Food Fanfare

 
 

Tässä torstai-iltaa istuen. Talo on tyhjä, takki on tyhjä, tili on tyhjä.  Takana kahden viikon karonkka jos jonkinmoisessa menossa, kuin sadussa. Saatiin onnistuneesti synkronisoitua toista tusinaa ulkomaalaista parasta kaveria, yhtä suurta safaria keltaisessa rintsikassa.  Siinä vaiheessa kun viime viikolla murjoin puhtaita lakanoita kahdeksattatoista kertaa vieraspetiin, niin tuli ihan pieni hiki - mutta sitten taas keittiöstä kaikuva iloinen kilinä ja kolina vei mennessään.
 
Jokainen kimppahetki oli the best of memory making, muisteltiin yhteisiä savanniseikkailuja, kaivattiin niitä muita kaukana poissa, räävittiin viimeisemmät juorut ja huhut totta kai,  puitiin syvästikin tätä hetkeä ja sen lahjoja. Elonkierto on heittänyt monet meistä sinne sun tänne - tämä kerho löysi tiensä Turkuun akselilta Bangkok-Pariisi-Amsterdam-Nairobi-Tukholma. Huima homma;  hauskaa juuri siksi ja sen edestä.

Kun yrittää tässä sulatella yhteisten hetkien anteja - ihan kirjaimellisesti - niin tuli oivallus,  että koko reissun nimittäjä on ollut ruoka. Syötiin hyvin, paljon ja melkein koko ajan - välillä sisällä, ulkona, biitsillä, terassilla, luodolla, useinmiten kuitenkin keittiön pöydän ääressä. Repertuaari oli kasvisillallisesta meksikolaiseen, picnicistä grillibonanzaan.  Hiekkakakkuja. Samalla kului lukemattomia kääryleitä brietä ja camemberttiä, purkkitolkulla viikunahilloa ja metreittäin patonkia. Muutaman kupla kyytityttönä.  Yhtenä päivänä piipahdettiin Högsåran satumaisessa kakkusalongissa pitkällä lounaalla ja toisena tilattiin illaksi gourmekokki meitä kotiin ruokkimaan. Parasta oli kuitenkin ihanan Chetnan täydellinen intialainen ilta. Maailman paras curry, samosat, linssit ja perunat sinapinsiemenillä.  Yritin sinnikkäästi laittaa reseptit talteen höyryjen huumassa, mutta kirjurin rahkeet hiipuivat ennen kokin staminaa.  Tässä puhutaan tuntien sessiosta after all.
Hyvästit heitettiin nyt maanantaina, vannottiin nopsaa tapaamista tietenkin.. eli kutsut on auki idästä länteen. Mutta ennen moisia, nyt ollaan arjen armoilla. Spagetilla ja ykkösmaidolla mennään, pesukone laulaa lakanoita ja mankeli hekumoi. Hyvä näin.
Aikaiset illat, aikaiset aamut. Ja nyt sanoista tekoihin. G´nite good people.

Comments

 1. Kuulostaa siltä, että olette saaneet nauttia ihan niistä elämän parhaista hetkistä taas!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä kivaa isolla kauhalla - ja nyt jaksaa taas nauttia niistä hiljaisista hetkistä ihan uudella otteella;)

   Delete
 2. Elämää isolla E:llä... luin pariinkin kertaan, kuulin liinavaatteiden hulmahduksen ja tunsin curryn tuoksun nenässäni. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja siihen liinavaaterumbaan meni viikko! Joka ilta setti koneeseen, narulle ja mankeliin - ja vimpat lakanat saatiin kaappiin rullalle eilen. Että sellaista ihanaa arkea;)

   Delete
 3. Jotakin samaa oli meilläkin, kun osa suvusta saapui suomenlomalle Israelista. Tapaamiset ja juttelut on ihan parasta ja aina erot tulee liian nopeaan. Uusia tapaamisia suunnitelmissa. Ja ne sun samosat! Viimeksi sain Windhoekissa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on niin iskemätön samosaresepti, että pitää vaan löytää se parin tunnin tyhjiö, jolloin ryhdytään niputtamaan piirakoita;)

   Delete
 4. Niin täydellisen ihanaa hulabaloota tuntuu olleen!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri niin, ja nyt harjoitellaan toisenlaista hulaa koulun, harkkojen ja sen ihanan arjen juttuja!

   Delete
 5. Kuulostaa ja näyttää elämältä! Hyvältä sellaiselta!

  ReplyDelete
 6. Ihanat kuvat ja kuvaukset <3 Tykkään kovasti sun sisustustyylistä. Superkodikasta, kaunista ja rentoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, sellaista tarinan kyydittämää sekamelskaa on meidän sisustus - koko elämän kaari on seinillä ja mööbeleissä;)

   Delete
 7. Lämminhenkistä yhdessä oloa sitä välittyy kuvista. Vähän pidemmäksi aikaa jäin tuijottamaan tuota konditoria kuvaa ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kakkupöytä vie mielen mennessään - Farmors Cafen ihanuuksia!

   Delete
 8. Ihana, niin elämänmyönteinen postaus... sai hymyn huulille täälläkin :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts