monkey salad & kiinalaisia ruusunlehtiäTässä tulee yltäkylläisyyden virallinen lopetusjulistus. Retki rannikolle oli harkittua extravaganzaa ruokailun osalta, ja nyt on päätetty laittaa vipua pienempi vaihde päälle. Reissun myötä kropparaukka langetettiin olotilaan, jossa paistettua, käristettyä, grillattua tai muuten vaan maustettua ja ylityöstettyä ruokaa oli edessä ja menossa hela tiden. Huuhdetuina hyvillä viineillä ja terhakoilla kuplivilla. Huh.

Mutta nyt puhaltelevat raikkaammat tuulet, plääninä keventää askel ja olotila, omatunto kyytipoikana. Ei mitään radikaalia; palaudutaan ruotuun ruokarytmien osalta ja meillähän syödään tavattoman terveellisesti kotioloissa. Mutta se jokapäiväinen leipä on vaihtunut apinasalaattiin, ja ne kuohkean kermaiset lattet kuitataan carcadella. 

Apinasalaatissa ei ole siis apinaa - no worries - vaan siinä on kaikki apinan herkut: pähkinöitä, melonia ja banaania, ja kunnon narskuvia kookoksen paloja. Olen yönä muutamana pyörinyt vuoteessa tuleva muutto mielessä, ja havahtunut karmeaan ajatukseen jospa Prismasta ei saakaan kokonaisia kookoksia.

Toinen ihanuus on eliksiiri kiinanruusuista. Hibiscus, Carcade, Rose de Jamaica, Kiinanruusu - rakkaalla juomalla on monta nimeä. Detox? Periaatteessa kai puhutaan yrttiteestä, jonka itse kyllä juon mieluummin kylmänä. Väkevän makuinen juoma, parhaimmillaan melkein väriltään mustaa ja kuulemma auttaa joka kolotukseen ja paineeseen. Perfect. Näillä eväillä siis arkipäivää. 

Viikonloppu on puolessa, ja lauantai-ilta sujuu suloisesti tenavapassissa. Talo täynnä tohinaa, yökyläläisiä,  leffaa ja limpparia. Ja sain juuri vakuuteltua itselleni, että popcornit ovat olennainen osa apinoiden herkkuruokavaliota, right;)?

Jaana xxxComments

 1. Voi mitä ihania kuvia ja väriloistoa täällä taas. Ja ihana drinksu! Koskas se teidän muutto on? Tsemppiä. Nauttikaa vielä kun voitte!

  ReplyDelete
 2. Ihanat kuvat!!! Täällä yritetään kanssa lisätä salaatin syöntiä, leipä ym "turhan päiväinen" minimiin... ja hyvinhän sitä pärjää :) toivottavasti myös onnistun jatkamaan!
  Ihanaa viikonloppua ♥

  ReplyDelete
 3. En taas tiedä mitä tähän kirjoittaisin...nuo kaksi edellistä päivitystäkin olivat taas sellainen pläjäys, että huh huh...kuvat ovat niin kauniita, herkullisia, täynnä elämää ja tunnelmaa...Ihanaa sunnuntaita sinne ja popcornithan ovat nimenomaan apinoiden herkkuruokaa...
  XX

  ReplyDelete
 4. Pitäkää se Juusokin kevyellä ruualla ja yrttiteellä koko viikon :) terkkuja!

  ReplyDelete
 5. Lomalla pitääkin herkutella ja maiskutella hyviä makuja. Se on kuitenkin niin pieni osa vuodesta. Kun vaan palaa ruotuun, kun laskeutuu arkeen;)
  Juoma näyttää houkuttelevalta ja salaatti herkulliselta. Kivaa loman jatkoa sinulle Jaana <3

  ReplyDelete
 6. Hei, don´t worry Jaana, kokonaisia kookoksia löytyy kyllä, ihan läheltä, Kupittaan Cittarista! Joka on muuten Suomen paras ruokakauppa!
  Kroppa kiittää, kun syö kevyemmin. Muistan, kun aikoinani pudotin painoa Painonvartioissa, niin poppareita nimenomaa kehotettiin syömään, niissä on tosi vähän kaloreita ja rasvaa, joten nauti vaan.
  Leppoisaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 7. Ah noita värejä, vetää sanattomaksi. Eletään niin totaalisen eri värimaailmassa vielä tällä hetkellä, mutta onneksi täälläkin ollaan menossa taas kohti värikkäämpiä aikoja :). Mutta googlaapa popcorn ja superfood. Saatat yllättyä :)

  ReplyDelete
 8. Hyvä täsmennys...etteä ei ole salaatissa apinaa..:D

  ReplyDelete
 9. ...juu ja Prismasta saa kokonaisia kookkosia...:)

  ReplyDelete
 10. Ihanan ruskettunut olet :-D
  Ja nuo vesimelonin palat, slurps!

  ReplyDelete
 11. Ihanat värit! Kyllä KAIKKI apinat syö popcornia - meillä ainakin :) Täällä alkaa vihdoin näyttää keväiseltä - aurinko paistaa ja takki täytyy vaihtaa ohuempaan. Vihdoinkin! Halauksia ja maistuvia apinasalaatteja <3

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts