Retki with a twist and shout


Ettei tässä ylhäisessä yksinäisyydessä olisi ihan höperöitynyt, niin ahdettiin riemukupla täyteen ja lähdettiin reissuun eilen heti aamusta. Matkaseurana koko Hotelli Havelin väki vieraita ja siskoja, eli retken teemana perinteinen sightseeing - samalla kun muksut ja loppuperhe oli vielä onnellisesti omilla teillään. Valittiin kartasta Kitangelan satumainen kierrätyslasikeidas ja taidepajakolhoosi, kompassi antoi suuntiman ja navigaattori veikkasi ajoajaksi about toista tuntia Nairobista lounaaseen,
kuivalla kelillä. 

Jätettiin kaupungin pikitiet taakse ja vedettiin nelivedot käyntiin. No, se toista tuntia meni iloisesti poukkoillen erilaisilla kärrypoluilla, kunnes viimeisena koitoksena tuli vastaan savipelto. Uskottiin kykyihimme, roikuin ratissa rystyset valkoisina, mutta ei auttanut - upottiin peltoon akseleita myöden. Vitsi kun nauratti ja itketti yhtä aikaa. Viisi hysteeristä suomalaista keskellä melkein ei mitään. Saatiin onneksi lahjottua paikallinen farmari kavereineen vetämään meidät ylös suosta, kunnes upottiin uudestaan;) Päästiin kuin päästiinkin perille, pirssi parkkiin, matkan finaalina ylitettiin rotko riippusiltaa pitkin. Huh.

Kyllä kannatti hiukan kärsiä. Kitangela on kuin Barcelona-Murano-fuusio savannimaisemilla. Sellaista värien sinfoniaa, mosaiikkipatsaita, lasinpuhaltelijoita, tauluja ja taidetta. Best kept secret ever!  Löydettiin sieltä pusikoista pieni lasikauppakin; mukaan lähti muutama viinilasi ja maljakko poikineen totta kai. Ja palkattiin sama remmi työntämään meidät takaisin hiekkatielle, eli loppu hyvin kaikki hyvin;) Improvisaatiota, improvisaatiota.

 Illan suussa sain läjän likaisia lapsia kotiin reissusta. Oli ollut kuulemma maailman parasta, vaikkakin tuliaisina yksi oksennustauti ja muutama rupinen polvi. Mitä pienistä. Nyt jatkuu sateiden pito kotosalla, ja huomenna on edessä harvinainen tiistaivapari.
Voinpa tuijotella vaikka uusia lasikippoja ja ehkä kertoa niistä muillekin;)

Mukavaa alkanutta viikkoa. Kelejä toivotellen!

Comments

 1. Varmasti hieno ja samalla vähän jännittävä reissu!
  Tuota riippusiltaa vähän kauhulla katselin... Pakko myöntää, että mun matka ois voinut tyssätä siihen! Olisi pitänyt antaa "nuijanukutus" ja raahata perässä :D

  ReplyDelete
 2. WAU! Upeita kuvia...vaikka tuo riippusilta kouraisi mahanpohjasta täällä asti!!
  En tiedä olisinko minä päässyt yli, vai olisiko ylitettyäni puristanut vielä kaiteista kiinni niin,että olis saanut työkaluilla avata kämmenet ☺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, kyllä sä olisit yli päässyt... ryhmähysteriaa ja meteliä, niin hyvin meni;)

   Delete
 3. Taivas, mitä värejä! Ja jännitystäkin reissussa ihan riittämiin! Minä olen korkeanpaikankammoisena yhden kerran elämässäni tuollaisen riippusillan ylittänyt (Bahamalla) - ja suurinpiirtein silmät kiinni sen menin;) - saas nähdä, tuleeko toista kertaa koskaan?
  Mukavaa viikkoa sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä aina hiukan miettii, että kukakohan näitä naruhökötyksiä huoltaa;) tuskin kukaan, piste. Anyways, hyvin meni ja saatiin saaliskin kotiin:) Mukavaa loppuviikkoa!

   Delete
 4. Ihana ja jännittävä matka ja mitä lasia, rakastan lasiastioita-ja maljakoita yli kaiken ja kierrättäminen on vielä valtava plussa päälle. Odotan lisää... :-))
  XX

  ReplyDelete
 5. Ihmekkös ilmeesi on kuvissa vähän apea, jos on pitänyt pelätä uppoavansa mutaan ;-D
  Mahtavaa fiilistä tuolla lasipajalla!
  Itse olen Muranossa käynnyt, mutta siellä oli jotenkin niin kaupallista ja kliinistä! Tuolla näyttää tekemisen meininkiltä ja kotoisalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan oli tekemisen meininki, käsityöläisiä puuhissaan, oppipoikia, kissoja ja koiria... ja totta kai ihania tavaroita, niin ihania!

   Delete
 6. Varsinainen seikkailu. Tuon riippusillan näkeminen alkoi huimata. Upeita mosaiikkeja ja hauskoja lasiesineitä. Oli kiva päästä mukaan tälle retkelle, kuivin jaloin täältä ruudun takaa :)

  ReplyDelete
 7. Pääsisimpä sinne, joskus ostoksia tekemään....ei taitaisi matkalaukkuun takaisin tullessa enää vaatteita mahtua...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just niin, ja olen muuten tuonut näitä lasijuttuja paljon kotiin tuliaisiksi - ja kaikki tykkää aina!

   Delete
 8. No jo oli seikkailu ;DD
  Mutta kuten sanoit , loppuhyvin kaikkihyvin . Ihania värejä taas . Tuossa riippusillassa olisi varmaan meikäläistä huimannut .
  Mukavaa viikkoa sinne kauas !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä roikuttiin lujasti sillan naruissa;) Hiukan se heilu, mutta mitä pienistä - näin jälkikäteen;) Terkkuja viikkon!

   Delete
 9. Ihana paikka, mutta ilmeisen hankalan matkan takana. Aika sissi siellä saa ajoittain olla. Mutta kun tuonne asti on päässyt, niin pitäähän sitä jotain saada ostaa mukaan tuliaisiksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taitaapi olla osa viehätystä, hankala matka ja sitten voi palkita itsensä vaikka skumppalaseilla;)

   Delete
 10. Mahtavia seikkailuja saat kokea siellä - oi, tulee omat hullunrohkeat keikat mieleen siellä suunnalla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapahtuu ja sattuu, niin kuin varmaan muistat näistä sfääreistä;)

   Delete
 11. Voisin melkein sanoa, että rakastan sun kuvia! Ihania! Kiva retki ja vähän tuli jostain Gaudi mieleen ;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts