Mayday May Day!


Kolmen päivän lorviminen saatiin onnellisesti päätökseen ja arkiaurinko laittoi taas rytmiä eloon ja viikon alkuun tänä maanantaina. Vappu meni ja elämä on. Mökkikeikka vaihtui cityvapuksi, kun Allun jalkapallo otti yliotteen: treenit vappuaattona, vappupäivänä, vappupäivää seuraavana päivänä, koko viikonloppuna, what´s new.  Hyvä harrastus.

Samalla todettiin taas, että kyllä tämä paluumuuttajan ensimmäinen vuosi on yhtä kertausharjoitusta ja kommervenkkien kantamaa. Mikä on vappu? Esivalmisteluista sen verran, että serpentiini oli kaupasta loppu kello viisi torstaina, kuten sima. Liiskaantuneita pikkumunkkeja oli sentään pussimyynnissä ja ilmapallot unohtuivat ihan rehellisesti. Kuplivat sentään ehdin ja muistin, ja nakkeja on kotikaapissa melkein aina. Mutta miten se muu vappuvimma selitetään selkojärkisesti ex-ulkosuomalaisille tenaville ja buurikullalle - tai edes omalle itselle, sillä viimeisestä vapusta on kulunut about ihmisen elämä?  No, mennään sitä katsomaan. Öh. Kertakaikkinen kardinaalivirhe ja karnevaalikaaos;).  Aattoillan örinöihin keskikaupungille mentiin onneksi ilman tenavia ja olihan siinä ihmettelimistä itse kullekin. Desibelit meni melkein pelon puolelle, mutta onneksi oli kovasti paljon pussailua ja muuta lempeä katujen kulmilla. Vappulounaalle uskallettiinkin jo koko remmi, ja päivästä kuoriutui lopulta lempeä kevätpäivä hyvällä kelillä. Paljon palloja, vihdoinkin, niin tötterössä kuin narun päässäkin.
Parasta vappua oli kuitenkin kotiterassi ja makuupussi. Juu, hyvän osaa viikonloppua torkuin terassilla, pussiin kääriytyneenä, kahvi kourassa, tenavat trampoliinilla, aurinko naamalla, kirja kädessä, mies grillillä. Mutta, mutta, nyt on nämä virallisetkin rituaalit nähty ja opittu ensi vuotta silmällä pitäen. Welcome vappu, we are ready.

Comments

 1. Ihanan värikylläisiä nämä kuvasi - niitä vain katsoo uudestaan ja uudestaan. Minä olen jo aikoja sitten oppinut,että ihan paras vappu on kotivappu :) jos nyt aattona vähän ystävien kans herkuttelee ja poksauttaa kuoharit niin muut päivät ovatkin ihan kunnolla töitä pihamaalla - sitähän se vappu myös on - työnjuhlaa :) Tosin siinä hulinassakin on puolensa- itse ei vain enään ole aikoihin sitä jaksanut..jos kunnolla koskaan. Muistan kuinka pikku kaupungin kasvattina ja nyt maalaisena ihmettelin Turun vappua vuonna 2011 - sitä miten kadut todellakin täyttyivät iloisista ihmisistä ja meiningistä - Meillä oli liput teatteriin ja ilta oli täydellinen. Teatteriesityksen päätyttyä kaupunki näyttikin jo juhlan toista puolta -ambulanssi ja poliisiauto ulisivat vuorenperään ja porukka oli aikamoisessa tuiskeessa. Vaaralliselta näytti. Silti siitä jäi kyllä niin kivat muistot- ehkä juuri siksi kun itse ajoimme autolla hotellin rauhaan :D Jotain maagista sitä vapussa silti on :) se avaa kevään. Tuo sinun makuupussi päikkärit on ihan parasta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos niin kivasta kommentista - kotivappu on iskemätön, ihan samaa mieltä! Turun hulinat oli kiva käydä kurkkaamassa, mutta vetäytyminen terassin makuupussiin oli kyllä ihan parasta! Mukavaa viikonloppua!

   Delete
 2. Ihanalta kuullostaa turkkuminen teranssilla....taidampa kokeilla..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä se makuupussi on terassilla aina vaan, eikä taida edes sieltä muualla siirtyäkään! ;)

   Delete
 3. Aivan ihanat herkulliset värit kuvissasi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja toivotaan aurinkoa viikonloppuun sinne ja tänne!

   Delete
 4. Hyvin kuvailit😊 voin kuvitella tuon hässäkän. No ens vuonna sitten paremmalla menestyksellä. Mä keksin tänä vappuna hakea munkit huoltoasemalta. Siellähän niitä on tuoreena ympäri vuoden. Mäkin haluun meidän pihalle tuollaisen löhöilypaikan. Makuupusseja löytyykin. Hyvää äitienpäivää!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huoltoasema on muuten loistava vinkki tuorepullille - about 24/7!... ja jes, täällä jatkukoon makuupussielämä, ja katsellaan miten äitienpäivä tästä sutviutuu;). Viikonloput!

   Delete
 5. Mulla on onneksi loistonaapuri, joka paistaa munkit meillekin! Me ollaan jo monena vuonna jääty suosiolla kotiin vappuaattona - eikä aina vapunpäivänäkään jakseta lähteä kotoa. Ja mun lakki on niin likainen, että koko perhe - varsinkin mies - häpeää kun pidän sitä päässä :) Aurinkoista viikonloppua!!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts