projektitekniikkaa


Niin on kovasti siunattu sunnuntai-ilta, jos saa hiukan taivastella. Ollaan tässä viime päivinä taas oivallettu, että elo on tekniikkalaji - kaikissa positiivissa sanan tarkoituksissa. Jatkuvaa janaa projekteja, eri kokoisia, eri näköisiä. Meillä viimeisimpinä proggiksena on ollut pienen Afrikan kantaminen Turun keskustaan. Niinpä, ei ihan pieni haaste sinänsä jos funtsii yhden mantereen roudaamista aasta beehen, ei edes silloin puhutaan pikkuruisesta Tytöstä ja Vuohesta. Siis se meidän perheen iltapuhde, labour of love.

Lyhyesti once again: paluumuuton myötä ja ihanan Afrikan jatkumona syntyi Turun Itäharjun kulmille kivijalkakauppa. Puotia on pyöritetty iltahommina, normitöiden ohella, kello neljän jälkeen, tunteenpalon voimin, hämäriä hetkiä teollisuusalueen syövereissä, nautittu joka hetkestä, iloittu joka asiaakkaasta, kiitelty Nairobi pajojen puolesta, sydämen pohjasta.  Myös ihan mieletön retki oman kerhon kesken, tenavat lattioita luuttuamassa, pojat paketteja purkamassa, kaikki kimpassa. Toisinaan on jäänyt dinneri myöhäiseksi, ilta pitkäksi, mökkiretki tekemättä tai muuten vaan omat hommat kakkoseksi kun ilta on vierähtänyt puodin puolella. Kauppa pullollaan kaiken maailman värejä ja valoja - reilua ja nättiä. Fun and fair. Jokaisessa asiakkaassa on väkevä voima. Ja tarpeeksi kun toivoo ja tahtoo, niin asiatkin loksahtelee napakasti oikeille paikoilleen - toisinaan täysin yllärinäkin vielä. Meidän onnenkantamoinen oli saada loistava liiketila Turun keskustan Forum-korttelista kahdeksi viikoksi Tytön ja Vuohen käyttöön. Yksi viikko on takana ja tuskin malttaa odottaa uuden alkua taas huomenna. Saa jutella Afrikkaa, kertoa Afrikkaa ja elää Afrikkaa. Need no more.

Tänään oli lepopäivä ja siitä tehtiin matkapäivä, Afrikkaan. Pitkään on ollut agendana päästä Saloon katsomaan Nick Brandtin huikea valokuvanäyttely Kenian savanneilta. Viime tippaan jäi, tänään oli setin viimeinen päivä näillä nummilla. Tiedettiin jo etukäteen, että otetaan iso riski karrelle kärähtäneistä sieluista niitä kuvia katsoessamme. Niinhän siinä kävi. Päiväretkestä tuli meidän oma pieni pyhiinvaellus, itse kukin safarimuistoihin hukkuneena, kuvia huokaillen. Kaunista, niin kovin kaunista. Se toinen koti, onneksi.

Nyt edessä kivan raadollista iltaproggista. Sunnuntaisauna ja Mad Max 3D buurikullan kainalossa rivillä 14. No bad. 

Comments

 1. Minulta on mennyt jotenkin täysin ohi että tämä Tyttö ja Vuohi on teidän, olisihan se pitänyt tajuta :)
  Törmäsin facessa linkkiin jossa kerrottiin Pop Up tapahtumasta ja harmittelin että olemme liian kaukana, enkä pääse paikalle. Mutta ilmeisesti tuotteita saa tilattua s-postilla? Nuo korikassit ja ihanan värikkäät tyynyliinat ovat todella kauniita <3 Niinkuin kaikki muutkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Spuliina, ja terkut täältä puodin puolelta. Ihana pöhinät on ollut yllä melkein parisen viikkoa, ja kyllä kaupanteko on vaan nastaa - varsinkin sitä tekee muiden takia. Ja posti kyllä kulkee, olen tosin aloittemassa myös verkkokauppaa, we will see;)

   Delete
 2. Projekteja... samoilla ajatuksilla myös täällä suunnalla :) Ja jos on tiukempi tai vaativampi sellainen, niin jälkeenpäin on upea voittajafiilis.
  Pienet huilihetket nousevat huikaiseviksi kokemuksiksi. Touhukasta kevään jatkoa sinne Turun suunnalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos touhuterkuista - projekteja projektien perään, on se ihanaa - ja pikkubreikit ovat sitten kultaakin kalliimpia! Tule kesä ja Beach House;)

   Delete
 3. Myymälä näyttää kyllä aivan ihanalta. Vielä minä sinne ehdin, vaikka viime Turun-reissulla jäikin väliin!
  Mukavaa kevättä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih ja voih, meille ehtii aina! Ei huolta, tervetulemas!

   Delete
 4. Oikein harmittaa, kun en ole saanut käydyksi puodissa...ohi olen parikertaa ajellut, mutta silloin on ollut kiinni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä - ollaan enemmän kiinni kuin auki, kahden duunin loukossa;), mutta ota joku kerta ilta-ajelu ja tule sanomaan morot! Nähdään!

   Delete
 5. Ihanan näköistä. Ja kiirettä pitää. Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiire on kiva, ja kesä on kiva, ja nyt haaveillaa mökkiviikonlopusta!

   Delete
 6. Tällä viikolla tuun käymään, that's a promise. Viime keskiviikon kaatosade piti sitkeänkin reippailijan sisätiloissa..:)

  ReplyDelete
 7. Minun niin piti tuolla Forumissa päästä käymään vaan kun molemmille viikoille sattuu pitempi työmatka. Höh.
  No, tulen sitten kivijalkaan joskus vähän paremmalla ajalla.
  Tuo Salon näyttely on varmaan teille ollut aikamoisen tunteikas kokemus - kaikki ne ihanat safarimuistelot mielessä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on ollut ihana huiske täällä, ja olet maailman eniten tervetullut sitten puodin puolelle kun aikasi myöden antaa;). Suloista kesäviikonloppua toivotellen!

   Delete
 8. Täällä toinen jonka piti... Ja on pitänyt tulla jo iät ja ajat Itäharjullekin. Tulossa ollaan siis kunhan saan käskyn aivoista menemään liikuttaviin jäseniin asti ;) Ei ihan lyhyt reaktioaika näköjään...

  ReplyDelete
 9. Nuo puodin tavarat on aivan ihania ! Mutta hankalan matkan päässä... Kaakkois-Suomesta ei niin vaan tule lähdettyä Turkkuseen ostoksille, vaikka kaunis kaupunki onkin. Siispä iso peukku nettibutiikille jos sellainen on totetumassa. Luulen että tuotteet menee siellä kuin kuumille kiville. Mä tilaan ainakin heti !

  ReplyDelete
 10. Nettikauppa ♡ minä nimittäin haluaisin ja tarvitsisin tuollaiset rahit / lattiatyynyt... :) mitä ne kustantaa ja kulkeeko jo posti? ;) kotiintultuamme on ollut hektistä, mutta pirautan niinkun spostissa jutskattiin ja kerrataan mogran vaipparallia :) -jenni

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts