Passion


Markkinameininikiä ja shoppailua sydämen kyllyydestä. Lähdin hakemaan paria just-precis-kypsää avokaadoa viereiseltä hedelmätorilta, ja hiukan lähti mopo käsistä;). Tori on ihan taivas. Tästähän olen aiemminkin täällä virtuaalisesti huokaillut, ja huokailen tässä vielä hiukan lisää. Värien, hajujen, makujen ja musiikin ehdoton keidas. 

Kiireellä ei kannata matkaan lähteä, siksi sunnuntai. Tällä torilla kaupanteko on likimain pyhä toimitus. Keskustellaan, maistellaan ja ennen kaikkea tingitään. Strategiaan kuuluu aina kuikuilla naapurikauppiaan röykkiöitä himpan verran sillä silmällä, ja johan alkaa hinnat tippua.  Joka mammalla on patteriradio joka pukkaa zaire-rytmejä ja toisinaan myyjät pitää etsiä ja herätellä torkuiltaan melonikasojen takaa. Ylläreitä on aina. Tämän pyhän speciaali oli sangollinen eläviä kissakaloja kaupan, siinä banaaniterttujen alla. 

Siis neljän avokaadon lisäksi matkaan tarttui 15 kiloa taivaallisen makeita appelssiineja, kahdeksan kiloa mangoja ja neljä kiloa kullankeltaisia passionhedelmiä, sellaisia valtavan isoja kielenviejiä. Banaaniterttu poikineen ja vesimelonitkin löysivät uuden kodin. Kaupan päälle sain kantokorin. 

Siis valtava läjä värejä ja makuja, mutta meidän kerhon kulutuskapasiteetti on ääretön - joten kaikella todennäköisyydellä samalla satsilla tullaan torilta ensikin sunnuntaina;)

Sulosunnuntaita ja voimia viikkoon! x

Comments

 1. Tuoreina vielä, ihanaa! Makukin on aivan eri kun täällä kotomaassa! Kuvista ihan aisti tuoksut ja äänet!

  ReplyDelete
 2. 15 kiloa! Minä ostin taannoin 10 kiloa "oman maan" omenoita, ja niitä on vieläkin muutama jäljellä...

  ReplyDelete
 3. Kottikärryilläkö sää ne toit kotiin ?!?!?! Voih, maku on taatusti ihan toinen, ja hinta !
  Ja hedelmät on niin tavattoman kauniita esillä, korvaa monesti meillä kukkaset pöytäkoristeina, sen aikaa kun siinä ovat.

  Syökää ny, mää kattelen nahistunutta banaania työpöydällä ja arvaa tekeeks mieli kun näin nuo kuvat!

  ReplyDelete
 4. Tuoreet hedelmät on ihania! Ja nuo torit on aivan upeita! Tykkäsin Keniassa syödä suoraan omista puista papaijaa, mangoa ja sitruksia.
  Lähden ensi kuussa Israeliin ja pääsen siskojeni herkkupöytiin, heillä kasvaa sitruksia, rypäleköynnöstä ja passionia pensasaitana.
  Täällä kotona ostelen enimmäkseen appelsiinia, mandariinia ja omenoita. Mutta ei ne oo tuoreita...

  ReplyDelete
 5. Ihania värejä ja mielettömiä makuja! :)
  Voi kuinka ikävöin noita makuja...

  ReplyDelete
 6. oioioi, mitään parempaa en tiedä kun teijän mangot! <3 pian tuun syömään kiintiön täyteen, jos nyt sellasta kiintiötä mulla ees on ;)

  ReplyDelete
 7. Että ihminen voikin heittäytyä kateelliseksi hedelmistä...kaipaan kaikkia noita tropiikin hedelmiä, auringossa ja lämmössä kasvaneet, niin täynnä makua ja makeutta. Markkinoiden tunnelma on ihan omanlaisensa...ihanaa, aahh eli yhdyn tuohon tyttäreni edelliseen kommenttiin...
  Xx

  ReplyDelete
 8. Such a gorgeous basket of fruit you can almost smell from the photos

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts