The day I took off


Aamun avaus, pommi ja vadillinen maitokahvia. Onneksi sumppi tarjoillaan valon kera näin viikonloppuisin. Harvinaista hiljaisuutta, juniorit nukkuu ja mies ties missä liesussa, i.e. pelireissulla. Erikoisen ihanaa olisi, jos olisin herännyt ajoissa - nyt on kiire kintuissa ja vipinää puntissa, jottei aikataulu täysin kusahda. Koirat pissatettu. Kone ei käynnisty toivotusti. 


Varastolla hakemassa hyllyn täytettä puodille.  Aamu on kaunis, jäätynyt räntä rapisee askeleen alla. Olo on jotenkin oikeasti onnellinen, pitkästä aikaa. Se on se valo, joka levittää toivoa. Sitä on hyvä hengitellä, vaikkakin hemmetin huurua pukkaa aina vaan.
Tavarat koossa, checked. Kukkiakin.


Hikipäässä parkkipaikkaa hakien, ja kiitolaukkaa kaupalle. Yleensä kävelen kotiportilta perille asti näin lauantaisin, mutta tässä maksellaan sitä ylinukkumisen kallista hintaa. Plus piti se varastokin sumplia. Linnankatu on vielä typösen tyhjä, mutta kolleegat ovat jo kaikki ehtineet tiskiensä taakse. Kyllä tämä tästä, pitää vielä sulloutua puodin pikkuveskiin huiskaisemaan päivän meikki nassulle, ettei kukaan pelästy. Aikaa 3 minuuttia. Ei riitä.


On tämä vaan ihanaa. Nämä lauantaiset kauppapäivät ovat silkkaa ylellisyyttä, kun saa olla paikalla koko päivän... arkisinhan omalla työlistalla on vain parin tunnin iltavuoro, mutta nyt tätä väriterapiaa saa isolla kauhalla ja runsailla rytmeillä. Ja mikä parasta, tänään meillä soi lingala piirun verran lujempaa. Muillakin on meneillään onnellisuutta; hymyileviä ja ilosta huokailevia asiakkaita tulee ja menee, voisin kaikkia halata - vaikka kerralla. Iltäpäivällä oma kahvienkeli liihottaa paikalle ja saan ison latten. Huoh. Kiitos.


En malttaisi laittaa ovia säppeen, mutta on pakko. Samalla vielä hiukan hämmentelen näyteikkunaa. Meidän suloinen harjoittelija on hoitanut homman kotiin jo eilen, mutta synkronisoin vielä kukat ja kulhot. Mies soittelee pelituloksia, ja muistin unohtaneeni laittaa lapsille lauantain työlistat. Too late.


Koirat sullottu takaluukkuun, pakaaseineen ja matkamuonineen. Liukastellen ehdin nipinnapin koirahotellille Kuusistoon ja siinä halailin rakkaille hyvästit. Voi meidän pingviini ja norppa, kaamoskiloja kiroillaan tässä itse kukin, kyllä. Voikaa hyvin, meille jää ikävä.


Suunnaton kiitos papalle; naapurin dreamteam otti lapset huomaansa ja saivat nakerot lämmintä ruokaa, jälkkärillä huom. Itselläni menossa hätäpakkailu... se on aina vaan tämä sama valssi, kassit kaivetaan autotallista about siinä vaiheessa kun taksi kehrää pihalla. Nyt on ylellinen tunti rohmuta viiden hengen teepparit ja simmarit hyllyiltä, ei taksia, vaan oma-apu ja -ajo. Keli sakenee, se siitä aamun ohimenneestä keväthuumasta. Kotona on kaaos.


Auto pakattu. Koirat on korvattu kontillisella lapsia. Mitä jäi, se jäi. Ajokeli on kerrassaan kamala, pappa pyytää peruuttamaan kaikki pläänit. Järkimies, mutta moottoritie on kuuma. Well, I wish. Sain tsuumattua ison rekan takavalot, joita sinnikkäästi tsuumailin kolme tuntia @ 80km/h, läpi viiman ja rännän, kehäkolmoselle asti. Lapset lauloi osan matkaa, osan lätkivät toisiaan hengiltä.
Aikuista seuraa, pliis.


Junior Suite, 7.krs, Helsinki-Vantaa. Watch me whip, watch me nae nae. Helpotustanssi, päästiin perille.
Pepat pehmeinä, silmät sikkurassa ja yömyssy mielessä.


Loputtoman ruokahalun omaavat nuoret saivat sullottua dinneri kakkosen vielä alas kurkuistaan. Kyllä näillä eväillä hetken jaksaa - meillä on aamuneljän rande-vouz sovittu buurin kanssa lentokentällä. Aamiaistreffit. Counting stars and seconds.

Taking off. Checking in. Checking out. Sweet dreams.

Comments

 1. Yhteen päivään saa näköjään mahtumaan aika paljon kun on yhtä tehokas kuin sinä! Ihanaa matkaa minne ikinä lennättekin! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh - sitä on joskus vaan pakko pitää pikku lieska päällä, jotta pääsee lomille! Jes!

   Delete
 2. Onpa päivässä ollut säpinää. Oikein nautinnollista lomaa teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, ja ihana juttu Kodinkuvalehdessä!

   Delete
  2. Kiitos - juttu oli ihan omannäköinen, kiitos kivalle toimittaja-Anulle ja kuvaajille... vaikka hassuahan on nähdä oma itse sivuilla, niin sessio oli hauska;)

   Delete
 3. Erittäin hyvä yhden päivän taktiikka!
  Minä myös toivottelen ihanaa matkaa, minne se ikinä viekin! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taktiikkaa ja silkaa menoa - nyt ollaan lomilla, valoa imemässä oikein kaksin käsin!

   Delete
 4. Kiitos tästä! Alkoi tehdä mieli väsätä oma vastaava postaus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja ihan hauska muistio miten ne kiirepäivät joskus menikään;)

   Delete
 5. Tuolla liikkeessäsi tarttisi tulla käymään, hakea rytmiä ja värejä :) Ja mikä onni noista kuvista loistaa, nuo missä lasten kanssa olet <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - tervetuloa piipahdukselle, ja kyllä se on sitä puhtainta iloa, kun saa olla vierivierin näiden junnujen kanssa, ja vielä kun tuntuvat äidin seurassa jopa viihtyvän;)

   Delete
 6. Voi tuota sinun vauhtiasi! En pysyisi perässä kuin kaupalle asti - ja sinne jäisinkin, on se niin ihana paikka.
  Ihanaa reissua teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ladylle kiitos - ja viimeisimpiä kuvia katsellen, kuulostaa siltä, että talvi on takautunut taas Turun turuille. Huoh. Nyt nautitaan valosta ja lämmöstä ihan tuplaten!

   Delete
 7. Nauttikaa lomasta. Kodin Kuvalehti luettu.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts