Joulujamboree...jatkuu aina vaan. Suloisissa tunnelmissa totta kai. Tänään saatiin näppituntuma kotimaiseen jouluun. Loihdittiin rouvaryhmän kanssa perinteinen joululounas Nairobin suomalaisille; puuhaa piisasi, mutta varsin armollista asiakaskuntaa näin joulun alla ja joulun merkeissä. Kaikki meni mitä pöytään kannettiin – laatikot, lohet, kinkut, sinapit, kakut ja kahvit, ihan kaikki. Kiitosvyöry oli ylitsepursuavaJ. Pukkikin piipahti, Korvatunturilta asti totta kai, ja täpinää oli töppösissä kun paketit meni jakoon. 

Nyt on hiljainen, tumma ja lämmin sunnuntai-ilta. On ollut tunnerikasta menoa ja oloa viimeiset pari päivää. On tavattu ja halattu kaikki tärkeimmät täällä suunnassa ja nyt voi hakea hyvillä mielin hiukan herkemmän vaihteen tulevalle viikolle. Tosin ei tässä paljoa hakemista tarvita - juttelin hetki sitten talviseen Turkuun, ja voi veljet miten tuli koti-ikävä. Sellainen suunnaton ikävä. Huh. Nyt vaan jouluhäntä pystyyn ja Arja Korisevat soimaan, niin kaipa tämä tästä.

Onneksi on tämä tonttuparvi täällä kotinurkissa pitämässä jouluntaikaa yllä. 

Much love to all. 

Comments

 1. Voi koti-ikäväistä. Miten usein pääsette käymään koti-Suomessa? Minä olen huomannut, että jos pääsen Suomeen pari kertaa vuodessa koti-ikävä pysyy aisoissa. Sen vähemmällä en näytä pärjäävän! Onneksi tässä kuluneiden vuosien aikana onkin onnistunut viettää Suomessa aikaa kesällä ja talvella useamman vuoden verran yhteen menoon. Saa nähdä miten ensi vuonna...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piti vielä lisätä, että saa sitä nähtävästi koti-ikävän kehitettyä vaikka olisi vain viikko Suomeen lähtöön. En ole edes mikään varsinainen jouluihminen, mutta jotenkin teki mieli laittaa kauneimmat joululaulut soimaan ja itkuhan siinä tuli, kun teki mieli olla kotona Suomessa juuri heti nyt. Muutama päivä ja pitkä matka täytyy vielä kuitenkin jaksaa.

   Tsemppiä sinne Kenian aurinkoon siis. Vaikeaa on tämä monessa maassa eläminen, aina sydän kaipaa jonnekin missä ei juuri ole mahdollisuutta olla.

   Delete
  2. Voi teitä onnenmyyriä, pian Suomessa! Meidän kerhon Suomen reissut on rajoittunut yhteen reissuun vuodessa... matka on pitkä ja kallis, ja sitten on se toinen puoli perheestä ihan vastakkaisella suunnalla, joten siinä sitten puntaroidaan pohjoisen ja etelän välillä. Nyt vaan soitellaan tuttuja joulusointuja, ja saadaan sellainen melankolian-suloinen joulutunnelma ylle;) Ihania matkavalmisteluja sinne! Hugs.

   Delete
 2. Mahtavaa, että pystytte loihtimaan joulun myös sinne lämpimään!
  Ehkä tämä tunnelma täällä kuulostaa paremmalta kuin livenä on = tuuli on hirmuinen, lunta siihen sekaan ja jäätävää sadetta. Ulkona tarkenee olla sekunnin nano-osan ennen kuin joka tuuma on aivan umpijäässä!
  Helpottiko ;-D

  ReplyDelete
 3. Lunta leijuu hiljalleen ja maa on valkoinen...
  Totuus on se, että lumityöt odottaa, auton ikkunat jäässä ja auto on kuin pakaste, kun pitää jonnekin lähteä. Piha on liukas ja kerran olen jo pyllylleni lentänyt.
  Eilen oli lisäksi niin hirmuinen tuuli, ettei paljoa ulos viittinny nenäänsä pistää.
  Mutta, tälläistä tämä talvi on!
  Maailma on tosiaan aika pieni!!! Blogissani juuri muistelinkin sitä ainoaa Kenian jouluani.
  Touhukasta ja tunnelmallista viikkoa teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luin ihania juttujasi ulkomaan jouluistasi... muuten, ainut asia vielä toistaiseksi, jota ei ole ikävä on ne hemmetin jäätyneet auton ikkunat. Good point;) Kiitos, hiukan helpottaa;)

   Delete
 4. Oi, tuo koti-ikävän tunne jouluisin muistuu nyt mieleeni...jouluruokia väännettiin, kun ulkona oli yli kolmekymmentä astetta lämmintä ja palmujen oksat liikahtivat vain hiukan leudossa tuulessa...nauttikaa joulusta ja teillähän on siellä niin ihanan jouluisen näköistä ja suloisia tonttuja omasta takaa...Kiireetöntä ja lämmintä joulutunnelmaa sinne teille.
  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja samoin oikein suloista joulun odotusta teille Espooseen - nauttikaa sydämen kyllyydestä. x

   Delete
 5. Täällä on ihan älyttömästi lunta, sitä on kasattu katujen varsille ja parkkipaikoille. Kotona on tehty sen verran lumitöitä, että pääsee pihaan ja sieltä pois.. Kun koko ajan tulee lisää! Joulu on siis valkoinen, mutta kyllä tää jo riittäisi :) Ihana tonttupartio teillä siellä. Meillä pikkusisko, joka vähän vielä uskoo joulupukkiin, jätti kaksi piparkakkua ja omatekoisen pienen kirjan tontuille. Hämmästys oli suuri kun olivat aamulla kadonneet. Me toivotaan, ettei tontuille jätetä piparkakkuja ihan joka ilta.. Ihania tonttuiluja koko teidän sakille ja iso halaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajattele - se tonttu kävi täälläkin hakemassa kirjeet ja murustelemassa pipareita terassilla. Suurta lujaa uskoa, siis niin lujaa, että piti hoitaa joulupukkikin. Onneksi lupasi ehtiä tännekin asti aattona. Ihana joulu!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts