Bear with me, please

Olen pysynyt sanojeni takana.  Lupailin tuossa tovi sitten olla jauhamatta näitä muuttojuttuja kyllästymiseen asti, ja koska on ollut hyvin vähän muuta kuin muuttoa mielessä ja menossa, niin olen sitten  ollut visusti hiljaa. Takana blogieloni pisin tauko, mutta nyt on ihan pakko tulla piipahdukselle - juttelemaan mistäs muusta kuin muutosta;). Auts.

Arki ja sen rajatut tunnit on jaettu tällä hetkellä tarkkaan. Duuni lohkaisee totta kai suurimman osan, vielä on parisen viikkoa virkamiehistelyä edessä ja juhannusaattona kumarretaan tälle uralle kiitokset. Työn ohessa sain selätettyä muuttofirmojen simputukset, ja kontti lähtee vihdoinkin matkaan juurikin juhannusviikolla. Taloa on tyhjennetty urakalla, ja kuorma poikineen on löytänyt teitään uusiin koteihin. Muuton todellinen tuska nosti päätään viimein, kun meidän Eunicekin muutti uusille urille. Kuin olisi talon sydän repäisty irti.

Liikenevät vapaahetket onkin sitten vietetty visusti mutaisten polkujen varsilla. Mukavat jälkipyykit slummikoulun kanssa ovat jatkuneet, ja takakujien pikkupajoissa taonta on huipussaan. Tässä ollaan leipomassa itsestä vielä yrittäjää tässä kaikessa huiskeessa,  ja kotimainen pikkufirma on viittä vaille pystyssä. Voi vitsit sanon. Bisneksestä en ymmärrä sen siunaamaakaan, mutta eiköhän sekin saada tuunattua, kun niin päätetään. Why not;)

Mutta mikä parasta, samalla saadaan päivittäisiä briiffejä meidän keltaisen rintsikan remontista kotikadulla. Ollaan juteltu ikkunat ja kaakelit, ruokakomerot ja kaasuliedet. Siellä kehkeytyy meille koti. Ei sitä voi kukaan uskoa, miten odotan sitä hetkeä kun istun siinä kotirappusilla kahvikuppi kädessä pihapuita tuijotellen. Veikkaan elokuun neljättä, about.

Ennen elokuun neljättä meillä on kuitenkin heinäkuu ja sen satumaiset safarit. Meidän porukka ei meinaa livahtaa takaoven kautta, vaan heinäkuu on pyhitetty savannien tuoksuille, päiväntasaajan tähtitaivaalle, äärettömälle horisontille, kylmille juomille ja pitkille jäähyväisille. Piste. Pläänit poikineen, eikö?

Mutta nyt - hyvää yötä.

Comments

 1. Enpä oikein osaisi teidän porukkaa takaovien livahtajaksi;) Tsemppiä muuttokuormien ja viimeisten virkanaisuran töiden keskelle! Ja nautinnollisia safareja, tuoksuineen, tähtitaivaineen ja kaikkine ihanuuksineen. Ja muistot talletetaan visusti sydämeen - ja kameralle!
  Hyvää yötä sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ladylle, kyllä, kyllä, mutta ollaan jo voiton puolella - ainakin näin itselleni uskottelen;) Muutot on ihan mageita juttuja, mutta pitkäksi lipsuva transitio voi kyllä helposti viedä hermot mennessään. Vielä on hermoja nippu tallessa, joten eiköhän tämä tästä. Mukavaa ja kesäistä pyhää!

   Delete
 2. Voi tuota tavaran määrää! Riittää siinä sortteeraamista! Vaikeinta on varmaankin päättää mitä ottaa ja mitä jättää?
  Aika korkean kuorman ovat miehet sitoneet :-)
  Kuule Jaana, oltiin eilen ekaa kertaa Turussa bloggaajatapahtumassa, joka järjestettiin Sisustuksen G -nimisessä liikkeessä.
  Ensimmäisen kommentin laittanut Ladykin oli siellä! Ai että oli mukava tavata ihmisiä, joita on aiemmin treffannut vain virtuaalisesti.
  Ensi tapaamiseen sinäkin jo ennätät mukaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten ihanalta kuulostaakaan turkulainen blogitapahtuma, ehdottomasti mukana sitten seuraavalla kierroksella;). Kaaosterkut viikonloppuun!

   Delete
 3. Olipa kiva kuulla teistä pitkästä aikaa! Voimia tuohon kaikkeen muuttoon liittyvään ja ikimuistoisia safareita ja Afrikan hetkiä teille toivottaen (ja kuvia tarinoiden kera odotellen),
  Turun Tiina Chicagon laitamilta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heipat Chicagoon, ja kiitos tsempeistä. Näillä on hyvä jatkaa, ja kyllä se turkulainen elokuinen maalipyykki on aika kutsuva ja pitää inspikset ylhäällä!

   Delete
 4. Voi Jaana sitä tunteiden määrää, jonka näinä elämänmuutosten kuukausina käyt läpi. Kutkuttavaa odotusta ja iloa, sekä onnea. Sydäntä riipaisevaa surua ja haikeutta lukuisista ja lukuisista jäähyväisistä. Mutta hei, niiden kautta tunnet eläväsi täysillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iloa ja onnea, ja tietysti sitä eron tuskaa. Olen tässä kyllä touhun keskellä todennut monestikin, että nyt mennään niin kovasti adrenaliineilla, ettei ole kovasti tilaa suurille hempeilyille. Tekemättömiä juttuja vielä miljoona, ja koko ajan on pikkustressi koristelemassa arkea. Muutos todellisuus ja ne ikävät varmaan iskee vasta myöhemmin. Kenties?

   Delete
 5. Ihanaa, kun kaiken kaaoksen keskellä on kaunis ruusukimppu! Esteettisyydestä ei tingitä :D Kun katselin tavaramääräämme, oma putkiremonttimuutto ja pakkaaminen alkoi tuntua "piece of cakelta"... Ja pääsemme evakkoon tuusulalaiseen "rintsikaan", jollaisesta haaveilemme. Päästään näin kokeilmaan olisko se meidän juttu. Nauttikaa viimeisistä ajoista siellä ja onnea muuttoon ja tervetuloa Suomeen. Onkohan Suomen kotinne yhtä ihanan värikäs.....? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No edes ruusuja, sillä tästä kaaoksesta on vaikeaa saada mitään nättiä irti:) Tsempit teidän muuttoon, ja ihanaisia hetkiä rintsikassa. Luulenpa hiukan, että kerran kun sellaiseen pääsee, niin tahtoisikohan sitä enää muualla ollakkaan;) Terkut!f

   Delete
 6. Ihana sinä siellä ruusuvaasin ja muuttolaatikoiden keskellä, kun jaksat vaan hymyillä :)
  Muistoja rikastuttavaa kesäkuuta sinne tähtitaivaan alle... ja tervetuloa koto-Suomeen! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pakkohan tässä on pitää kikattelut yllä, ja onhan meillä ihanat ajat meneillään! Perhosia huimasti, ja ennen muuttoa on vielä huikeat reissut edessä. Ja sitten tullaan kotiin!

   Delete
 7. Me vaihdetaan siis vissiinkin päittäin mannerta elokuun alussa! :) Mielenkiintoista nähdä ja kuulla teidän uusista tuulista ja asettumisesta Suomeen. Tämä kulttuurista toiseen liikkuminen ja sopeutuminen on nyt juuri itsellä kovasti mielessä. Niin - kyllä kai sun blogi jatkuu tosiaan kotimaassakin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kovastikin miettinyt teidän tulevaa kotikaupunkia. Khartoum on mystinen paikka, olen viettänyt siellä aika paljonkin aikaa. Matala ja suunnaton metropoli, kuumia pölyisiä iltoja ja mitkä ihanimmat Omdurmanin bazaarit. Mutta nauttikaa huimasti kotimaan kesästä ennen muuttoa, ja blogien kauttaa kuullaan kuulumisia puolin ja toisin, ja jatkossa aina vaan;)

   Delete
 8. Odotan innolla kuvia rintsikastanne..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, niitä tulee! Ja odottelen juuri nyt samoja kuvia meneillään olevasta remontista ja laajennuksesta! Terkkuja!

   Delete
 9. Kunnon jäähyväiset sitä pitää olla! Huippukivoja safareita sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heinäkuussa hyvästellään, nyt vielä pakataan ja stressataan;) Ja ah, sitä hetkeä kun päästään safarille!

   Delete
 10. Nämä muuttojutut eivät kyllästytä ollenkaan, joten antaa tulla vaan!
  Ihanat kesäsuunnitelmat, voi kun pääsisin mukaan savanneille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos taas AnuElina, näistä muutoista voi tehdä parisen postausta, mutta tästä kirjoittaminenkin saa pikkuruiset harmistressit aikaan, joten odotellaan isoja iloja sitten safareista. :) Nyt vaan tahdon nämä kamat pois silmistä, jotta pystyy keskittymään muuton iloisempiin asioihin. Ja niistä seuraa sitten briiffiä poikineen;). Suloiset terkut sunnuntaihin!

   Delete
 11. Tsempitykset täältä kohtalotoverilta. Kontti lähtee Suomeen 19.6. Koti on pakkauslaatikoiden ja kasojen näyttämö. To do-lista on metrin mittainen. Minä kestän justiinsa sillä ajatuksella, että elokuussa istun kotiportailla. Mikäli kolme heinäkuista viikkoa riittää rempan tekemiseen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä mennään sitten ihan samoilla linjoilla. Ja tiedetään toistemme tuntemukset aika tarkkaan;), apua, apua, apua. Kyllä tämä tästä, kunhan pitää elokuun visusti mielessä;) Isot tsempit sinne teidän muuttoruljanssiin!

   Delete
 12. Sydäntäsärkeviä, haikeita hetkiä...hyvästit ovat niin vaikeita, onneksi edessä taas uutta ja ihanaa...ajatuksin mukana, täällä kontti lähtee (se puolikas) kohti Suomea 16.6. Toivottavasti Suomessa tavataan! <3
  XX Päivi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ystäväni, tässä ollaan ihan samoilla tunnoilla siellä ja täällä. Kaiken tämän muuttamisen tuskan ja sydänsurun kirkkain hopeareunus on se totuus, että ollaan matkalla kotiin. Going home always makes sense. Suuret rutistukset ja totta kai tavataan Suomessa! xxx

   Delete
 13. Ja kukkia tottakai:) Vaikka talo hyrskyn myrskyn:) Upealta kuulostaa teidän heinäkuu. Ja elokuun alku onkin ihana aika palata Suomeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja kukkia totta kai;) Pientä piristystä edes tähän arjen kaaokseen. Heinäkuusta on tulossa ihana, mutta elokuusta vieläkin ihanampi! Mukavaa pyhää sinne!

   Delete
 14. Hei, vähän myöhästyin kun löysin tämän blogin vasta nyt, ihania kuvia joita jäi tuijottamaan, väriä ja elämää. Asuin itse Keniassa 20 vuotta sitten pienten lasten kanssa, ja ihmettelen yhtä asiaa: eikö teitä pelota malariasääsket iltaisin ulkosalla? Me pakkauduimme aina sisälle heti hämärän tultua ja pidimme verkkoja ikkunoissa ja ovissa, malarialääkkeitä söimme koko ajan. Siltikin lapset sairastuivat malariaan yhdellä rannikkomatkalla, nuorin vakavasti. Se tropiikissa oli ärsyttävintä, että illalla kun ilma ihanasti viileni, ei voinut yhtään olla ulkona malariavaaran takia. Tuleeko sille immuuniksi ajan kanssa? Eikä malariaa enää ole siellä missä asutte?

  ReplyDelete
 15. terkkuja täältä Thaimaasta sinne toiseen lämpimään :) meillä menossa ensimmäinen viikko neljästä, joten vielä ennättää jos vaikka mitä...hassuahan se tietty on lähteä tänne suomen kesästä, mutta mites me muuten saatais olla täällä näin pitkään, ei taitais koulut oikein tykätä ;) mutta teilä sitä hulinaa riittää, kyllä teille tulee erilainen vuosi alkaen elokuusta...mutta jos kaipaatte jossain kohtaa pohojosen mökille, niin vinkkaa vaan, me ollaan siellä kuiteskin niin vähän :)

  ReplyDelete
 16. Voi muru! Mulla on jotenkin ihan sydän karrella kun katson tuota kuormaa. Ootko ajatellut että monella tätä kautta tutustuneella on suru puserossa kun oot ollut upea ikkunamme kauniiseen Afrikkaan. Mut ihana saada sut joen poskelle pysyvästi, täällä odotellaan :)

  ReplyDelete
 17. Nyt on sieltä päin kuulunut taas sellaisia uutisia, että on pakko tarkistaa: onhan siellä kaikki hyvin? Toivottavasti on ja pääsette turvallisesti tänne Suomeen♥

  ReplyDelete
 18. Hyörinää ja pyörinää. Muutto on kovaa puuhaa, ja kun vielä muuttaa maanosasta toiseen, niin on se aikamoinen kaaos. Kiitos Jaana, kun olet ollut ikkuna sinne Afrikan mantereelle. Sinä olet sydämellinen ja avarakatseinen nainen. Perheenne elämää siellä on ollut ilo seurata. Nautinnollista kesää akaasiapuitten alla. Ja tervetuloa elokuussa Turkuun, täl puol jokkee! :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts