Kyläluudat ja niiden lapset

 


 
Hiukan ympäripyöreä tuo otsikko - sillä tässä kun on notkuttu muiden pitopöydissä ja saunan lauteilla, niin on sitä populaa pyörinyt täällä omissakin nurkissa. Meidän roadtrip oli suussasulava, kaikilla lisukkeilla, villasukilla ja koirakavereilla totta kai. Autioitunut Yyteri näytti kalseamman puolensa, yhdessä mittarissa plus 14C ja toisessa 14 m/s. Siitä oli helppo jatkaa matkaa sukulaisiin eteläiselle pohjanmaalle, jossa kesä on aina lempeä, ahomansikat punaposkisia ja laitumet vehreitä. Vesi järvessä on juuri niin ruskeaa ja hellää kuin lapsuuden kesinä, ja siinä rantasaunan vihdan helskeessä häipyvät maailman murheet ja murinat. Mikään ei ole yhtä tärkeää kuin juuri se hetki ja hiki - ja karjalanpaistiin ja kermakakkuun voi kuulkaa kulminoitua koko ihmisen elämä. Niin nytkin. Tädiltä matkaevääksi vielä pussillinen kotikutoisia tumppuja ja sukkia - niin elokuu ja uusi vuosi oli onnellisesti korkattu.
Latausta tarvitaankin, sillä nyt on meneillään keltaisen rintsikan B&B sesonki, ylibuukattuna. Kotiportilla meitä odotti setti kamuja kaukaa, ja maailmankeittiö on ollut taas auki koko viikon, ever since, 24/7. Sunnuntaina saapuu toiset ihanat kaukoidästä, ja sitten vielä tulevana keskiviikkona lisää. Ensi viikolla meidän huushollin miehitys on 13 petipaikkaa chokablocked. Unohdin sujuvasti tässä hässäkässä, että muksujen koulut alkaa jo tiistaina - joten siinä sitten tasapainoillaan inkkarikesän, kuuman grillin, kylmien juomien  ja arjen aloituksen kanssa samalla tatamilla. Niin, byroo ja kauppa myös. Mieli kyllä karkailee välillä syksyn syliin ja nollapäiviin pimeydessä ;).
Mutta nyt nautitaan ja taotaan, täysillä. Suloisia kesäpäiviä joka suuntaan!
 

 

Comments

 1. No johan on vallan vilskettä - onneksi sentään on ne hetket saunan lempeissä löylyissä:)
  Ja vaikka nyt onkin huisketta, ehtii sitä sitten syksyn tähtitaivaan alla taas rauhoittua ja antaa mielen levätä.
  Suloisia kesäpäiviä sinnekin <3

  ReplyDelete
 2. Miten se onkin niin, että iän myötä kaikki hyvä kulminoituu karjalanpaistiin, järviveteen tai kermakakkuun?
  Miten ihanalta tuntuvatkaan kaikki metsän tuoksut! :)
  Ihanan täysi elämä teillä.

  ReplyDelete
 3. Ihanaa vipinää ja vilskettä!

  ReplyDelete
 4. Toivottavasti ehdit jossain välissä ottaa ihan rauhallisestikin, tuo vauhtinne kuulostaa hurjalta, hengästyy jo lukiessakin.

  ReplyDelete
 5. Ihanan elämänmakuista, rentoa ja heittäytyvää oloa. Naurahdinkin, kun kuulosti niin menevältä menolta. Syksyllä voi sitten (ehkä?) vähän möllöttää kotona rauhassa. :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts