Grand Old Ladies


Meillä pihalla seisoo maailmankaikkeuden ihanin puu. Vanha Rouva Bombax [bombax chorisia], joka jaksaa vielä vaan levitellä valtaisia oksistojaan ja fuksianpunaisia kukkiaan koko korttelin ylle. Oksat ja latvustot levittäytyvät kolmelle tontille, niin on tuhdista tytöstä kyse. Itse komeus seisoo meidän pihan nurkassa, ja siinä se on varmaan seissyt viimeiset sata vuotta. No, siellä missä on iso puu niin on myös isot juuret. Ja meillä on meneillään vakavat keskustelut naapurin kanssa, joka kovasti väittää että puuvanhuksen juuret runnovat autotallinsa perustuksia. Nyt sitten neuvotellaan ja pohditaan kovasti miten pidetään puu ja talli molemmat pystyssä. Millään en malttaisi puusta kyllä luopua... enkä edes ymmärrä että millä kirveellä sen kokoisen himmelin saisi nurin ilman että sekä talli, meidän lasistudio ja lähitienoon kaapelit olisivat kaikki tuusannuuskana. Hhhhhmm. Kommunikaatiota tarvitaan kerrakseen. 

Puhumisen jalosta taidosta puheenollen, tässä pieni loppukevennys elävästä elämästä. Mies tässä menneellä viikolla totesi, ohimennen, että pitää hoidella äiti - siis arkisesti mun anoppi - meille vielä visiitille ennenkuin ollaan sitten Suomeen menossa. Anoppi siis tupsahtaa meille aina parin vuoden välein muutamaksi viikoksi Etelä-Afrikasta (ja huom, viimeksi vasta ennen joulua). Totesin siihen vallan mukavana vaimona että tottahan toki, ja mietin että onhan tässä nyt vielä sen verran aikaa ennenkuin ollaan Suomeen muuttamassa. 

Noh, arvaatte kai kuka istui kimpsuineen, kampsuineen, hopeisine savukerasioineen, holkkeineen ja neljänkymmenen kilon elopainoineen meidän keittiössä eilen kun töistä kotiuduin. Voi hyvät sylvit. Miehen jutut meinasivat ennen Suomen lomia heinäkuussa, minä taas ennen sinne kokonaan muuttoa. Että näin meillä kotona kommunikoidaan syvällisesti ja yksityiskohtaisesti asiasta kun asiasta;). 

Anoppi on meillä jussiin asti. Jos asian nyt oikein ymmärsin. Pitääpä jutella asioista vielä tarkemmin, sen naapurinkin kanssa. 

Ja taas viikko jo puolessa. Mukavat loppuviikot!

Comments

 1. Vähän eri kaliberia ovat puuvanhus ja anoppi :-)
  Hih, keskusteluko yliarvostettua?

  ReplyDelete
 2. Auts, tsemppiä anopin kanssa..... Terkut Mirjolta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä tästä;) Kesälomia odotelle, niin paremmin ei voisi olla. Terkut ja hugs!

   Delete
 3. Äkkiä juttusille! Minä olen kerran kaatanut puun naapurin tontilta, mutta oltiin kyllä yhteisymmärryksessä asiasta, luulen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jutut on meneillään, eli eiköhän se puuvanhus saane pitää paikkansa. Keskustelut kunniaan, niin kotosalla kuin aidankin yli;)

   Delete
 4. On vaan niin komea puu, jotta kannattaa keskustellakin - ja pitkään;)
  Ja anoppi juhannukseen asti - huh, huh! Minulla on maailman paras anoppi, mutta jos pitäisi saman katon alla elellä kuukausi, voisi tulla itku puseroon. Enhän mä kestä niin pitkään edes omaa seuraani. Pitkää pinnaa sinne - ja ehkä pari työmatkaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kuule, tarjosivat työmatkaa, ja arvaas mitä - otin vastaan, vaikken yleensä;) Parin viikon päästä Brysseliin, ajoitusten ajoitus;)No, jos nyt tosissaan, niin väkeä talossa on aina kiva ja siihenhän ollaan totuttu. Ja muksuilla on kivaa, kun on sukulaisia liki! Viikonloput! x

   Delete
  2. No kyllä minäkin olisin Brysselin matkan ottanut - eikä olis kauaa tarvinnut houkutella. Ja totta - lapsille isoäidit nyt vaan ovat♥♥

   Delete
 5. Hihii! Kaunis puu, toivottavasti saatte asiat järjestettyä niin, että vanha rouva saa jäädä (siis puu, ei anoppi).

  Ihana tuo yllätysvisiitti :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi ollaan totuttu yllärivisiitteihin, eli siinä rutiinilla menee anoppi jos toinenkin;)

   Delete
 6. Osanottoni ;), oli anoppi kuinka ihana vaaan, niin kuukaaudessa tulisin hulluksi ( hullunmaksi )!
  Toivottavasti pääsette naapurin kanssa sopuun puuvanhuksesta, se on aivan ihana! Koitahan jaksaa ja mieti tiukan paikan tullen aurinkoista heinäkuuta Aurajoen rannalla :)
  T. Kirsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, tässähän niitä päiviä laskeskellaan ihan hela tiden. Monesta syystä, mutta ennenkaikkea sen Aurajoen;)

   Delete
 7. Nonnii, nyt pikapikaa naapurin juttusille ennenkuin huomaat että pataljoona moottorisahamiehiä on sen kimpussa....ainakin jo se juttukaveri on miespuolinen (mitenkään miesten putkiaivoja sorsimatta :o )

  Ja minä kun luulin että mun koivu on iso....pikkureppana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on, meilit ovat laulaneet joten ehkä saadaan se naapuri järkiinsä. Ja millä tollaisen järkäleen saisi edes kaadettua, ei siin millään! Viikonloput!

   Delete
 8. Tsemppiä sekä anopin että puuongelmien kanssa. Eihän juhannukseen nyt ole kuin..öö..viisi viikkoa ja risat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tsempit vastaanotettu ilolla. Kyllä tämä tästä, mutta hei - viikko jussista ja ollaan kotona! Eli tässä kannattaa laskeskella päiviä ihan totta tosiaan;)

   Delete
 9. Hih...aina välillä noita kommunikaatiokatkoksia avioliitossa on...:)
  Olisi harmi, jos joudutte puun kaatamaan...eikä siltä voisi vaikka katkaista se juuri, joka autotallia uhkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, pitää joskus ehkä hiukan keskittyä siihen jutusteluun jotta varmistellaan, että ollaan jotenkuten samoilla taajuuksilla;). No just sitä juurenkatkoa ollaan tässä puuhaamassa, eli ollaan kaivettu pihat auki sillä silmällä. Kyllä tämä tästä;) Viikonloput!

   Delete
 10. Saman tasoisia keskusteluja harrastetaan täällä:)
  Olen aina luullut tai siis olettanut, että miehesi on suomalainen.
  Tsemppiä kumpaankin projektiin;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä tästä:)... mies on mieleltään ihan kotimaisen oloinen, vaikka onkin ihka aito buuri kaukaa etelästä. Ehkä tämän kommunikaatisotkun voisi laittaa kieliongelmien piikkiin;)

   Delete
 11. Hermoso lugar, si me permites me quedo para seguirte.
  Abrazos desde Uruguay!

  http://perfumederosas-cristina.blogspot.com/

  ReplyDelete
 12. Puusta taitaa päästä helpommin eroon kuin anopista. Nyt vaan lasket rauhallisesti sataan, tai anna mennä heti tuhanteen. Onneksi pääset töhin "hermolevolle". Tykkääkö anoppi kokkaamisesta? Tai sitten onko mielellään lapsien kanssa? Hyötykäyttöä tässä ajattelin...

  ReplyDelete
 13. Oli pakko katsoa mikä se Buuri on....jo selvis. Koska te muutatte Suomeen?????ihanko pysyvästi?Minä kun olen sellainen eläjä etten ole koskaan ikävöinyt takaisin pohjoiseen. Menen mielelläni joka toinen vuosi kesällä piipahtamaan mutta siihen se jääkin. Olen juurettomampi kuin teidän puu. Se puu on ihana ja en tykkää ollenkaan kun puita kaadetaan. -Anne

  ReplyDelete
 14. Kummitäti tyttärensä ja tyttärenpoikansa kanssa on Brysselissä 25.-28.5. ja Brüggessä 28.-30.5. Olisipa tosi kiva, jos olisimme siellä samanaikaisesti ja jos vaikka voitaisiin nähdä!
  -Marja-

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts