#hashtaghappy


Keskiviikko. Keskellä hulinaviikkoa. Keskellä ehkä about maailman mukavinta hulinaviikkoa. Tässä ollaan varttia vaille viikon vanha kauppias, iltamyyjätär itseasiassa, ja joka hetki on ollut pelkkää kivaa. Kahdessa vuorossa ollaan toimessa, ensin ihan oikeassa normityössä ja neljältä sitten putkahdetaan kaupalle. Aika juoksee siivillä, kun saa höpistä iloisten ihmisten kanssa ja laittaa rusetteja pakettien päälle. Pelkällä juuttinarulla toistaiseksi, sillä pakettipaperia ei kaupasta vielä löydy;). Samalla kun rouva juttelee ilokseen puodin puolella, niin mieskulta on ottanut hoitaakseen treenikuskaamiset ja tenavien iltalogistiikan. On siinä miesten mies, painonsa edestä kultaa ja timantteja. Se on aika setti se. 

Tänään oli yllärinä illalla vielä kotona odottamassa kotitekoiset makkarat. Tässä diilissä on omat niksinsä - siis kun on buurin nainut, niin makkarat tulee yleensä kyytiäisenä. Etelä-afrikan valtaväestölle liha muodossa kuin muodossa on elinehto. Kun sen lihan jauhaa ja survoo luonnonsuoleen, niin puhutaan jo gourmeen aatelista. Ja buurien pyhimmästä. Mies on haikaillut lihamakkaran perään jo muutaman kuunkierron, turhaan. Riisi ja rusinat makkarassa on kuulemma kyseenalalaisia, mutta kun nettikaupasta löytyi makkarakone, niin maailma kirkastui;), molemmille osapuolille. Sopivasti henkäillyt punkku ja miehen kuumat makkarat - tästä ei keskiviikko kotioloissa parane.

Joulusta sen verran, että kuusi on pystyssä, valot viritettynä ja perinnestressistä ei tietoakaan. Lupasin tosin koko kerholle siivouslistat perjaintai-illaksi, alkaen saunanlauteista. Kaikkein tärkein muistilista on kuitenkin kirjoitettu kämmeneen ja siinä listassa lukee vain yksi juttu; kinkku. Sitä ei saa unohtaa.

Hyvää yötä. Lumiunia, in deed.

xxx

Comments

 1. Ihana, elämäntäytteinen postaus :) Täällä kinkku on hankittu, mutta kuusesta ei vielä tietoakaan. Niin ja luntakin lupailtiin... ainakin tv:ssä ;))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lunta, lunta, lunta - saatiin tännekin maa valkoiseksi! Ihanaa. Joulu on viittä vailla valmis, ollaan niin niin valmiita!

   Delete
 2. Hei!
  Tahtoisin laittaa sinulle viestiä mutta en löytäny s-postiosoitetta mistään? Voistko laittaa minulle s-postia niin saisin sitä kautta yhetyden sinuun?

  Ystävällisin terveisin, Camilla
  s-posti. creatella@parnet.fi

  ReplyDelete
 3. Kiva lukea kuulumisia joissa ei hoeta sanaa stressi. Vaikka kiirettä & tekemistä siellä tuntuu olevankin, mutta oikealla asenteella homma toimii. Plus sillä, että myös teidän talossa asuu huippu mies:) Hyvää Joulua! Ja lunta toivon sinne Suomen Turkuun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asenteestahas se on kaikki kiinni. Ja olen päättänyt nauttia, ilman sitä s-sanaa. Suloisinta joulua sinne!

   Delete
 4. Niin se on, että perinneruoat on vaan kuljetettava mukana maasta toiseen. Itse kun tekee, niin saa varmasti aika lähelle oikean makuista, ja jos ei ihan, niin tarpeeksi lähelle kuitenkin, jotta tunnelmat ovat kohdallaan. Mutta nauratti kyllä, että se on makkarakone, mikä auttaa viihtymään Suomessa, heh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Makkarakone sai aikaan ihmeita - plus saadaan kotitekoiset makkarat myös joulupöytään. Ei paha;). Ihania joulun odotuksia myös sinne!

   Delete
 5. Kuulostaapa mukavan stressittömältä! Oikein iloista ja rentouttavaa joulun aikaa!

  Ps. Ihanan kaupan laitoit pystyyn kuvista päätellen :) Isäntä oli sinne kuikuillut tässä joku päivä muttei poikennut, höh! Koetin vinkata että vielä ehtii tämän viikon lahjaostoksille mikäli pyörii Voimakadulla päin... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Teija - ilman stressiä mennään... toistaiseksi vielä, mutta onhan tässä vielä pari päivää aikaa lietsoa vaikka mitä paniikkia;). Tervetuloa kaupalle, jos Voimakadulla liikutte. Tänään ollaan vielä auki kolmesta kuuteen, ja sitten lähdetään lomille;)

   Delete
 6. Kunhan saatte kaikki hommat valmiiksi ja joulun tupaan, kerrothan miltä tuntuu viettää joulua Suomessa! Joulu ilman sitä suomi-ikävää?
  Oikein levollista ja tunnelmallista Joulua koko perheelle!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts