Blue Sky


Onkohan kukaan tuttu perjantaisen iltakooman kanssa? Sellainen talvihorroksen esiaste, jossa taju lähtee samalla sekunnilla, kun istahtaa sohvannurkkaan iltauutisten aikoihin. No kuitenkin, niin kävi juuri eilen. Siinä emäntä oli syvässä unessa läppäri ja pää polvilla, josta mies sitten korjasi parempaan talteen jossain vaiheessa. Tarkoitus oli ladata kuvat jo eilen, mutta minkäs teit. Tällä strategialla tuli sitten kahdeksan tunnin unikiintiö täyteen jo ennen kukkoa, joten nyt ollaan hiippailtu ihanassa aamukasteessa jo tovi. 

Askel askeleelta Nairobista on kehkeytymässä kaiken kivan keskus. Yleinen ymmärryshän on, että Kenian kauneus perustuu luontoon ja sen ihmeisiin, kun taas urbaani Nairobi on kehitysmaata pahimillaan. Miljoonametropoli, joka kannattaa ohittaa mahdollisimman nopsaan: ruuhkaa, betonia, pölyä ja gangstereita. Eipähän enää. Nairobi elää ja muuttuu parempaan ihan silmissä - on katukahvilat ja suihkulähteet, on ostoskeskukset ja kaupunkipuistot, ravintoloita nousee kuin sieniä sateella ja bikkubaarit katutansseineen kuluu jokailtaiseen kaupunkikuvaan. Meillä näkyy uusimmat leffat ennenkuin Lontoossa ja vielä kun saisi Massimo Dutin tähän hollille, jamis!

Viimeisin ylläri on tähän naapurustoon rakennettu sisäkiipeilykeskut, Blue Sky. Mikä hitti! Muutaman fiksun jenkin lämmittelemä vanha ajatus, joka on uutta ja ihmeellistä meille. Vein nakerot ja muutamat kaverit sinne kokeilukierrokselle eilen, ja eihän niitä meinannut saada seiniltä pois. Tänään on sormet rakkuloilla ja varpaat mustelmilla, mutta juttua piisaa. Pitää itsekin yrittää jossain vaiheessa, tosin nämä paikalliset narumiehet ovat sen verran honteloita, että pitää pyytää vähän isompaa kaliberia pitämään meikäläinen seinällä. Sitten joskus. 

Mutta nyt ylös ja toimeen. Mukavaa viikonloppua kaikille, ja uusille lukijoilla iso aurinkoinen tervetulemas;)!!! 

Comments

 1. Tuo kiipeily on mahtavaa, kokeile ihmeessä! Olen sitä muutamaan kertaan testannut ja aluksi ohjaaja sanoi " käytä myös jalkoja, älä vedä pelkillä käsillä". Seuraavana aamuna kädet olivat aika hellät ja huomasi, että kämmenissä on aivan outoja lihaksia, luulisin ainakin lihaksiksi, koska olivat tosi arat :-)

  ReplyDelete
 2. Kääk, tarvittais norsu toiseen päähän että uskaltaisin! Mutta mageelta näyttää :)

  Toi horros...noon tuttu, eilen kävi just samoin täällä. Töistä oman porukan kesken Pippurimyllyyn, hyvät pihvit napaan ja soffa...ah, tuo ihana soffa... Se oli sitten siinä ;) Ansaitusti, koko viikon liikkeellä iltoja myöden, PISTE!

  ReplyDelete
 3. Mulle juuri perjantai-ilta on pyhitetty tuommoiselle horros-tunnelmalle ;).

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts