Prässi on pop!


Muistaako kukaan muu prässättyjä kukkia omilta tyttövuosiltaan? 

Meille on joskus pukin kontissa tullut pikkuruiset kukkaprässit, jotka ihanasti itsestään löysivät tyttöjen leikkeihin sunnuntaina. Kyllä äidin sielu lauloi, kun seurasi neitien touhuilua. Ensin haettiin oman - ja naapureiden - pihan kaunneimmat kukat; järjesteltiin, sommiteltiin, pohdittiin ja puhistiin. Leikattiin kellastuneet Turun Sanomat sopivaksi silpuksi ja sitten litisteltiin nuput ja ruusut  prässin rutistuksiin. 

Mikä mainio kapistus kaikessa yksinkertaisuudessaan. Homma vaatii juuri sopivasti suunnittelua ja valmistelua, saa keräillä kukkia ja leikkiä perhosilla, askarrella ja hääräillä, on nättiä ja värejä - sellaista takuuvarmaa ja turvallista puuhailua, hiljaisuudessa. Täydellistä;) Hiukan vielä kärsivällisyyttä kehiin, ja mitä ihanuuksia niistä kuivakukista sitten saakaan aikaiseksi! 
Tälläistä nostalgian huuruistä hääräilyä täällä suunnassa siis. 

Huomenna on vappuaatto, vaan eipä ole simaa pulloissa, serpentiiniä saatavilla tai valkolakkia messissä. Eipä huolta, tunnelma on tärkeintä ja sitähän piisaa. Toivotaan miestä kotiin matkoilta ehkä jo huomenna, ja sitten hyristään yhdessä kotosalla;)

Roppakaupalla aurinkoa, kukkia ja kuplivaa kaikille vapunviettäjille. 

Love. 

Comments

  1. Voi että, tuo oli niin kivaa puuhaa!
    Ihan olin kyllä unohtanut...löytyisiköhän
    mun vanha kukkaprässi vielä jostain...

    Tämä on kyllä loistoidea kesällä lapsille
    ja tosiaan, se hiljaisuus-osio lienee parasta ; )

    ReplyDelete
  2. hauskoja juttuja teillä siellä ja kukat hurmaavia!!
    täällä on niin kaamea kevät myrsky, sataa kaatamalla ja on todella kylmä..hrrrr...oikein suomalainen vappusää, aamullakin oli mittarissa +2° vaikka ollaan turun kupeessa :( kyllä on kevät todella myöhässä, vihreää saa hakea suurennuslasilla..

    tulipa mieleen, tai olen varmaan jo aiemminkin kysäissyt, mutta tuleeko teidän pihalle käärmeitä, ja jos niin myrkyllisiäkö?? miten estätte niiden terasseille/sisälle tulon? mietin vaan, kun meillä siellä thaimaan talolla tuppaa noita lieroja olla välillä liiaksikin asti ja kaikki taitavat olla aikas myrkyllisiä..tai ei ainaskaan viitti testata =/
    lokoisia hetkiä teille sinne!!
    jaana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa, ollaan varmaan tästä aiemminkin juteltu.. siis kirppua ja toukkaa jos jonkinmoista pyörii nurkissa, mutta kaikki aika harmittomia. Käärmeitäkin kaiketi on, mutta eivät änge sisälle tai edes pihalle. Nairobi on sen verran ylänköä ja vilpoista, ettei kaikki trooppiset oliot täällö viihdy. Onneksi;)

      Delete
  3. Kuplivaa ja kukkia, vaan ei kyllä aurinkoa näillä leveysasteilla tänä vappuna :)
    Kylmä , ei viitsisi edes koiran kanssa lähteä ulos kun toppahousut on ainoa vaate josta ei tämä jäätävä tuuli mene läpi , hrrrrr

    Kasvipuristin on kiva ja pyydänkin sellaista pukilta ensi jouluna ;D Tai ehkä jo tänä kesänä .
    Mulla itellä en muista tuollaista lapsena olleen , höh mutta jospa nyt. Prässätyt kukat on kiva askartelu materiaali ,- sikälimikäli niitä raaskii siihen käyttää

    Mutta nyt , ihanan aurinkoista ( vai sataako teillä vielä )vappua sinne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vappu oli ja meni. Illat sataa tolkuttomasti, mutta onneksi päivät on ihanan kirkkaita ja kosteita. Eli jos olisi ollut vappu ihan oikeasti, niin loisto keli olisi ollut tarjolla;)

      Delete
  4. Pikkuisen mielenkiintoisempia ja kauniimpia prässättäviä kuin meikäläisellä aikoinaan :D

    Käypä blogissani poimimassa....jotain.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apua, matkalla sinne sun puolelle;) Ihanaa!

      Delete
  5. Voi, minähän prässään joskus vieläkin kauniita kukkia...ihan vaan kirjan välissä...:))
    Mukavaa Wappua sinulle sinne kauas♥

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kiitos vapputoivotuksista! Toivottavasti oli kivat siellä suunnassa;)

      Delete
  7. Mun mieleen nousee muistoja kukkien prässäyksestä, kun olin kaverini kanssa joskus kauan, kauan sitten ne kolme kuukautta Pohjois-Keniassa. Suomi-kirjeisiin prässättiin kirjan välissä eksoottisia bougainvillean kukkia!
    Eipä ole meilläkään simaa, olen yleensä aina tehnyt sitä, mutta nyt tuli kielto kun melkein kaikilla on diabetes... Britatorttua aion kuitenkin leipoa huomisen kahveille.
    Pihansiivousterveiset keväisestä Suomesta!

    ReplyDelete
  8. Voi mahtava, että siihen puuhaan on tosiaan tuollaisia kivoja pikku vempeleitä! Olispa mukavaa yhteistä tekemistä tyttöjen kanssa, kun vähän kasvavat. Hauskaa vappua sinne!

    ReplyDelete
  9. Minun kouluaikanani meidän piti kerätä ja kuivata 100 kasvista. Oli tosi kivaa hommaa, nautin siitä kovasti. Kasvit vain sanoamalehtien väliin ja tiiliskiviä päälle. Jos osasit tentissä kaikkien kasvien sanat latinaksi, 10 napsahti, kahdeksan sait jos muistit kasvien nimet suomeksi. 10 tuli, mutta nyt ovat jo niin monet suomenkieiset jääneet unholaan, valitettavasti,
    että se aiitä.
    Kirppisaihe kiva, jatketaan siitä myöhemmin.

    Kuplivaa vappua!

    -Eesaiina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on kotona Turussa keittiön seinällä viekäkin äidin prässäämät ja raamittavat kukat, kaikille latinankielisillä teksteillä ja muilla tiedoilla. Niin tavattoman viehättäviä!

      Delete
  10. Postauksestasi tuli ihan lapsuus mieleen:) Kukkia kerättiin, prässättiin, teipattiin paperille ja etsittiin niille nimiä:)
    Kauniita kukkasia on tyttösesi löytäneet ja niin ihania kuvia on postauksessasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja miten onkaan kiva kierrättää näitä omia lapsuus-pop-juttuja omien tenavien kanssa... ja tykkäävätkin vielä!

      Delete
  11. Onpas hieno!

    Mun täti kiersi parikymppisenä Eurooppaa miehensä kanssa moottoripyörällä kahtena kesänä ja yhtenä kesänä autolla. Hän keräsi joka paikasta jossa olivat yötä yhden lehden tai kukkasen, otti selville nimen ja laittoi kirjan väliin. Kun heidän olohuoneensa kirjasto-puoli valmistui niin muutama kehystetty, prässätty kukka/lehti pääsivät seinille. Joka tauluun on kirjoitettu aika ja paikka sekä kasvin nimi kauniisti kaunokirjoituksella:) Loput päätyivät valokuva-albumiin. Mun mielestä aivan upea ajatus. Harmittaa etten sitten myöhemmin ole itse tajunnut kopsata ideaa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mikä idea! Loisto juttu, ja miten mukavia muistoja - ja vielä näyttääkin kivalta. Kovasti kiitos kommentista myöskin;)

      Delete
  12. Minäkin olen kerännyt kasveja koulusaikana, mutta vain 75 kpl ;) Ja sain myös kympin nimistä. Anemone nemorosat ja hepatica trilobat säilyneet mielessä, ehkä muutama muukin. On koko kasvisto vielä tallessa ja kanerva yhä yhtä upea kuin heti prässäyksen jälkeen. Ja se prässi oli melkein kymmenen kertaa isompi kuin tuo kuvassa näkyvä. Kerran kesälomalla raahasin sen Lohjalta 6 km isovanhempien mökille, kun bussi hajosi matkalla sinne, eikä isoisä ollut enää vastassa. Se oli kauan ennen kännyköiden aikaa.
    Kiitos, muuten, mukavasta, vauhdikkaasta, eläväisestä blogista, joka on viihdyttänyt vapaaehtoistyöntekijää sairaslomalla ulkomaan komennuksen jälkeen. Tai siis, ei komennuksen vaan mahdollisuuden.. Löysin tämän reilu kuukausi sitten poikkikätisyyttä potiessani ja olen pikku hiljaa lukenut läpi. Ihania kuviakin! Kenia on muutenkin ollut tapetilla, kun olen seurannut organisaationi projektia siellä, "Surgical safari". Muutama suomalainen lääkäri oli Kendu Bay'ssä leikkaamassa vammaisten lasten jalkoja (ns. kampurajalkoja), jotta lapset saivat mahdollisuuden parempaan elämään. Yle teki sieltä TV dokumentinkin. (Oli Areenassa, muttei näy ulkomailla.)
    Trv. Anonyymi Kaarinasta

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts