Banaani Baari



Seli, seli, seli. Niistä nämä päivät nykyään koostuvat. Ajan hallinta on hakusessa, joka paikkaan on hiukan hoppu, hommat on puolitiessä  tai vasta alkutekijöissä - marraskuun fleivörinä taitaa olla selityksenmaku. Iskänpäiväkin jäi melkein jalkoihin näissä kertausharjoituksissa, mutta onneksi tuli onnenkantamoisena vastaan ylimääräinen lippu Elton Johnin konserttiin. Sain heivattua onnellisen isä-ihmisen-kalakaverin Helsingin junaan, ja nyt sitten tuijottelen tässä hetken omenapuuhun ripoteltuja valorihmoja ihan yksikseni. Hämäryys ei vieläkään latista, eikä glögiä olla korkattu, joten ihan luomuna jaksetaan vielä rimpuilla tämän kiireen kanssa.

Mutta onneksi meillä on keittiö. Ja vaikka huushollissa on omat tilat olkkarille ja telkkarille, niin meidän kerhon löytää takuuvarmasti kyökin puolelta. Kun remppaa puuhattiin, niin keittiön toivelista oli seuraava: pitkä pöytä tusinalle, sohva torkuille, baari muksuille, telkkari masterchefille ja karvamatto. Niin ja tietysti se ruokakomero ja kaasuliesi. Myhäilijöille ja epäilijöille napsahti luu kurkkuun, sillä joka elementti on paikkansa löytänyt;). Sohvalla torkutaan joka päivä, keittiön telkkarista harmiteltiin Hjalliksen eilinen tuomaritunarointi, ja siinä baarin puolella aloitellaan työvuoro arkiaamuisin kello kuusi. Sharp. 
Can I have a banana please. Or make it double.

Lauantaina otettiin pöydästä mittaa, ja täysi tusinahan siihen ympärille mahtui. Paluumuuttajien menyynä oli yltiöpatrioottinen seljankka ja vorschmakki ja siinä se ilta hurahti iloisesti pyhän puolelle. Hiukan tuli tietty valmisteluissa hoppu, joten huiskattiin pöytäliinaksi valkoinen remppapaperi. Tabletit ja nimikortit piirrettiin suoraan liinalle, ja kestien jälkeisenä aamuna olikin kiva lukea illan kulku mustana valkoisella - ja muita fiksuja kaneetteja;).

Mutta nyt - elämä ja viikko keittiössä jatkuu. 

Comments

  1. Todella kaunis koti... kyllä tuolla viihtyisi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Marru - pikkuhiljaa alkaa tavarat löytämään paikkansa. Tosin - puolet kamoisa on vielä autotallissa, joten ne kaiketi kammetaan suoraan ja sovinnolla mökille;)

      Delete
  2. Kaunista ja olet kyllä positiivisuuden esikuva <3
    XX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ollaan vielä tässä kotiinpaluun huumassa, ihan tosi. Joka päivä on hyvä päivä, whatever the weather;)

      Delete
  3. Jee, toi valkonen paperi on niin hyvä idea, että taidan pitää ne vuodenvaihdebileet sittenkin! Ihan vaan ton paperiliinan takia. Ja saa sotkea, tullee upea taideteos. Kiitos sinulle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti! Ja ota site sellaista paprua, jonka toinen puoli on paperinruskea - sitten on mistä valita;)

      Delete
  4. Sinä todellakin toit ne Afrikan värit tullessasi - teillä on ihanan viihtyisän ja kodikkaan näköistä. Ja isot pöydät ovat siunaus - ja ne pitää saada täytettyä niin usein kuin vain mahdollista;) Tuo paperipöytäliina on ideana niin hyvä, että luulenpa sen monistuvan vielä moneen kertaan!
    Ja ei, ei vielä ihan ole glögien aika, mutta pian on!
    Onnellisia hetkiä♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isot pöydät on onni ja ilo, kyllä! Ja itse tykkään tosta remppapaperista niin kovasti, että taitaa jäädä paikoilleen moinen ihan nyt ainakin toistaiseksi;) Ja on muuten sen verran kiiltävä ja kestävä, että sitä voi ihan kunnolla pyyhkiäkin;). Ja koska niitä glögejä sitten voi tai uskaltaa maistella? Hiukan olisi jo tutina!

      Delete
    2. Jaana, korkkaa vaan se glögipullo. Niin olen itsekin tehnyt, kun tuo glögiaika on kuitenkin niin lyhyt, aivan liian lyhyt. Kyllä se näinä pimeinä marraskuun iltoina maistuu tosi hyvältä, vaikka ei maisema vielä jouluinen olekaan.
      Toitte todellakin Afrikan värit tullessanne Nairobin kodista Turkuun. Näyttää kovin tutulta. Ja tuntuu varmasti kotoisalta, kun on tutut tavarat mukana, vaikka asuinympäristö onkin uusi, no ainakin muulle perheelle.
      Marja

      Delete
  5. Hitsin hauska idea - pöytäliinaksi sellaista, johon vieraat voi rustailla terkkuja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkut, nimet, menyyt ja kiitokset voi kaikki siihen rustailla!

      Delete
  6. Onnellisia hetkiä myös jatkossa teidän keittiöön :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Erja. Iloinen keittiö ja sen asiakkaat - niin ja henkilökunta too!

      Delete
  7. Ihana, ihana ja vielä kerran ihana...tuo teidän keittiö!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellainen olohuonehan se on. Siellä ollaan koko ajan, tenavat tekee läksyt, me muut puuhataan, kokataa, bloggaillaan, ja tuijotetaan uutisia totta kai;)

      Delete
  8. Niin syötävän näköinen koko kyökkinne <3

    ReplyDelete
  9. Melkein voisi luulla, että kuvat ovat Nairobin keittiöstä... Ihanat uunit, ovathan ne vanhoja?
    Kauniisti yhdistyy tuo vanha ja uusi osa toisiinsa. Tunnelmallisia hetkiä Suomen kotiinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, uunit ovat ihan aidot vanhat. Aika hauskasti siinä kaksi uunia rinta rinnan, mutta keittiöhän on itse asiassa rintamamiestalon ruokahuone ja olkkari yhdistettynä, joten siten saatiin tilasta iso - ja kaupan päälle kahdet uunit!

      Delete
  10. Niin on ihanasti paikka löytynyt kaikille padoille ja kattiloille, kertakaikkiaan kaunista... väriä ja lämpöä.
    Kynttilänvaloa marraskuuhun <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oih, voih, ja kumpa voisi aloittaa jo pipareiden pyörittelyn tuossa pöydän äärellä;)

      Delete
  11. Teillä on niin kaunista; värien käyttö ja omaleimainen tapa yhdistää asioita tekee kokonaisuudesta upean!! Ja tapasi sanoittaa asioita tekee blogipäivityksestäsi odotettavan asian :) Paras aika glögille on minusta juuri nyt, marraskuun pimeinä iltoina!
    -tuuli

    ReplyDelete
  12. Eksyin blogiisi kautta rantain ja voi vitsit miten mukavaa blogia kirjoittelet.=) Pakko oli alusta tuolta vuodelta 2012 aloittaa lukemista, mutta ihan vielä en ole ehtinyt kaikkia postauksiasi lukemaan. Tämän vuoksi onkin pakko udella, miten tuonne Afrikkaan olette päätyneet ja mitä työtä tekemään? Ja millaisia lapsia teille on siunaantunut=) Olisi iso unelma päästä Afrikkaan tekemään jotain oikeasti hyödyllistä työtä, jolla on tarkoitus. Terkuin: Annuska

    ReplyDelete
  13. Kyllä taas on kaunista, tuo teidän keittiö on aivan ihana <3 !
    Mihin olet kadonnut, onko arki vienyt mukanaan?

    Kirsi

    ReplyDelete
  14. Tuo keittiö on kyllä niin ihana, eloisa!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts