sänkyyn suivaantunut, yskään kyllästynyt

Takalisto on laahannut kivipohjaa toista viikkoa, kyljet kipeinä kaikesta köhimisestä,  harmaat päivät valuneet hitaasti vaakatasossa - harmituksen maksimointia hämärän rajamailla. Pistää oikein kummastelemaan, että miten kovasti kokonaisvaltaista tämä sairastelu voikaan olla. Psykosomaattisia ja valohakuisia kun kuulemma ollaan, niin nyt on sekin väittämä omassa nahassa koettu ja oikeaksi todettu.

Jossain vaiheessa olo oli sitä luokkaa, että leipää leikatessa piti huilata hiki ylähuulessa puolen viipaleen vaiheilla ja unensekaisissa hallusinaatioissa rytkin zumbatunneilla, aina vaan hikisenä ja hengästyneenä. Elävässä elämässä en siis zumbaile. Ikinä. Kamera on ollut pölyssä nessujen takana, ja kone rinta rinnan strepsilssien kanssa byroon pöydällä. Olen ottanut uuden elämäni ensimmäiset saikut, samalla kun miehestä on kuoriutunut todellinen arjan sankari. Ja ihan kelpo puodin pyörittäjäkin vielä;). 

Onneksi on se mieskulta, mutta ihan oma siunauksensa on kyllä Kevin Costner ja Liam Neeson. Takaavat napakan sykkeen ja terveen punan, vaikkei sen suurempia resursseja tykytyksiin olisikaan. Olen saanut käsiini kaikki kyseisten iltapäiväunien vanhemmat kuin uudemmatkin leffat, ja niihinhän on paneuduttu koko keski-ikäisen rouvan kipeällä sielulla ja ruumiilla. Melkein harmittaa tämä olemisen kohennus - pitää jättää Liam, nousta pystyasentoon, rimpuilla rintsikoihin ja palata takaisin hyväntuoksuiseksi ja vastuuntuntoiseksi kansalaiseksi. Tosin, sain ensihumalat raittiista ilmasta eilen Maarian metsässä ja kyllä oli ihanaa. Meidän kerho fanittaa Paavonpolkuja, ja mikään ei hakkaa parin tunnin leppoista kyntämistä kotimaisessa ikimetsässä ja sen hangessa. Antoi eväät viikkoon ja olemiseen taas yleensä. 

Täältä tullaan elämä, normi sekä virtuaali. More to follow;)

Comments

 1. No oisitkohan sä vääntänyt ihan aidon influenssan, näin kotiinpalun kunniaksi. Varmaan pääset tulevina talvina (jLs) tuonsortin taudeista paljon helpommalla. Tauti kuin tauti, niin tervetuloa takaisin elävien kirjoihin. Jatketaan tarpomista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, joku pöpö tuli, näki ja voitti - veti emännän ihan peiton alle päivätolkuiksi;). Mutta, tässä ollaan ja jaloillamme ja elämä voittaa. Jatketaan tarpomista, jLs;)

   Delete
 2. Replies
  1. Ja onkin ihanaa, kun henki kulkee ja silmät ei juokse;)... ja kiitos oikein suloista loppuviikkoa myös sinne!

   Delete
 3. Onneksi alkaa helpottamaan. Liian rajusti ei kannata arkea sairastamisen jälkeen aloittaa, ettei tauti kaada uudestaan petiin. Toivotaan kauniita aurinkoisia päiviä - oli pakkasta tai - kunhan aurinko välillä paistais.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - ja aurinkoa ottaisin kyllä oikein ilomielin! Ei tämä kaamos mitenkään kovasti ahdista, mutta valoa on kyllä hiukan ikävä.. mieskultakin totesi hiljan, että kyllä tämän pakkasen ja pitkät illat kestää - mutta olisi edes hiukan aurinkoa päivällä niin elo olisi hauskempaa. Näin on!

   Delete
 4. Mukava kuulla, että helpottaa jo - täälläkin kärvistellään sen verran vakavissaan, että aamuksi on lekurisetä varattuna. Miten voi tavan flunssa - siis influenssaa tämä ei ole - viedä naisihmisen heikkoon kuntoon! No, vielä tästä noustaan!
  Valoisampia päiviä kohti <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi voi voi ei - sori! Toivottavasti eivät löydä sen kummempaa, jota ei unella ja pedillä saa kuntoon - monet meinaan ovat saaneet antibioottikuuria kuurin jälkeen näihin pöpöihin, ja niistä vasta veto meneekin. Tsempit sinne, ja kyllä se nousukin siellä häämöttää. T. kokemusta on;)

   Delete
 5. Onneksi jo helpottaa.Onneksi mina olen saastynyt kunnon flunssalta tana talvena .Syyna voi olla se etta asun vahan etelampana kuin Suomi vaikkakin taallakin on talvi ja talot sisalla ovat paljon viileampia kuin siella.Siihen auttaa paksu lammin yoasu ja flanellilakanat.Tykkaan.Nauti nyt kumminkin ekasta talvesta siella ja mielenkiinnolla seuraan elamaasi siella.Itsellani ei kylla ole paluu Suomeen muuta kuin kaymaan ajatuksissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helpottaa, onneksi.. ja vaikka sitä kuinka on pitänyt itsensä lämpimänä ja villasukat jalassa kellon ympäri, niin pöpö vei voiton tällä kertaa.. mutta onneksi olo kohisee vauhdilla, ja toista mokomaista en tälle keväälle kyllä halua;) terkut!

   Delete
 6. No jopas se sulle taudin lykkäskin! Onneks olet jo taas "ihmisten kirjoissa" :)

  Aamulla tuli ilmoitus noudettavasta lähetyksestä, joten minä tästä tungen saappaat jalkaan ja eikun seepranhakureissulle :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seepra löytänyt uuteen kotiin, I trust;). Täällä ollaan taas elävien kirjoissa, ja tuntuu aika mukavalta, I must admit;)

   Delete
 7. Muru, toi on ns. vuodenvaihteen matokuuri! Rassaa luteet ja torakkaa pienemmät kunnon kuumeella ja sit mennään taas, kohti alkanutta vuotta. Saman kuurin kourissa kärvistelty, nyt kiitollisena siitä että mulla on ÄÄNI taas! Ei pahempaa kun yrittää selvitä viikko viittomakielellä! Siinä tulee kyynärät kipeiksi kun asiaa on niin paljon :) Back in business, täältä tullaan vuosi 2015!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan kamala se oli, mutta onneksi selvittiin, right? Seuraava haaste on selättää tämä pimeys - mites sen kanssa pitäisi toimia? Valkoviiniä voisi vaikka yrittää;). Rutistuksia!

   Delete
 8. Eiköhän se ole kerran vuodessa sairastettava kunnon flunssa. Käyn joka syksy piikillä, mutta ei sekään mitään takaa. Jäämme tänne odottamaan värikkäitä kuviasi tämän pimeän ajan piristykseksi. Mulla vielä vajaa kaksi viikkoa saikkua ja sitten töihin. Ihan oikeasti olen innoissani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vihreille niityille - väriä elämään kaivataan täälläkin, ja hiukan valoakin kenties... mainitsin töissä miten alan odottelemaan niitä narsissin nuppuja pikku hiljaa, ja naureskelivat ääneen - kunnon talvea vielä kuulemma odotellaan. apua, sanon, apua!

   Delete
 9. Tervehtymisiä sinulle sänkyyn suivaantunut ja yskään kyllästynyt. Kylläpäs paha tauti iski. Vaan kiva kun tulit taas! Haleja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ollaan eikä lannistuta, näin on! ;) Isot halit takaisin!

   Delete
 10. Teillä ei perheessä ehkä ole immuniteettia suomen pöpöille. Olen kuullut usein että suomeen muuttavat, varsinkin lapset, sairastavat ekana tdlvena paljon. paranemisia!!

  ReplyDelete
 11. Pikaista paranemista!
  Flunssaa on podettu täälläkin, nyt jo voiton puolella. Onneksi =)

  ReplyDelete
 12. No oletpas taudin kouriin joutunut :( Hyvä, josko jo alkaisi helpottamaan. Onneksi sulla on ollut tuota "treffiseuraa" :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts