taking time

Aika on merkillinen homma. Kun sitä on käsillä kylliksi, niin olo on melkein kuninkaallinen. 
Yleensähän ajasta jutellaan jatkuvasti, valitellaan sen puutetta tai nopeutta, on liikaa tai liian vähän, se on kortilla tai rajallista, tuhlattua tai hukattua, aika parantaa haavoja ja hoitaa särkyneitä sydämiä. Aika on kaikki. 
Näkymätön, hajuton ja mauton, mutta kultaakin kalliimpi. 

Tänä viikonloppuna päätin ryhtyä oman aikani herrattareksi ja tehdä melkein mitä mieli halajaa... siis lauantaina kymmenen ja kolmen välillä;). Mies kun on maailmalla ja lapset harrastuksissaan, niin sallin itselleni  kokonaisen puoliskon päivästä. Ilman mitään etukäteisohjelmointia. En ryhtynyt prinsessaksi en, vaan päätin ensin istua aloillani ja miettiä mihin sitä ryhtyisi. Pohdinta kulminoitui monen kilsan lenkkiin koiran kanssa, pikaiseen piipahdukseen keskustan basaareihin - ihan vaan huvikseni - ja sitten takaisin kotiin, 
takaisin istuskelemaan. 

Oli hyvä antaa ajatusten lentää kotiinpäin, sytyttää kynttilä niiden rakkaiden muistoksi, joita on aina pohjaton ikävä, ja toivoa voimia ja rohkeuksia puolestaan niitä tarvitseville. Olisin siinä tuudittautunut ajatuksiini ja loikoillut laakereillani pidempäänkin, mutta nuoriso pyrähti paikalle kavereineen ja sitten alkoi hoploppi. Hiukan surrealistinen tämä fuusio pyhämiesten päivää ja halloweenia, melkeinpä sopimaton. Noh, trendien mukaan mennään taas ja totta kai kaiverreltiin kurpitsat, lahdattiin pellillinen pitsoja parempiin suihin ja illan täyttää mustat tyttökissat ja naamiomiehet. Äidille ja siskolle skumpat, ei tästä melskeestä muuten selvitä. 

Ei tämä tähän lopu, vaan huomenna hulina jatkuu hindujen valon juhlan merkeissä. 
Diwali tuo tullessaan ilotulituksia, suitsukkeita ja mystiikkaa. Me mukana tavalla tai toisella. 

Kynttilän loimotuksia ja lämpöisiä ajatuksia itse kullekin. 

Jaana x

Comments

 1. Kippis! Ja hyvää Pyhäinpäivää;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja mukavaa maanantaita - vai onko niitä;)

   Delete
 2. Välillä pitää ottaa rennosti ja antaa aikaa itselle!
  Oikein ihanaa viikonloppua sinne ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, viikonloppu meni niin mukavasti, ja päätin ihan tosissani yrittää hellitellä hiukan tätä hääräämistä ja oppia ottamaan niitä löysiä ranteita hiukan useammin. Kun se on vaan niin mukavaa;)

   Delete
 3. Osasitpa sanoa sen hyvin!
  Haudoilla täälläkin käyty ja vastapainoksi jaettu karkkia ovikelloa pimputelleille!
  Mielenkiinnolla odotan mktä päivän mietinnät saa aikaiseksi :-)

  ReplyDelete
 4. Samoja mietteitä täällä tänään tuosta ristiriidasta. Meillä on juhlittu 7v synttäreitä sekä Halloweenia samalla, eikä kyllä rauhoittumisesta ole ollut tietoakaan. No, kynttilöitä on poltettu ja rakkaat on saanut lämpimiä ajatuksia, mutta haudoilla käyminen on jäänyt :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajatukset ja muistamisethan on niitä tärkeimpiä... ja synttäreitä on aina ihana juhlia! Onnittelut sinne seitsemänvuotiaalle!

   Delete
 5. Olet huikea! Välillä on hyvä nostaa AIKA pöydälle ja sanoa: "Paikka siinä, nyt et liiku hetkeen". Varsinkin tänään, vainajien muistopäivänä.
  Blogiin kirjoittelin Happy H.. ja kuitenkin E:n kanssa puheissa oli ne kaivatut. Aamulla yhdessä pitkä lenkki ja kiivettiin niin korkealle kun meidän pitäjässä pääsee, lähetettiin ajatukset ylös. Mä ehkä tykkäsin enemmän siitä vanhasta pyhäinpäivästä joka on jäämässä täällä Halloweenin jalkoihin. Nyt ohjelmassa kynttilät ja punkut, kiitos kutsusta, tulisin... :)

  ReplyDelete
 6. Minä istun virkkuu sylissä telkkaria katselllen, mietin tuossa hetki sitten, että onko tänään aika kulkenut jotenkin verkkaampaa tahtia.
  Pitkän aikaa viikonloput (ja viikotkin, ei sen puoleen) tuntuu menneen aika haipakkaa. Tänään olen aamu. Ottanut rauhassa, laittanut isän kanssa Lillan katoksen talvikuntoon, haravoinut lehtiä, kitkenyt rikkaruohoja, laittanut ruokaa, vaihtanut lakanoita ja pessyt pyykkiä - ja vain ollut ja laiskotellut....ja päivä on tuntunut ihan älyttömän pitkältä!!
  Joskus tekee ilmeisesti hyvää viettää täysin suunnittelematon päivä, tehdä sitä mikä sattuu huvittamaan.
  Venyttää aikaa :)

  ReplyDelete
 7. ihana oma aika...
  minä niin halajaisin sitä, olisipa kerrankin koti vain minun ja eläinten..niin tapahtuu ehkä kerran puolessa vuodessa muutaman tunnin..voi kun silloin olen Onnellinen..
  nautitaan kun siihen on tilaisuus..vaikka vain ohikiitävä hetki..

  ReplyDelete
 8. Oma aika on tärkeää...ja ihminen tarvitsee pysähtymistä kaiken kiireen keskellä, sen hyvän ja mukavankin kiireen keskellä. Paljon hyvä terveisiä täältä Varsovasta!
  xx

  ReplyDelete
 9. Upeita kurpitsalyhtyjä! Aikatauluttomat hetket ovat elämän nektaria.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, niinpä, joskus kun saisi vaikka kokonaisen päivän ilman proggista;) Mutta hyvä näinkin, ja monta kertaa se rauhoittuminen on ihan korvien välistä kiinni... meikäläinen pakkaa antaa hääräämiselle vallan, vaikka josku voisi ihan hyvin vetää töpselin irti ja antaa olla vaan... ;)

   Delete
 10. Oma aika on parasta luksusta;) - ja joskus melkein elinehto!
  Meillä vietetään Pyhäinpäivää - Halloweenista en ole koskaan innostunut, mutta lasten ollessa pienempiä, oli pakko vähän antaa periksi - onneksi enää ei tarvitse;)
  Mukavaa sunnuntaita sinne valoa juhliessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tenavien kanssa on Halloweenit juhlittavana, mutta miten olisikaan tärkeää päästä käymään hautausmaalla, nähdä ne kynttilämeret ja muistuttaa myös siitä niin paljon tärkeämmästä syystä tänä päivänä. Mutta juttelulla on päästy ihan hyviin tunnelmiin täälläkin. Oikein kivaa viikkoa!

   Delete
 11. Pyhäinpäivällä tai muullakin sellaisella pyhällä, jolloin Suomessa KAUPAT OVAT KIINNI on ihmeellinen ajan seisauttava merkitys. Hassua, voisihan sitä vain päättää että ei menisi jonain lauantaina lainkaan kauppaan, mutta ei se homma kuitenkaan vaikuttaisi näin kun on pakko varustautua ovien kiinni oloon. Ihanaa, viikonloppu on tuntunut niiiin pitkältä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotenkin on ihanaa, että joitain perinteitä pidetään vielä yllä ilman - ja on niin totta, että kun kaupat on kiinni, niin silloin on oikea pyhäpäivä, eikö? Meillä täällä on kaupat auki aina, siis aina. Eikä tässä hälinässä voi edes kunnolla teeskennellä mitään muuta;)

   Delete
 12. Hienot kurpitsat ja tuo ruusukimppu...se on vaan niin ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keltaisella teemalla mentiin, ihan kurpitsojen kunniaksi!

   Delete
 13. Eilisessä lauantaipäivässä oli taikaa. Kuten täällä monet ovat maininneetkin, se oli pidempi kuin muut päivät. Jotenkin aika kulki hitaammin. Ehkä se oli kaunis lahja kaikilta poisnukkuneilta. Ihanaa, kun otit siitä osan vain itsellesi. Oli varmasti paikallaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Erja ihanasta kommentista. Eilinen oli hyvä päivä - oli hyvä antaa aikaa ajatuksille, hyville ja rakkaille sellaisille. Mukavaa viikonalkua!

   Delete
 14. Kieltämättä aikamoinen ristiriita näillä juhlilla, mutta varmaan monessa kodissa on sulassa sovussa muisteltu rakkaita ja hulluteltu. Ei niiden tarvitse poissulkea toisiaan. :) Leppoisaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se on, että näitä trendejä ja perinteitä pitää rintarinnan pitää yllä. Hyvä niin, jokaiselle jotakin, ja kaikki yhdessä. Siinä se tärkein. Tsempit viikkoon!

   Delete
 15. Hei Jaana, akasiapuun alta! Ajalla luin blogiasi, se on aivan upea! Jatkossakin luen. Tämä lukija on Tuulia Turusta. Kiitos vielä hienoista tarinoista Nairobista! Mukavaa tulevaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, jes, jes, tervetuloa Tuulia! Ihana turkulaiset;) Kiva kun löysit tänne, toisen turkulaisen turinoita lukemaan. ;)

   Delete
 16. Ihana tunnelma taas teillä. Minulla on blogissani sinulle haaste

  ReplyDelete
 17. Ihana tunnelma! Toisinaan on todella tärkeää vain istuskella ja tehdä se nautinnolla! Blogissani on sinulle haaste, jos joskus ehdit istahtaa sen pariin ;-)

  ReplyDelete
 18. Deepavalin (valon juhla) täällä Malesiassa on myös ollut Halloween juhlintaa... kiva kun on juhlia! Ihanan näköinen ja kodikas koti! t. Sari

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts