Terassi talviteloilta


Talvi on taittumassa, ja nyt pöllyytellään pihakaluja iskukuntoon. Talvi ja talvi, siis se viirun verran viluisampi vuodenaika jolloin mittarinlukemat matsaavat Suomen suven huippulukuja. Kaikki on siis suhteellista. Ja paljon on muuten myös asenteesta kiinni: samoilla celciuksilla kotilomilla tarkenee pikkupikkuvetimissä, ja nyt näillä leveysasteilla on puolestaan toppina takki ja kintuissa villasukat:)


Anyways, kevättä ja helteitä kohti ollaan kovaa vauhtia matkalla, ja on ehdottomasti aika saada terassi kuntoon. Onko mitään lohdullisempaa arkiaamussa, kun juoda sumpit ulkona - tai puolestaan duunin jälkeen skypetellä pimeässä sametti-illassa tähtien alla?

Laitetiin hihat heilumaan, on tampattu ja pyyhitty, on pesty ja puunattu, välillä huilattu. Hyvää kohti ollaan matkalla, huomenna vielä kukat ja kimput, kirjavat Kurdistanin kilimit lattialle kun afrikkalaiset kankaat on jo katossa - ja avot, johan on saatu koko maailman väriskaala pläjäytettyä yhdelle verannalle;). Hei, maassa maan tavalla, ja meidän maassa homman nimi on syvät värit, suuret kuviot. Ja paljon sitä kaikkea. Tosin kotimainen minimalisti-minä nostaa päätään aina silloin tällöin, tuloksena armoton sisäseinien valkaisu ja maalailu. Ja miehen marina.

Tässä sitä ollaan jokatapauksessa, punaisella sohvalla, punaisessa paidassa, rehevää ja räikeää, puhdasta ja raikasta. Tästä on hyvä lähteä laittamaan ajatuksia tulevan viikonlopun tohinoihin. Taas tapahtuu, ja perästä kuuluu.

Torstaintoivotuksia kaikille. xxx.

Comments

 1. Ihanan tunnelmallinen tuo terassi ja täällä huokailen ihastuksesta ymmyrkäisenä juurikin tuolle värimaailmalle.

  Mä olen tainnut muuten syntyä ihan väärille pituuspiireille. Täällä Suomen kesässä hädin tuskin tarkenen t-paidalla, vaikka lämpötila hätyyttelisikin sitä +30 astetta... Jotenkin täällä on aina kylmä tuuli, vaikka hellettä piisaisikin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä osaa olla joskus vilu täälläkin - eikä sitä pääse edes sisälle pakoon, kun on samat lämmöt sisällä ja ulkona. Onneksi on sauna! Viikonloppuja!

   Delete
 2. Ihanan tunnelmallista! Ja nuo kankaat katossa on kiva idis, täällä koto-Suomessa ei paljon tuollaisia versioita ole, mutta sitähän voisi ensi suvena kokeilla.....
  Vastavierailulla siis täällä kauniissa blogissasi, klikkasin itseni heti lukijaksi ;-D

  Hyvää viikonloppua.

  ReplyDelete
 3. Onhan se pohjoismaalainen valkoiseen sävyyn sisustaminen ihan kaunista, mutta kyllä minä mieluummin eläisin tuossa sinun terassisi väriskaalassa :).

  Koiraihminen täältä kyselee, että minkämoinen koira se tuossa pienessä kuvassa istuskelee? Hän on kyllä aika ihana :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos iso ja kaunis taas. Kivat! Kyllä, väriä elämään;) Meillä on koiria monenmonta, mutta kyseinen pikkupiski on meidän Retu, eli Reetta. Ihan on sekarotuinen ja kuin ihmisen mieli.

   Delete
 4. Käypä kurkkaamassa, blogissani on tunnustus sinulle!
  Aurinkoista viikonloppua!

  ReplyDelete
 5. Juuri näin, maassa maan tavalla ja just nämä värit ja kuviot sopivat sinne. Mahtavaa ja tunnellmallista. Ois ihanaa istua siellä ja juoda sitä sun lempparipunaviiniä ja korvissa the sounds of Africa. Joku sisustuslehti pitäisi tulla sinne luoksesi kuvaamaan sanon minä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tule ;). Ja kiitos taas, ystävä hyvä. Ihanaa viikonloppua!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts