Lapsia naurattavat tyhjät puut ja jäinen nurmi. Aamun huurut ja iltojen nollakelit ovat eksotiikkaa kertoimella sata. Plazojen kuppiloista mentiinkin sitten suoraan kotituruille sukkahousuostoksille, ja tänään illalla pidettiin naisten kesken kotona naikkariharkkarit. Yritettiin kiskaista nailonit ylle ensimmäistä kertaa ikinä ja nipistelemättä. Allu ihmetteli. Siinä ylistettiin sukkahousujen lämpöhyötyjä mainiten ne poikienkin versiot - ne joista vain uupuvat ne jalkaterät. Ai niin kun legginssit vai? Ei ikinä. Katsellaan, katsellaan, routa ja porsas, niinhän se meni? Elsa on tunnetusti aina nokkela. Viimeisin valaistuminen oli autossa aamulla, kun tyttö ilmoitti, ettei ole muuten yhtään vilu kun jättää flanellipyjaman kouluvaatteiden alle. 

Kaikkein suurin yllätysrakkaus on kuitenkin lattialämmitys. Voi miten siinä on lasten ihana loikoilla posket parketissa. Ensin seisoskellaan pihalampun alla puhaltelemassa hengityshöyryja ja sitten kipinmiten lattian syliin kehräävän koiran viereen. Eli jos tässä elellään vuoden pimeimpiä ja viheliäisimpiä aikoja, niin eiköhän tästä selvitä. Kynttilöitä kehiin, hohkaavat lattiat, saunaa saunan perään, vilttiä viltin päälle ja samalla mieli halajaa jo niin kovasti jouluun. Onko glögin korkkaamiselle asetettu mitään laillista lanseerauspäivää? Tosin ennen sitä sesonkia pitäisi kai saada ne uupuvat taulut seinille, paperipinot mappeihin, esitellä eksyneet esineet paikoilleen ja viimeistellä tämä venähtänyt taloksi asettuminen. Glögin voimin sujuisi sutjakasti, I guess.  

Comments

  1. Hih! Naurattaa nuo lasten reaktiot sukkiksista ja pitkistä kalsareista :-)
    Vaikka ei ne niin mukavia olekaan, niin tulevat kyllä tarpeeseen.
    Hirmuisen kylmä ollut viime päivinä. Siperian jäätävä tuuli vinkuu
    meidänkin nurkissamme.
    Kotiinne näyttää ihanalta ja tunnelmaiselta. Rakastan taitoasi käyttää
    vahvoja värejä sisustuksessa. Meilläkin on viime päivät sisustettu oikein
    urakalla. Käyhän kurkkimassa blogissani, jos jossain mutkassa ennätät.
    Muksaa viikon jatkoa Jaana <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos niin kivasta kommentista Teija - ja siellä teidän puolellakin olen käynyt kurkkimassa ja kyllä näyttää kivalta! Mukavia puuhailuja nämä huushollin tuunaamiset, eikö;)... mukavaa ja lämpöistä viikonloppua!

      Delete
  2. Oi ja voi miten ihana naatiskeluviikko teillä on takana. Sen voimalla jaksaa täällä vilpoisassa ja pimeässä kolkassa hetken matkaa.
    Ihania nuo lasten reagoinnit ja valaistumiset. Mielenkiinnolla odotan jatkoa.... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä jaksetaan oikein mainiosti! Lapsille on jokainen päivä vielä uusi seikkailu, ihmetellään viimaa ja odotellaan lunta, sitähän se on;)

      Delete
  3. Kyllä te hengissä selviätte ja ensi syksy on sitten paljon helpompi - ja tylsempi kun tietää mitä on tulossa. Glögimukia minäkin hipelöin, mutta ajattelin sinnitellä siihen asti, että voin korkata sen omassa kodissa. Putkiremontin loppusuora nimittäin häämöttää!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi putkiremppaa! Ja kyllä me tästä syksystä nyt nautitaan, no worries;) ja glögiä odotellaan!

      Delete
  4. Täällä aloitettiin glögi- ja joulutorttukausi viime viikonloppuna. Ajatuksena oli, että kaikki mikä helpottaa syksyn jaksamista on sallittua, joten siitä vaan! Hyvää syksyä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä niitä torttutaikinoitakin on tullut jo mietittyä, ja piparitaikinat melkein pääsi ostoskoriin. Pidättelen tässä vielä hetken, jos vain maltan;)

      Delete
  5. Glögit esiin vaan, villasukat jalkaan ja kynttilät palamaan! Elsan pyjamaratkaisu kuulostaa houkuttelevalta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mitäs jos kiintiöt täyttyy jo ennen joulua!??;)

      Delete
  6. Samoissa aatoksissa glögin suhteen. Heti viileiden alettua tekee glögiä mieli eikä siinä kai vielä ole mitään säännöksiä. Siispä nauttikaamme
    tuosta ihanasta juomasta kera kynttilöiden, pehmentää mukavasti tätä vuoden ankeinta aikaa ennen kuin voidaan ruveta täysillä joulua fiilistelemään. Vuoden paras aika siis tulossa tuota pikaa, ihana lohdutus syksyn pimeyteen.
    Tämän kaiken saamme Suomen neljän vuodenajan myötä, mikä sinänsä on meidän rikkautemme.
    Nautiskelkaapa siis täysillä näistä pohjoisen jutuista, joissa on perheelläsi ehkä ihmettelemistä!
    Marja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanat vuodenajat, ja ihanat joulunodotukset! Ja me nautitaan, ihan täysillä! Vuoden paras on vielä edessä, onneksi;). Rutistukset teille kaikille!

      Delete
  7. Ihana postaus sukkahousuista ja flanellipyjamasta glögiin... Ei, ei sillä ole rajaa, mä olen ainakin nauttinut jo kuumaa glögiä... villasukat jalassa, filtti ympärillä! Ah - niin ihanaa ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukat ja viltti, jes. Glögi liittyy joukkoon tuota pikaa, I guess;)

      Delete
  8. On jäänyt kommentoimiset vähiin viime aikoina. Sitä piti vaan sanomani, että teillä on aivan uskomattoman ihana ja värikäs koti. Olet osannut hienosti tuoda osan Afrikkaa Suomen Turkuun. Lisää kauniita kuvia teidän kotoa, please.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iso kiitos Irlantiin;), ja kaipa se Afrikka on niin osana meidän kerhon eloa, että pysyy mukana mihin mennäänkin.. kotoista, sitä se;)

      Delete
  9. Tämä oli mainio. Tästä innostuneena tajusin itsekin laittaa sukkahousut housujen alla, (flanelipyjamaa en omista, vielä). Eräänlainen paluumuuttaja itsekin, kolmisen vuotta Ghanassa.

    Meillä vietettiin jo ensimmäiset pikkujoulut. Glögit on korkattu ja kynttilöitä poltettu. Tulkoon joulu luminen.

    Kaikkea hyvää,
    Lotta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa Lotta, jes, kyllä on helpompi ottaa viima vastaan, kun on tarpeeksi kerroksiä pöksyissä;).. pikkujouluja vasta suunnitellaan, ja tulkoon talvi luminen ja joulu suloinen!

      Delete
  10. Sukkahousut ovat jotain aivan kauheaa! Symppaan niin lapsiasi, jos he eivät oikeen innostuneet! Pyjama sen sijaannkuulostaa kätevälle, illalla on taas vaate jo valmiina päällä :-)
    Hauskaa, kun lapsenne ovat niin tohkeissaan asioista, jotka ovat meille niin arkea. Voipi itsekin taas kiinnittää huomiotamoisiin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lapsuuden kauhu oli ne nipistelemällä kinttuihin kiskotut sukkahousut... siksi kyllä pitkät kalsarit on paljon armollisemmat;). Ja kyllä meidän juniorit nauttii, naikkareista huolimatta;)

      Delete
  11. Ihana postaus! :) Glögi kyllä kelpaisi kylmeneviin iltoihin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaipa sen glögin pian kehtaa kotiin kantaa ja vielä korkatakin, eikö?:)

      Delete
  12. Siellä näyttää kyllä niin kodikkaalta. Täällä myös nautittu saunasta, saunasta ja takkatulesta, sekä lattialämmityksestä. Mukavaa viikonloppua teille!
    XX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja teillä on kotona kyllä niiiiin kaunista. Nautitaan puolin toisin, oikein ihania syyspäiviä sinne! xxx

      Delete
  13. Kiva kuulla totuttelufiiliksiä;) Ja kyllä glögiä saa jo nautiskella, tottakai! Mukavia talventunnelmia teille.

    ReplyDelete
  14. Voi, miten lämmin ja kiva postaus - hallasta huolimatta. Nyt vain lämpimät sukat jalkaan ja glögiä nauttimaan. Se on kylmien ilmojen juoma, ei pelkästään joulun juoma!
    Viihtyisää viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tykkään! Glögiä viimaan, jes! Ja kuulin jo ensimmäisen joululaulun, joten kai se joulukin jo kolkuttelee! Ihania syyspäiviä myös sinne!

      Delete
  15. Beautiful Blog ......... ♥♥♥............Marki

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts