Byrokratia on pop


Transitioelämä jatkuu;  tohinaa, tuisketta ja hyviä merkkejä. Sitä pitää vieläkin nipistellä ja muistutella aamuisin, että tässä ei olla kolmen viikon pyörähdyksellä, vaan nyt on tosi kyseessä ja jatkoa käsillä. Eli ei tarvitse onneksi sulloa koko eteläistä Suomea ja Saaristomerta tälle viikolle, tyhjentää Stokkan rintsikkaosastoa vuoden edestä tai edes vilkaista kohti Ikeaa. Koska on aikaa.

Joskus pitää mennä kauas, jotta näkee lähelle. Toisinaan pitää mennä tosi pitkälle, jotta rakastuu pankkitunnuksiin. Ihanat tunnarit, joilla avautuu ovia kuin ovia. Ihmeelliset numerosarjat, joiden varaan on pitkälti rakennettu meidän uudet kotimaiset identiteetit. On hoidettu muuttoilmoitukset, vakuutukset, firmat, ohitettu jonotukset tyystin ja tiedä vielä vaikka mitä keksitään kun meillä on tunnukset. Detox &dietti perhaps;). Tosin miehen tuunaminen turkulaiseksi vaati piipahduksen parissa byroossa, mutta niissäkin hymyiltiin ihan hela tiden. Lääkäriin jonottamatta, kännykän vaihto kuititta ja koulunalku laskutta. Vetää kerta kaikkiaan sanattomaksi.

Uusi koti naristelee jo nurkkiaan samalla kun kännykkä piippailee ilosanomia itellalta ja kiitolinjalta. Kodinkoneita jes, konttia not yet. Mutta tulliprosessi on jo aloitettu vaikka tavarat kelluu vielä Biskajalla. Sekin on ihmeellistä - varsinkin kun miettii niitä hattivatteja, joiden kanssa on käyty paperisotia viimevuosina.

Tälläistä tänne.  Kun ei olla naputeltu niitä pankkitunnuksia, niin on syöty kakkuja, juotu juhlamokkaa ja otettu kadotettua aikaa takaisin. Koulun alku on onneksi pistämässä päivärytmit ruotuun. Seuraavaksi saunaan.

Nano, nano, sleep tight :`(

Comments

 1. Replies
  1. Niinpä, miten se unikin tuntuu pehmeämmältä näissä ilman aloissa;) Home sweet home xxx

   Delete
 2. IHANA postaus ;) Meille niin tavanomaiset ja "päivänselvät" arkirutiinit, saivat aivan uuden sädekehän. Kiitos sinulle siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis! Tässä pällistellään niitä päivänselvyyksiä vielä pitkään;), sellaista arjen sujuvuutta ja soljuvuutta, jota paitsi on eletty monen monta vuotta. Siis ihan aitoa oodia byrokratialle;)

   Delete
 3. on se varmaan jännää :) asioita mitkä meille on ihan tuikitavallisia..eihän niitä ees oikeesti aattele..tottakai pankkitunnukset jne jne :)
  mutta onhan kuvatkin hippasen muuttuneet tutun oloisiksi..vaikka sun kuvat on kyllä aina ihan superia, valo on edelleen ihan maaginen ja kaikki muukin..mutta kiva on kuulla että kaikki hyvin siellä!!
  terkkusin
  kaima

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja voi tätä ihanaa valoa, niillä tulee hyvät kuvista kuin kuvista;) Meillä piisaa vauhtia ja vitsikkäitä tilanteita, tanssikortti on täynnä mukavaa puuhaa. Kaikki siis oikein hyvin!

   Delete
 4. Kyllä näillä rutiineilla ja tunnuksilla on ehdottomasti puolensa :)

  Jatketaan eteenpäin, muistoissamme Nano nano :`(

  ReplyDelete
 5. Tunnuksilla on puolensa, mutta joskus tuntuu, että kaikki on jo vähän liikaakin tunnusten ja internetin ihmeellisen maailman varassa. Ainakin, jos ajattelee ihmisiä, jotka eivät ole kovin sinuja tietokoneiden kanssa. Voin kuvitella, että teille kaikki on kuitenkin pelkkää plussaa, niin kuin pitääkin olla.

  Ja ihanaa, että koulut alkoi. Tulee jokin roti tähän hommaan :)

  Ihania herkkukuvia ja iloisia ilmeitä.

  ReplyDelete
 6. Sait hymyn naamalleni heti aamulla :D
  Onneksi on rytmi ja arki täällä taas, iloista keskiviikkoa!

  ReplyDelete
 7. Sinä löydät väriä kuviin, olit sitte Afrikassa tai Turkusessa ;D. Kuulostaa hyvältä!

  ReplyDelete
 8. Oi, kun teidän neidit näyttävät jo teineiltä :-)
  (Eikö kaikki täti-ihmiset saa päivitellä tätä joka kerta, kun nuoria näkee) :-)
  Jatkahan sinä miehen turkutuunaamista ja nauttikaa alkuinnostuksesta täällä kotomaassa, kiireettä!

  ReplyDelete
 9. Yhtä hyväntuulistä tätä päivää myöskin :D

  ReplyDelete
 10. Ihana juttu! Olette vihdoin kotona <3 Siinä se tulee mies tuunattua turkulaiseksi ja asiat pikkuhiljaa etsivät uomansa.. ja niin kutsuvalta ja kauniilta näyttää teidän sunset-bulevardi! Nuo arjen sujuvuus-jutut on tosiaan ihan oikeesti täällä hyvin, niitä vaan ei kovin usein tule ajatelleeksi, niin itsestään selviä meille ovat. :)

  ReplyDelete
 11. Miten hitsissä onnistutte jatkamaan samaa värikylläistä elämää ihanine ruokineen ja juomineen minne ikinä menettekin!? Alan kohta olla kateellinen. Mutta katsotaan marraskuussa! Vitsivitsi, ihania kuvia ja tunnelmia :D

  ReplyDelete
 12. Hih! Nyt sait kyllä mut hymyilemään :-) Ihana muistutus siitä miten meille niin
  itsestään selvät asiat ovatkin jossain muualla tuiki tuntemattomia, peräti arjen luksusta!
  Oli kiva päästä moikkaamaan sinua kirppiksellä, ehkä tapaamme Åblogien merkeissä
  vielä syksyn aikana.
  Upeaa pikkulauantaita <3

  ReplyDelete
 13. Ihanan tunnelman olet taas saanut vangittua <3. Sun pitäisi alkaa juhlajärjästelijäksi, niin mahtavia kekkereitä teillä on aina, missä sitten olettekin!

  Kirsi

  ReplyDelete
 14. Tervetuloa Suomeen! Oli jälleen ilo lukea postauksesi ja myös kaikki sen kommentit. Ihana seurankunta on hypännyt mukanasi sujuvasti Suomen tantereelle. Kaikkea hyvää transitiovaiheeseen!

  ReplyDelete
 15. Ihanat värit ja tunnelma kuvissa! Tutut naamat ja hymyt korvissa! Ihana kuulla mitkä "kicksit"saat pankkitunnareista, puhelimen vaihdosta jne. Meille arkirutiinit on teille super uutta ihanuutta! Voi kun itsekin muistaisi nauttia arjesta. Sait juuri ajattelemaan asioita toisin, lisää näitä postauksia, pian puutaloidylliä Pappan naapurissa! Onnekkaita ootte! Treffit sitten kun keritään, miäs turkulaiseks projektissa autamme toki ;-) S&F

  ReplyDelete
 16. On kylla jannaa seurata teidan Suomeen muuttoa.. en ehka olisi itse niin rohkea. Ja pelottaisi elama ilman apuja. Tai ehka se(kin) on Suomessa muuttunut ja siivoojan ja lastenhoitajan kaytto on normaalia, tai ainakin yleisempaa kun joskus vuonna yks ja kaks. Ihania tunnelmia valittyy blogin kautta ja kaakut ja kahvit on sen verran herkullisen nakoisia etten yhtaan ihmettele jos dieetti on tarpeen.

  ReplyDelete
 17. Niin se on - vasta kauempaa näkee nekin hyvät puolet, joita ei ennen edes ajatellut;)
  Ja sen, missä se koti kulloinkin on, sen näkee vain sydämellään♥

  ReplyDelete
 18. Asiat järjestyvät pikkuhiljaa...oikein ihanaa viikkoa sinne!
  Xx

  ReplyDelete
 19. Tupsahdin blogiisi ekaa kertaa. Täällähän on suuria muutoksia! onnea uuteen! Tulen taatusti uudelleen kurkkimaan...

  ReplyDelete
 20. Mekin olemme mieheni kanssa juuri asettumassa Turkuun. Byrokratia todellakin tulee tutuksi, mutta pikkuhiljaa kaikki asiat saadaan kuntoon. Ihanaa sadeviikkoa teidän perheelle! :)

  ReplyDelete
 21. Kiva kun olette kotiutumassa Suomeen! Ihailen taas niin noita kuviasi, ne ovat upeita! Saanko kysyä käytätkö hdr:ää tai tekstuureita vai miten käsittelet niitä?

  ReplyDelete
 22. Minne se aika oikein taas on hujahtanut??
  Nyt jo sitten ootte tääl koti Turus :) voi vitsit..tuntuu että ihan just vielä kattelin niitä teidän reissukuvia..
  Jotenkin kyllä harmittaa ;) kun ei saa enää nähdä sun värikylläisiä suorastaan herkullisia kuvia sieltä kaukaa...nyt yritän totutella näihin tutumpiin maisemiin :) mutta sulla on kyllä lahja taltioida fiiliksiä ja tunnelmia sekä saat arkisemmatkin kuvat suorastaan elämään katsojan silmissä :) ei ihan itsestään selvyys :)
  mutta tuhannesti tervetuloa Turkkusseen...eihän sitä tiiä vaikka jossain tori kupeessa joskus kaimat törmäis :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts