Siirtolapuutarha

Onkohan mitään kotoisampaa kuin Marimekon vahakangas? 
Varsinkin kun lähin Marimekkokauppa on 7000 mailin päässä.


Lahjaliina pääsi estraadille, kun ollaan otettu ruokahuone arkikäyttöön. Yleensä meidän remmi oleskelee keittön pitkän pöydän ääressä, mutta nyt on taas talossa sen verran paljon pulinaa ja populaa, että ollaan tehty kastijako ruokatunneille; juniorit keittiössä, seniorit olkkarissa. Retrovahakankaat molemmissa;) 

Pääsin jo leuhkimaan miten meidän olkkari on valkaistu. Sekin on aika suhteellinen käsite, sillä eihän näitä huusholleja valkoiseksi saa tekemälläkään. Tummat lankut lattialla, ja samat tammet seinissä. Pienet ruutuikkunat ja kaiken kukkuraksi vielä paneloidut kattolaudat. Paneeleihin ei voi kajota, mutta katot ja seinät siveltiin valkeiksi, täydellä kiillolla. Maalikauppias kyseli, että mitenköhän isosta kylppäristä on kyse - johon totesin, että nämä kiiltomaalit tulevat muuten ruokasaliin. Niinpä.

Ruokala siis kiiltää ja on kunnossa. Hyvä, sillä tulevana perjantaina on tiedossa isommanpuoleiset istumadinnerit. En rohkene edes ajatella, että ottaisin konnolleni koko touhun, joten olen ottanut avuksi gourmet-kokin siksi illaksi. Tänään suunniteltiin kokin kanssa ruokalista, josta tuli aika mieletön - neljällä laadulla. Kokki hoitaa  shoppailut ja sapuskat,  mun korteni keskittyy kattaukseen ja viineihin. Ei lainkaan huono roolijako ;)

Ja sitten päivän kohokohta, tänään tuli yhdeksän sydäntä lähellä olevaa vierasta viikon safarille. Haettiin seurue juuri kentältä, halattiin hurjasti ja monesti.

 Edessä on kotimainen viikko. Ihana kotimainen viikko. 


Comments

 1. Voi ihanaa viikkoa, ruoka ja kaikki kuulostaa upealle!

  ps. ihastuin tosi kovasti ruokapöydän tuolehin!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - viikko on lähtenyt mukavasti alkuun, ja toivottavasti paranee loppua kohdin;)

   Delete
 2. Teillä on niin kaunista ja on varmasti mukavaa saada tuulahduksia Suomesta vieraiden ja vahakankaiden muodossa.

  ReplyDelete
 3. Onpas teillä ihanaa - kaikin puolin. Jännä, miten tunnelma välittyy lähes tuoksuja ja ääniä myöten, lämpötilan kyllä aistii jo kuvia katselemalla.
  Nautinnollisia päiviä sinulle vieraiden seurassa. Kuin myös terveyttä ja kaikkea hyvää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kovasti Kiitos, Sirkku - ihania terveisiä myös sinun suuntaan!

   Delete
 4. Näyttää hyvältä! Ja voi höses, kun teillä on ilmavan tilavaa! Aivan ihanaa!
  Tuollaisella roolijaolla minäkin tykkäisi pitää partyja, sait kerättyä kerman kakun päältä ;-D
  Ihanan notkea nuori neitonen kuvassa, kenen pää voi kääntyä tuollaiseen asentoon ;-D

  Ehkä koti-ikävä nyt vähän saa helpotusta?

  Hauskaa ja nautinnollista aikaa teille!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voipi kuule olla, että koti-ikävä tästä vaan menee hurjemmaksi;( Täällä nautitaan nyt kuitenkin olan takaa.

   Delete
 5. Mukavia päiviä vieraitten seurassa!!!

  ReplyDelete
 6. Hauskaa kotimaista viikkoa, viettäkää rentoa ja mukavaa yhdessäoloa!

  ReplyDelete
 7. Olen niin iloinen, kun löysin tieni tänne Akaasian alle. Tulen toistekkin, paremmalla ajalla ja rupean kahlaamaan menneitä postauksia. Kaunis koti teillä! Sopivasti Afrikkaa ja Marimekkoa:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kiva, kun löysit meille! Meidän huvikumpuun jossa on totta tosiaan sopiva sekamelska kotikunnaita ja täkäläistä meinikiä. Mukavaa viikkoa ja isot terkut! ;)

   Delete
 8. Lapset nukkumassa ja mie viettämässä laatuaikaa ittekseni blogistanissa -Ja mie löysin siut. Tai siis siut ja perheesi tämän ihastuttavan eläväisen blogin kautta. Tässä tämä ilta mukavasti hujahtikin kun kahlasin läpi koko blogisi :)

  Terveisiä Suomesta, koleasta marraskuisesta vesisateesta, joka hävitti päivässä komean valkean maailman. Nuorimmaista epätoivossaan lohduttelin, että ikinä ei ole vielä Itä-Suomessa ollut lumetonta talvea! Joten oikeaa talvea odotellessa voisin viedä meiän muksut -blogisi kautta- tutustumaan toisen näköiseen ja ihanaan arkeen. Kiitos, että jaat elämäänne!

  Haaveillen, pikkuthti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun löysit tänne ;) Ja arvaapa vaan miten kaipailen kunnon kotimaista syksyä.. ei saa ruikuttaa, kaikki vallan suloisesti. Terveisiä sinne, ja muksuille totta kai!

   Delete
 9. Niin kauniit nuo vitriinikaapit ja taas meikäläinen menee tainnoksiin noista ruusuista, varsinkin tuo hempeän roosa. Mukavaa viikkoa ystäviesi kanssa ja muista valita hyvät viinit!

  ReplyDelete
 10. Hei, ilmoittaudun uudeksi lukiaksesi. Jo pikakatsaus blogiisi sai minut kiinnostumaan. Niin kauniita kuviakin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi tervetulemas oikein kovasti! Kiva kun löysit ja kiva kun kommentoit! Terkut!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts