Hello September


Saa tulla. Syyskuu ja kevät päiväntasaajalle pliis. Meillä on värjötelty jo kuunkierto poikineen, nyt odotellaan auringon hellittelyä ja aamukastetta varpaille. Jooko? Tervetuloa, we are ready.

Kevät on siis myöhässä ja kunnon helteistä ei vielä hajuakaan. Silloin lämmittää soppa sisuskaluja myöden, ja sitähän on syöty, juotu, härpitty ja lusikoitu. Nyt voisi iloilla siirtyä rapiseviin salaatteihin, kylmiin tomaatteihin ja jääveteen. Noh, toistaiseksi vielä uunifoliovihannekset kuuluvat meillä iltaan jokaiseen. Eri kokoonpanoissa, eri väreissä, eri formuissa. Niitä voi sitten napsia sellaisenaan, pihvin kyytipoikana tai kun on oikein vilu niin niistä pyöräyttää sosesopan sekunnissa. Hiukan kuuma kanalientä ja mikseriä, niin avot - keitto käsillä. Ja jos lirauttaa kermatilkan joukkoon, niin tavoitellaan jo gourmeeta;).

Toinen salainen lämpöase on chilijugurtti. Antaa sopalle napakan fuusion kevyttä kermaisuutta ja pippurinpotkua, ja on muuten ihan taivaallista niin lihan kuin kanankin kanssa. Tai niille uunivihanneksille totta kai, ja sopii aivan täydellisesti myös salaatin särpimeksi. Ei muuta kuin sotkee kylmään luonnonjugurttiin lusikan pari kunnon chili-inkiväärikastiketta. Siinä se. Reseptiksi ei tämä vielä kelpane, mutta liki jo liippaa - joten eiköhän niitäkin ala näissä posteissa pian vilahtelemaan:). Lupaan olla ottamatta luvattomia kehuja itselleni, vaan tulevaisuuden-mahdollisista-resepteistä menee kaikki kunnia sinne minne se kuuluukin: kokki-Katille.

Tässä siis tämän päivän lounassoppa. Eilisen illallisen jämävihannekset ja se tavallisen taivaallinen chilijuova koristeena ja maun takeena. 

Peiton alta terveisiä. 

Comments

  1. Kauniit soppakuvat!! Kattaus on puoli ruokaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos - ja soppakelit jatkuvat aina vaan. Höh;)

      Delete
  2. Niin ihanat kuvat sopasta ja muusta! :))

    ReplyDelete
  3. Mahtaisikohan tuo chilijugurtti laihduttaakin? Niin tai näin - tätä on kokeiltava;)
    Ihanaa syyskuuta sinne kauas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdoton herkku, ja meillä mukana ihan joka päivä... ja ei se ainakaan lihota;)

      Delete
  4. Ai nami, kyllä on herkullisen näköistä! Meilläkin oli tänään soppapäivä, nimittäin kalasoppa :) Ja niin on muuten huomennakin. Parasta on, että sopasta riittää seuraavaan päivään isollekin perheelle kun tekee riittävän ison kattilallisen. Sekaan ei lorautettu nyt kermaa vaan kunnon pala Koskenlaskijaa, hyvää oli :D

    Suloista syyskuuta!

    ReplyDelete
  5. Tänään juuri ajattelin keitellä kevyttä porkkanakeittoa :) Mutta voi... miten kaunis on tuo astia, jossa soppa on!
    Astiakuumeeni nousi jälleen taivaisiin.

    ReplyDelete
  6. Minä taas odotan, että viilenisi. Saadakseni syödä soppaa ilman hirmuista hikeä. Vaihdetaanko?

    ReplyDelete
  7. Kauniit kuvat! Chilijogurtti kuulostaa aika jännittävältä...:)

    ReplyDelete
  8. Makoisalta keitto näyttää...:)
    Mitä siellä on lämpöasteita talvella ja mitä kesällä?

    ReplyDelete
  9. Hei !
    Tässä tulee terveiset myös Killinkoskelta , Leenalta ja Tapiolta
    , itse olen seurannut blogiasi mielenkiinnolla jo pitkään !
    Oli mukava tavata teidän rento , ihana ,iloinen perhe silloin heinä-
    kuussa Killinkoskella . Täällä Suomessa alkaa kuulas , raikas syksy
    , josta pidän kovasti. Lämpimät terveiset sinne lämpimään !
    terv Tuula R.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten mukavaa kuulla sieltä suunnasta. Iso kiitos kommentista, ja suurensuuret terkut sinne kaikille Killin seudulle!

      Delete
  10. Ihana värisiä kuvia ja herkullisen näköistä soppaa :) laita vaan reseptiä blogiin niin päästään täälläkin maistamaan ;-) Aurinkoisia päivä teille sinne kauas <3

    ReplyDelete
  11. Ui miten ihanat kuvat :) ei muutakun ruokablogia pitämään :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, pitäisi ehkä houkutella meidän kokko moiseen puuhaan... mustahan voisi tulla sellainen tsupparivälikäsi, kirjoitella ja kuvailla muiden reseptejä;)

      Delete
  12. Tämä tuli juurikin tarpeeseen, kurkkukipu meinaa iskeä väkisin, jotain kuumaa, teen lisäksi, kaipailee! Vielä kun olisi se "joku" joka sen valmistaisi...eli olen kyllä kurkun värinen sinulle siitä, että teillä on kokki :-)

    ReplyDelete
  13. Mums! Herkulliselta näyttää! Kyllä soppa naisen tiellä pitää :-) Niin ja linjat kunnossa.
    Olen itse yrittänyt siirtyä pitämään viikolla pari kolme soppapäivää. Sopat pitävät hyvin nälän, mutta niissä on useasti vain vähän niitä pirskutin kaloreita.
    Iloista kevään odotusta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ja kyllä sopat ovat ihan iskemättömiä. Hyviä, terveellisiä ja kevyitä - mitä muuta voisi edes toivoa! Mukavaa viikonvaihdetta!

      Delete

Post a Comment

Popular Posts