kaukana poissa.

Joulu oli ihana, oli kirkko ja kinkku, pukki ja paketit. Juuri niin kanelintuoksuista ja lumivalkoista kuin satukirjoissa - tai paluumuuttajan haaveunissa. Mentiin kaikkien kaavojen mukaan ja sitä oli äiti päivätolkulla kananlihalla kaikesta suloisuudesta, kirkassilmistä ja silkohapsista. Lapset saivat huumansa styroksilumesta (lue: pakkaslumi) ja keinojäästä uusilla luistimilla. Joulu on nyt kuitenkin pakattu odottamaan seuraavaa, ja saariseikkailu on alkumetreillä.

Vaikka kilometrit eivät ole vieneet meitä sen kauemmas kuin maagisen Saaristomeren ulkoluodolle, niin tunnelman myötä määränpääksi on tupsahtanut toinen  galaxi. Nyt eletään kellotonta eloa, jossa päivärytmin määrää kahvihammas ja saunatonttu. Ikimetsä, ulappa, oranssi ketunpoika ja peuralauma saivat poikaystävänkin vakuuttuneeksi, että saariston safarit voi laittaa samaan kategoriaan savannien kanssa. Sisätiloissa oloa pidetään yllä tulipesillä, kirjapinolla ja päivän uutisilla. Ja siinä välissä sietää ihmetellä,  miten ihminen voi täysin suvereenisti syvänukahtaa puolelta päivin ja uudestaan taas iltakasilta? Se on se raitis ilma ja ylensyönti, I guess;).

Tätä onnea on suotu viikon päiviksi. Huomenna saadaan rakkaita mukaan juhlimaan uutta vuotta, ja siskonpetejä on rakenneltu jo sen mukaisesti.  Vaikka näitä vesiä ja saaria olen kolunut koko elämäni, niin yksi luksus saa aina hiljaiseksi; Suomen yhteysalusverkosto. Mikä käsittämätön elinehto saariston asukkaille - niille pysyville sankareille - me mökkiasukithan matkustellaan täällä enimmäkseen jäniksinä tai muuten vaan siivellä.  Tännekin taivaan takapihalle, monen mutkan päähän, päästään yhteysaluksella... kunhan ajoissa ilmoitetaan ja kipparin kanssa matka sovitaan. Ja autokin mahtuu kannelle nippanappa.

Monen ehdan emännän mielessä pyörii muonapuoli, niin täälläkin - muistaen, että lähimpään puotiin on matkaa päivä. Eilinen lounas oli metsän keskellä laavun kupeessa, ja viiteen pekkaan huikattiin tulilla 16 grillimakkaraa. Jes. Mutta ei huoli, tavaran pitäisi piisata. In principle. Nyt on illan proggiksena laittaa kinkku numero 2 uuniin, jotta saadaa särvintä ruisleivän päälle;). Unbeatable. 

Jatketaan näillä vielä hetki tätä kuluvaa vuotta, ja palataan taas, aivan tuota pikaa. 

Comments

  1. Ou my miten tuo paratiisi näyttää aivan toisenlaiselta kun kesäsin! Luonto on kaunis oli sitten kesä tai talvi, syksy tai kevät.... Oi nauttikaa mekin ollaan "pitstopilla" kotosalla, kassien purkaus ja pakkaus ja kohti Lokalahtea huomenna loppuvuoden sekä uuden vuoden viettoon ystävien mökille. Metsänuotiomakkaraa odotellen! Uudenvuoden halit sinne kaikille! Sanna ja Fredi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja arvaas mitä - juuri tuolla nautittiin sitä maailman parasta saaristolaisleipää a la Sanna;)... oli meillä ihana viikko, ja nyt pidellään pakkasia kotinurkissa. Hyvä näin taas vaihteeksi, kunnes taas päästään takaisin saareen;). Loppiaisrutistukset!

      Delete
  2. Upeita kuvia - kyllä osaa olla luonto kaunis!
    Minä kyllä tosin jumittuisin vain sisätiloihin sen kirjan kanssa ja jättäisin pakkasessa ulkoilun muille;)
    Rentoa loppuvuotta sinne saaristoon!

    ReplyDelete
  3. Oi... kuulostaa ihanalta!!! Nauttikaa ja viettäkää oikein mahtavaa uuden vuoden juhlaa <3

    ReplyDelete
  4. Upea paikka! Minäkin juuttuisin kirjojen kanssa sisälle, mitä nyt kuvia kävisin nappaamassa...
    Nauttikaa uuden vuoden vietosta! Hauskaa ja kokemusrikasta tulevaa vuotta!

    ReplyDelete
  5. HIlpeys heräsi hymykuopissa, kuulostaa ihanalta Jaana! Nautinnollisia päiviä :) ja leppoisaa laskeutumista kohti uutta vuotta!

    ReplyDelete
  6. Oijoijoi, kuinka kauniita kuvia ja mikä ihana tunnelma teillä siellä.

    Mukavaa uuden vuoden viettoa sinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kaunis, ja terkut sinne toisenlaisille biitseille, right;)? Molempi parempi, nautisellaan isosti!

      Delete
  7. Ihania tunnelmia, kuvista näkyy olemisen keveys ja rentous! Nauttikaan siellä taivaan takapihalla!

    ReplyDelete
  8. Näyttää ihan mielettömän ihanalta paikalta!
    Kyl teidän kelpaa :D

    ReplyDelete
  9. Nautinnollista vuodenvaihdetta sinne upeisiin maisemiin :)

    ReplyDelete
  10. Oi jestas miten upeita tunnelmia ja kuvia. <3 Iloista uuttavuotta. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iso kiitos Tiia, ja aivan sitä samaa sinne roppakaupalla;)!

      Delete
  11. Uudenvuodenhalaukset koko porukalle <3 Ensi vuonna jatketaan lounastreffeillä ja viini-illoilla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeps, ehdottomasti samaa mieltä, ehdottomasti. Suloista uutta vuotta teidän kerholle!

      Delete
  12. Tunnelmallista vuoden vaihtumista sinne ♥

    ReplyDelete
  13. Ihania kuvia jälleen kerran. Sunblogia on vaan niin kiva katsella ja lukea. *Huoh!*
    Voisiko sinulle lähettää sähköpostia? En löydä mistään kohtaa bogia, vaikka kuinka olen etsinyt... Asia koskee Kikoy-tuotteita :)
    Iloista, onnellista ja menestyksekästä alkanutta vuotta koko teidän perheelle! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa Annu ja kaikkea mukavaa ja suloista myös uudelle vuodelle... ja olen sen verran onneton blogin väsääjä, että sellaiset perusfaktat kuin s-posti on kokonaan päässyt unohtumaan;) ota toki yhteyttä, sillä kikoyt on kyllä tosi pop;)! siis jaanamioch@gmail.com... loppiaisrutistukset!

      Delete
  14. Kauniita, tunnelmallisia kuvia saaristosta ja sen idyllistä. Mikä rauhoittava paikka viettää loma!
    Meillä on mökki saaressa, niemennokassa. Sinne ei pääse yhteysaluksella, joten talvisin se nököttää siellä autiona. Jäätä pitkin sinne kyllä pääsee, mutta nyt se ei onnistu. Vaan ikävä nyt tuli sinne.
    Suuret kiitokset Jaana Tyttö ja Vuohi-liikkeen erilaisista ja upeista tavaroista. Osa on löytänyt paikkansa kotoamme ja osa on lähtenyt lahjoina ystäville. Ja lahjat ovat olleet mieluisia!
    Ihanaa Uutta Vuotta koko perheellesi. Nähdään pian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Tuulia, ja kävinkin jo nöyrästi kiittämässä kaikista kivoista sanoistasi ihanassa blogissasi! Toivottavasti tavataan taas pian! Onnea ja rutistuksia uudelle vuodelle!

      Delete
  15. Hei, löysin blogisi vasta pari päivää sitten ja luin koko blogin läpi siltä istumalta. Ihania kuvia afrikasta ja nyt suomen turusta. Ihana elämänmakuinen blogi, jäin koukkuun ja odotan jo kuumeisesti jatkoa. Hyvää Uutta Vuotta 2015 sinulle ja perheellesi.
    -Suvi-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi Suvi, kiitos - ja kyllä se on nämä ihanuuskommentit, jotka pitävät ilon ja innon yllä tässä bloggaamisessa! Kiva kun tykkäät, jatketaan juttuja ja oikein suloista uutta vuotta!

      Delete

Post a Comment

Popular Posts