Koroga Cooking


Otsikko huijaa, ei ole tulossa reseptiä, vaan jonkinsortin kulttuuri-intro. Koroga on yksi olennainen osa kenialaista keittiötä;  hengailua, yhdessäoloa, syömistä, juomista ja muuten vaan mukavana olemista. Koroga intilaisten lahja itä-afrikalle, varsinaista slow-cooking-meininkiä ennenkuin koko trendiä oli edes keksitty. Jutun ehdoton juju on viettää pitkää päivää porukalla, samalla kun iso pytyllinen currya muhii mukana. Rekvisiitaksi tarvitaan kannettava puuliesi, valtava kattila, lihat, kauha ja kaikki mahdolliset mausteet. 

Koroga on perinteisesti miesten juttu - sinänsä jokseenkin poikkeuksellistä näillä sfääreillä. Ehkä kuuluu hiukan samaan kategoriaan kuin grillaaminen, paitsi että tuloksena on muhennos;) Ja korogan äärellä kuuluu höpistä niitä näitä: politiikka, urheilu ja isot autot sopivat kaikki kuvaan. Äijäjuttuja siis, essulla ja kauhalla. 

Tänään pistettiin koroga pystyyn tuttujen takapihalla. Keittämiseen kuluu tuntitolkulla, joten aloitettiin jo aikaisin. Tenavat kelluivat altaassa koko armaan päivän, me muut (AKA naiset) nautittiin paahteesta, musiikista, keijuista, kylmistä drinksuista, ja nuuskittiin taivaallisia tuoksuja. 

Eikä lainkaan turhaan odoteltu&nautiskeltu: miehet saivat kuin saivatkin aikaan täyden kympin santsit.  Ne ihanat ikiomat ♥. 

Tsempit taas huomiseen! 

Comments

 1. Aivan mahtavaa! Ihanat mausteet ja tuo aurinko ja lämpö:-)
  Tunnelmaan pääsee pelkästään jo kuvien avulla! Ja mahtavinta on se, että miehet kokkaa!!

  ReplyDelete
 2. Kyllä mun täytyy tunnustaa että vaikka kuin ois pakkasnesteellä rokotettu niin voih...tulisin jos pystyisin...ehkä joskus sittenkin...nauttisisisisin...takas aina kaipaisisisin...jos voisisin...sisisisisisisisisisisin...

  Saakeli, leikkas kone kiinni täällä pakkasessa! Hyvältä näyttää, niinkun kuuluukin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi sua ihanuus! Mä täällä köllöttelen samentinpehmeässä yössä terassilla, sirkat sirittää ja yöapinat metelöi akaasian latvoissa. Auch. Mutta hei, ei mikään sitä kotimaista pakkasta hakkaan. Piste.

   Delete
 3. Oikein. Ihan jokaisella mittarilla mitattuna...

  ReplyDelete
 4. Melkein tuntuu nenässä mausteiden tuoksu! Värikästä ja rentoa tunnelmaa!
  En ole kuulutkaan korogasta ennen. Jotain sentään tunkee mieleen, samosat ja mandasit...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana samosat ja mandasit, uppopaistettuja unelmia, ja jokaisen lanteen pahin vihollinen;) taivaallisia...

   Delete
 5. I am so envious as it sounds like a great way to spend a day of fun particularly when we are so cold here trying to feel the heat from your blog posts

  ReplyDelete
 6. Ihanat värit! Ja lämpö ihan hohkaa noista kuvista. Täällä hytistään kymmenessä miinusasteessa.. Halauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vastahaleja sinne pakkaseen! Oikein roppakaupalla ihan kaikille;)

   Delete
 7. Ihanan värikkäitä kuvia. Ja rento fiilis välittyy tänne asti :)

  ReplyDelete
 8. Miten mielenkiintoisen blogin löysinkään, kun tulin vastavierailulle. Seuraillaan :).

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts