Arvatkaas mitä...

... meillä pakataan taas. Viime lauantaina ystäväjoukko teki puolilta öin päätöksen, jonka kuvittelin kaikkien hiljakseen unohtaneen. Öinen päätös uhkui intoa ja ystävyyttä, seikkailua ja hiukan rohkeuttakin. Kirkkaalla yötaivaalla ja hyvällä viinillä on tunnetusti kimmokevaikutus – on helppo hypätä oman turvavyöhykkeen ulkopuolelle ja uskoa uskallukseen. Tällä kertaa k uitenkin jokainen paikallaolija seisoo napakasti sanojensa takana ja huomenna alkaa matka. 


Karavaanillinen aikuisia ja lapsia lähtee neljän päivän reissulle, aika kauas. Niin kauas, että pitää menomatkalla nukkua tien varressa yksi yöJ. Meillä on koordinaatit rantaheinikkoon, johon olemme saaneet luvan laittaa leirin pystyyn. Ei, täällä ei päde jokamiehen oikeudet ja jokainen bush camp-diili pitää sumplia tilannekohtaisesti. Niin nytkin. Ollaan sovittu pläntistä savannilla joen rannassa. Tiettömän tien päässä.


Mukaan pitää ottaa kaikki: teltat, ruuat, juomat ja tykötarpeet, puskavessaa myöden. Mies askarteli kenttäsuihkunkin kuullessaan, että joen vesi on puhdasta ja pesunkestävää. Tavaraa on paljon. Olen joskus maininnut, että leirielämä on ihanaa – kunhan on mukana hyvät ruuat, viinit lasipullossa, untuvapeitot, telttavuode, pöytäliinat, safarituolit, ja kunnon kenttäkeittiö. Meillä on.

Intoa lisää se, että ollaan saatu mukaan ystäviä, jotka eivät ole ennen rohjenneet lähteä maistamaan sitä parasta Afrikkaa, vaikka ovat asuneet mantereella vuosia. Omalla teltalla, keskella huiken kaunista maisemaa, maileja lähimmästä asutuksesta, tähtitaivaan alla, leirinuotiolla, yön äänet ympärillä, satojen kiiluvien silmäparien tuijottelemana, savannin aamu-usvalla, dumbolaumat joenpenkalla siinä liki, ja me ihan pieninä vierailijoina kaiken tämän keskellä. Mikä onni, että mies - de facto isäntänä - on puoliammattilainen näissä hommissa, joten meillä on tiedossa täyden palvelun elämysmatka. Ihan omin ehdoin.

Tosin hiukan meitä hymyilytti, kun laskettiin karavaanin pääluku. 27 kaikenkaikkiaan.

Ystävät, linjat sulkeutuvat maanantaihin asti. Piipahdamme paratiisissa.

Comments

  1. Mukavaa lomailua! Nää teidän jutut kuulostaa aivan uskomattoman mahtavilta. Kuvia odotellaan :).

    ReplyDelete
  2. Oi ihanaa, odotan jo kuvia!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts