Jaun´s LotOli taas kelkka täynnä, kun lähdettiin vuoden todennäköisesti viimeiselle kenttäkeikalle. Otettiin suunnaksi Kajiadon savannit Tansanian rajalla. Agendana himpan verran toisenlainen safari; oltiin kaveriporukan kanssa lupauduttu mukaan Molepon Maratonin järjestelyihin. Käytännössä ei mitään sen työläämpää kuin miehittämään vesipisteitä ja koordinoimaan reitin merkintä. Maratoni itsessään on masai-yhteisön vetämä proggis, jossa juoksijoilla on huikea tilaisuus juosta pitkin masaimaita; luvalla ja turvassa - noin periaatteessa ainakin - masaimiesten hätytellessä villiä luontoa pois lenkkipoluilta.

Alkureissunrutiinit pyörivät aika kivasti tuttuun tapaan leiritulen ja kylmälaukun välillä samalla kun tuijoteltiin horisonttia akaasioiden alla. Lapset keräilivät skorppareita ja leikkivät tulella – hhmm, tiedän, mutta edelleenkin terveellisempää kuin olla liimattuna telkkariin tai tietsikkaan:).  Eilen oli sitten herätys viideltä, juoksut ja järjestelyt kun piti hoitaman ennen keskipäivän paahdetta. Kyllä kannatti, savannin auringonnousussa on sellaista magiaa, jota ei edes usko oleman, ellei omin silmin näe.

Työnjaon tiimellyksessä Allu (11v) päätti ottaa osaa kymmenen kilsan juoksuun, ihan kylmiltään futistossut jalassa. Ei kai siinä voinut vastaankaaan panna, kun poika oli tosissaan. Sovittiin, että juoksee vain niin pitkään kuin jaksaa. Ja juoksee porukassa, ettei jouda gepardin aamupalaksi. No, sälli veti täyden kympin about tuntiin, jättäen suuren osan sunnuntaihölkkääjistä taakseen. Ja juoksi suuren osan ypöyksin. Ne niistä masaista. Sain slaagin kun kuulin, mutta poika oli onnesta rakkuloilla varpaita myödenJ

Kuvia tuli kyytiin satoja, joita on tullaan pläräämään vielä monet illat. Tässä muutama. Mukavaa viikonalkua ja aurinkoterveisiä kaikille!

Comments

 1. Ihanaa tunnelmaa ja mahtavaa fiilistä. Kyllä teidän kelpaa!!
  Ja mahtava suoritus Allulta! Mieletön kundi, yläfemmat näin virtuaalisesti ;-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Virtuaalifemmat ilolla vastaanotettu. Äiti rinta rottingilla;)

   Delete
 2. Ei voi muuta kuin ihailla kuvia ja pojan sinnikkyyttä :D

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia! Ja onnittelut pojalle -upea, sinnikäs saavutus! :)

  ReplyDelete
 4. Onnea pojalle, onneksi pääsi elävänä maaliin!
  Voi että, tulee mieleen niiiin ihania ja unohtuneita muistoja meidän safareista!!!
  Pääsisköhän sitä vielä joskus safarille Keniaan???
  Ihania kuvia, nuo akaasiat ja kaktukset, pilvet riippuu alhaalla ja niin kivaa tunnelmaa...

  ReplyDelete
 5. Kuule...vaihtaisin hetkeks mielelläni...

  Hyvä Allu! Aika kova luu olet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, vaihdetaan pliis. Ja Allu on pop. x

   Delete
  2. Sounds good...paitsi että sun tarttis olla siellä jos mä tuun ja mun täällä jos sä tuut...ei siinä muuten oo mitään lystiä :)

   Delete
 6. Hienot kuvat ja wow mikä saavutus, toivottavasti rakkulat parantuneet!
  XX

  ReplyDelete
 7. Millaiset säät siellä muuten on tällä hetkellä :)? Vähänhän sitä kuvista tietty pystyy päättelemään, mutta silti :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi oi, keskikesää kohti ollaan kovasti menossa. Onneksi Nairobissa keli mukavan leuto, sillä ollaan melkein pari kilsaa merenpinnan yläpuolella, niin eipä huippuhelteet pääse kiusaamaan. Peruspäivä siinä 25 astetta puolin toisin. Sopiva;)

   Delete
 8. Täältäpä löytyi eksoottinen blogi. On sulla melkoinen juoksijapoika! Mun poikaa viihtyy ihan liikaa noilla koneilla..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kiva kun löysit meille! Tavallista arkea ja varsin kotimaista olemista päiväntasaajalla - ei sen kummempaa:)Terkut!x

   Delete

Post a Comment

Popular Posts