Comfort and Food


Lapsille annettiin yllärivapaa koulusta ja meille vanhemmille pehmeä ohjeistus huolettoman läsnäolon tärkeydestä. Näinä päivinä varsinkin. Huippuveto, sanon.  Siihen jäi muistio poikineen ja palaveri pullineen, otin myös yllärivapaan duunista. Ihana päivä. Ihana kertakaikkiaan. Arjen hulina ympärillä, mutta me pyörittiin pyjamissa vielä reippaasti aamupäivän puolelle. Mutta jotta vapari tuntuisi ansaitulta, niin piti keksiä äksönläsnäoloa, kai - en usko, että pelkät pyjamat kelpaa laatuajaksi näin kansainvälisesti mitattuna. Ja niin vaihdettiin suoraan yökkäreistä essuihin. Hah, Master Chef Junior totta kai. Ja täysillä meni.

Joka tenava sai pohdittavakseen yhden ruokalajin, joka piti valmistaa yksin alusta loppuun. Aikaa puolitoista tuntia. 
Kati ja kumppanit olivat hellapoliiseina, jottei lähde kaasuliesi käsistä, mutta koko repertuaari oli hoidettava omin nokkineen. Ja yksi kerrallaan keittiössä, jotta säästytään suuremmilta sisarselkkauksilta. Raati kokoontui sitten illalliselle Havelin Buduaariin sit-down-dinnerille, jossa puitiin sekä laatu, look ja maku. Ja pidettiin salainen äänestys - edelleenkin maailmanrauhaa silmällä pitäen.

Joka tenava ylitti itsensä. Alex otti tehtäväkseen loihtia huikean hampparin. Eikä mikään ihan pilipali ollenkaan. Pihvilihaa maustettiin hartaasti ja sipulia pilkottiin silmät sikkurassa. Kasaan koottiin kaikkien normilisukkeiden lisäksi myös avokaadoa, fetajuustoa ja lauantaimakkaraa. Hhhm. Komea ja korkea.

Elsa oli kokki jo syntyessään. Kilpailunimikkeenä 'Elsan kuuluisa sitruunakohokas jäätelöllä'. Itse en olisi ymmärtänyt edes reseptiä, mutta mimmi hoiti hommat kotiin. Paistoajasta uupui muutama minuutti, joten kohokas ei ollut ihan nimensä veroinen. Hiukan vellinen, mutta sitruuna hiveli palettia sataprosenttisesti. A scent of foodie sarcasm;)... mutta kohokaskipot lopulta nuoltiin puhtaaksi. 
Se puhukoon puolestaan. 

Ja meidän Anja. Ilolintu ja matalan aidan ylittäjä;) Kuppikakkuja, tietysti. Mutta tällä kertaa ei paketista, huoh onneksi, vaan alusta asti itse askarreltuna. Vaniljaessanssia ja sinistä väriä päälle. Jollei tullut esteettisiä pisteitä, niin orgaanisia kylläkin. Tyttö yllätti itsensäkin.

Pöytä oli pitkä ja rakas. Ihan kuten ilta itsekin. Kaikki suli suussa, ja kylmä kuiva valkkari valeli detaljit paikalleen. Äänestystä jännättiin, tilanne oli kiperä ja kilpailu tiukka. 
Voiton toi lopulta kotiin Allun hampurilainen. Ihan ansaitusti. 

Pikkupromo tähän loppuun. Ilta venähti ja maailma parani. Kuten usein, niin loistoideoita kumpusi jakoon asti. Kilpailumieltä kun oli ilmassa jo omastakin takaa, niin keksittiin vetää homma loppuun asti: oheisella kuvalla ollaan siis mukana Arabian kattauskisassa;). Kiitos vinkistä Marialle. Kuvassa framilla Allun voittopurilaiset ja Anjan kuppikakut, joista oli jo siniset sokerit nuoltu päältä. 
Elsan soufleekin pitäisi olla jossain siellä. Että sellaista pilkettä silmäkulmassa;)



Letkeää lauantaita tiedossa, myös langoilla. Ja aion nyt ryhdistäytyä myös kommenteissa. Siis tulossa ollaan.

Aurinkoa ja rutistuksia!

PS. Kylppäri numero yksi kohenee silmissä. Nyt odotellaan raakabetonilattian kuivumista, jotta saa lakat päälle. Jos siitä tulee niin hyvä kuin kuvittelen, niin kuvia seuraa. Jos ei, niin sitten kuvataan kaakeleita. 

Comments

  1. Ihanaa yhteistä touhua lasten kanssa! Kyllä minä olisin antanut ääneni kuppikakuille ja erikoisesti niiden suloisille koristeille. Sinistä ja kukkia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niin totta kai, paavalinkukalta pisteet sinisille kukille;) Kuten laitoin viestissäni, oli kiva muistella saintpaulioita ja varsinkin niiden historiaa, joka liippaa kovastikin läheltä!

      Delete
    2. Ihastelin vain Anjan taidokkaita ja huolella pursottamia koristeita. Yhteys paavalinkukkien väriin on sattumaa :)


      Vastasin viestiisi, että olisi tosi hienoa kuulla, jos löydät saitnpaulioita sieltä!

      Delete
  2. Kuulostaa tosi kivalta! Lapset pääsevät toteuttamaan itseään ja te vanhemmat maistelemaan hyviä makuja.Niin ja kattaus on puoliruokaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeps, kokkaamisista tulee kaikille kivat olot.. tenavat tykkäävät sotkea ja häärätä, ja meille muille sopii herkuttelu vallan mainiosti;)

      Delete
  3. Siis ihan mahtava juttu! Koko vapaapäivä sinänsä, mutt veditte sen kyllä ihan superisti :)
    Ja nyt lykkyä pyttyyn Arabian kisassa, kattaus on kaikkine herkkuineen niin elämänmakuinen!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos Pepi, meikäläisen kisavietti on ihan huipussaa:) Skabat päällä kotioloissa ja virtuaalimaailmassa;) Terkut sinne suloiseen sunnuntaihin.

      Delete
  4. Ihana vapaapäivä teillä...:)
    Ja tuo kattaus ON ihana...varmasti, jos ette kisaa voita, ainakin palkintosijoille pääsette...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, iso kiitos. Katsellaan miten käy suomalaisen kattauksen päiväntasaajalla. Täällä katetaan taas jo uutta pöytää pyhän kunniaksi, tällä porukalla kun kokkaaminen ja syöminen ei taida ikinä loppua;) Suloista sunnuntaita myös sinne!

      Delete
  5. VAU, mikä herkkupöytä!! Huikeen hienon näköistä, vesi kielellä täällä :) Ihana arkipäivän nosto juhlaksi ja vielä lasten ehdoilla. Kyllä on kaunista ja herkullisen näköistä, sanoisin, että voittajakattaus, ehdottomasti! Leppoisaa viikonloppua <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arkimammalle kiitos. Viikonloppua viedään tenavien tahtiin, hyvä niin. Ja taitavat ottaa keittiön haltuun myös tänään, sen verran kova kolina kuuluu taas sieltä suunnasta;) Mukavaa sunnuntaita myös sinne suuntaan!

      Delete
  6. Kivaa yhdessä tekemistä. Herkullisia luomuksia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Porukalla puuhaamista, ei lainkaan hullumpi tapa olla ja hengailla kotioloissa... ja herkutella samalla:) Mukavaa loppusunnuntaita!

      Delete
  7. Yhdessä tekeminen on parasta arkea - ja juhlaa♥ Onneksi juuri tulin ruokapöydästä, niin ei heti tarvitse lähteä jääkaapille, kun noita kuvia katselee ja ihailee. Onnea kisaan!
    Ja jaksamista edelleenkin kaiken keskelle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä kaikki ihan mukavasti, jossei nyt ihan ennallaan. Kimpassa oleminen on kyllä parasta matkalla normiarkeen taas. Terkut!

      Delete
  8. Tuon parempaa vapaapäivää ei olekaan - ja vielä ihan yllättäen! Huippujuttu : ) Oot niin taitava saamaan kuviin kaiken sen upean tunnelman, monesti tuntuu kuin itse olisi pöydän ääressä - äänet vain puuttuu : ) Mahtavia ruokia on teidän lapset loihtineet, todellisia kokkikolmosia! Idea on muutenkin ihana, pistän sen mieleen. Ja minä onneton en ole ehtinyt aikaisemmin tulla moikkaamaan, mutta paljon olette olleet mielessä erityisesti nyt viime aikojen tapahtumien vuoksi. Oli ilo lukea, että teillä on kaikki kunnossa, vaikka arjen normalisoituminen vie aikansa. Kovasti onnea kattauskisaan, kävin jo ihanaa kuvaasi äänestämässä : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeps - iso iso kiitos äänestä!! Saapa nähdä miten meidän Havelin kipot ja kupit kisassa menestyy;) Leikkimielistä, mutta olisipa ihana saada joku Arabian yllärilahja ;) Ja kiitos myös toivotuksista, täällä on nokat oikeaan suuntaan ja ihan on hyvin asiat meillä.

      Delete
  9. Täältä ääni kattauskisaan! Ihanan herkkupöydän olette taikoneet! Toi hamppari on kyllä ihan yliveto, vesi herahtaa kielelle! Mielettömän upeita kuvia, jälleen kerran <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iso kiitos äänestä totta kai;) Ja Allu oli tosi mielissään voitostaan... taisipa poika innostua keittiöhommista ihan oikeasti;) Ei huono juttu ollenkaan....

      Delete
  10. Aivan loistavia kuvia ja tunnelmia ja hienoa että teillä on tuollaiset junior chefit talossa :). Meillä poju 9v on tehnyt tänään sämpylöitä ja juustokeksejä pienoisella avustuksella, mutta kyllä hänestäkin vielä aimo kokki kehkeytyy :) mukavaa viikonlopun jatkoa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On tosi kivat saada tenavat innostumaan kokkihommista... ja pienemmille se on myös vastuujuttu, kun saavat keskenään häärätä ja sotkea keittiössä. Mukavaa loppusunnuntaita myös sinne!

      Delete
  11. Oi miten ihana päivä ja tuo hamppari, aivan mahti kokoinen!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, oli hampparilla korkeutta... ja meillä kikatuksia, kun jokainen rakenteli samoja illallisella, yrittäen tietenkin saada aikaan samanlaisen kuin Allun proto. Hyvin meni;)

      Delete
  12. Upealta näyttää ja upealta kuulostaa! Yhdessä tekeminen, oleminen ja nauraminen on elämän suola;)
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kovasti. Ja miten kolmen päivän viikonloppu voikin tuntua kuin pidempikin loma! Ihanaa!

      Delete
  13. Ihanaa väriä taas kuvissa :) suloiset Master Chef kisat teillä :) Hyvin käytetty vapaapäivä, yhdessä tekemistä ja oloa <3
    Kaunis kattaus ja ääni annettu ;)

    ReplyDelete
  14. Mahtavat kuvat, nälkä tuli! Ihanan kuuloinen päivä, hieno ratkaisu koululta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, oli tosi kiva veto koululta antaa hiukan luppoaikaa muksuille. Kaikille tuli parempi mieli!

      Delete
  15. Ihana vapari. Vähän kuin bonussunnuntai:) Ja ihanat tarjoilut. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tänään tuntui maanantai himpan verran hankalammalta, kun oli ollut niin kivaa kotona;)

      Delete
  16. ♥ aah, mitä herkkuja ja ihanaa silmänruokaakin! Ihana postaus!

    ReplyDelete
  17. Kylläpä teillä on ollut ihana extravapaa! Kiva että lapset viihtyvät keittiössä, mukavaa yhdessätekemistä. Ja mitä ihania herkkuja olette saaneet nauttia, nam! Purilaiselle minäkin antaisin pääpalkinnon! :)

    ReplyDelete
  18. Great idea making me starving but also greater sensation. Have a fun week

    ReplyDelete
  19. Upea tunnelma upeissa kuvissa, hyvänmielen kuvia ja tarinoita.
    XX

    ReplyDelete
  20. Ihanaa, ihanaa, hamppareita ja apple crumblea!

    ReplyDelete
  21. Kävin äänestämässä teidän kattausta! Ja katselin muut kuvat vasta äänestyksen jälkeen :) Meillä oli eilen neidin leipomaa vadelmakakkua - junior chefit jyrää myös täällä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jes, on tosi kivaa kun tenavat viihtyy keittiössä... taitaa olla jotain hyötyä telkkaristakin;) Kiitos äänestä, varsinkin kun meni ihan lonkalta ilman sen suurempia vertailuja;)

      Delete
  22. Hieno idea, kaunis kattaus ja tarpeeseen tullut päivä! Mekin olemme välillä pitäneet ruokakisoja, hauska tapa viettää aikaa yhdessä. Käyn äänestämässä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tämä kerta ei jää viimeiseksi, tehdään taatusti uudestaan, sen verran hauskaa oli. Mutta kyllä oltiin kylläisiäkin ja pitkään;)

      Delete
    2. Niin, ja iso kiitos äänestä. Täällä ollaan ihan täpinöissämme;)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts