486


Tähän mennessä on ostettu 486 lahjaa. Ja huomenna ostetaan lisää. Ajatuksena olisi saada viisi ja puolisataa kasaan. Sitten aloitetaan paketoiminen. Ei nyt sentään viittä ja puoltasataa pakettia tarvitse kääriä. Hiukan yhdistellen loppusaldoksi saadaan sataneljäkymmentä. Jokaiseen rusetti ja nimilappu päälle. Ja avot.

Muitakin joulupuuhia on tehty. Ajattelin ottaa tämän siivouksen tänä vuonna tosissani, ja päätin maalata seinät puhtaiksi. Kuusi päivää ennen joulua. Ihan pölö juttu. Yläkerta on nyt siis aivan kamalassa jamassa, pelkkää pressua ja maalirantuja pitkin poikin. Puhdas tosin. Onneksi olin sen verran fiksu, että otin vesiliukoista, muutenhan oltaisiin ensi viikkonakin vielä evakossa.

Siivouksesta kun puhutaan, niin meillä on ollut vedet katki nyt viikon. Ullakon varatankkikin alkaa olla tyhjä, joten voipi olla, että maalaan hädissäni loppujenkin nurkkien pölyt pois. Kun menee vedet, niin yleensä sähköt seuraa perässä. Mikä lie yhteys, mutta toimii joka kerta. Talon sähköistä on puolet kadoksissa, vielä toistaiseksi vain se ulkopuoli.

Lisää pikkulapsuksia. Olen unohtanut tilata kinkun, lohen ja pukin. Aivan tyystin. Huomenna torstaina on pakko lahjoa kulmakunnan lihamestari, jutella kielillä norjalaiselle kalastajalle ja taputella naapurin isoa ja pulleaa hinduisäntää, niin saadaan joulun kulmakivet kuntoon. A must. 

Ja vihoviimeisena niittinä tähän kaikkeen haipakkaan on viranomaisten julistus, että glögin juomiseen tarvitaan maksullinen lupa. Totta turisen. Kaikki kotona lipittely yksin tai yhdessä on nyt luvanvaraista touhua. Täkäläinen varmistus julistaa joulurauha. Joten ennenkuin on näistä pyhistä selvitty, niin joko on jätetty viinit viisaammille tai istutaan molemmat kalakaverin kanssa telkien takana. 
Ja siihen kaikki vierailevat sukulaisetkin vielä.

Mutta onneksi on ne lahjat. Onneksi.
Saatiin alkuviikosta puhelinsoitto koti-Suomesta. Meille tuli tehtäväksi varmistaa, että ihan jokainen Mogran orpiksen pikkuasukki saa jouluksi ikioman ja kunnollisen joululahjan. Kiiltävällä rapisevalla paperilla, ja kiharalla narulla. Ja mitä tärkein, sillä nimilapulla. Ensimmäinen kontillinen tavaraa haettiin tänään, huomenna lisää. On ihan pienille, vähemmän pienille, hiukan isommille ja isoille, tytöille ja pojille. Jokaiselle harkittu ja vartavasten hankittu. Kerrankin on lahjatouhussa mukana primitiivistä iloa. 

Aamupuuron aikaan aattona meidän caravan of love vie joulun Mograan. 
Voisiko omakaan paremmin alkaa?

Nyt kuitenkin pikkuruinen riskibisnes illan äksöniksi. Glögiä luvatta. 

 love and peace. 

Jaana

Comments

 1. Ihanaa joulumieltä, paketoinnin riemua... ja luvatonta glögihetkeä :D

  ReplyDelete
 2. Kinkku ja lohi ja pukki tilaamatta, tuosta jo moni hermostuisi, vaan sinä et, Turun tyttö :) Siellä on joulumieli korkealla ja lahjoja pilvin pimein Mograan - upeaa ja liikuttavaa. Suloista glögihetkeä, olkoonkin luvaton.

  ReplyDelete
 3. Tulee pikkuiset iloiseksi, kun pukki muistaa :) Sinulla taitaa olla todella hyvät hermot, hyvä niin. Niin ja maksullinen lupa glögin juomiseen -hauska kevennys illan ratoksi, vaikka siellä ei ehkä naurata.

  ReplyDelete
 4. Aivan ihania ootte, kerta kaikkiaan! Mademoisellen koulussa jokainen toi kotoa kenkälaatikon, johon pakkasimme jotain vanhaa (hyväkuntoista) ja jotain uutta. Laatikot paketoitiin koulussa ja lahjat menee Provencen vähävaraisille lapsiperheille sekä lastenkodin lapsille. Tuli niin hyvä mieli, mekin on tehty edes jotain pientä hyvää. Ihanaa joulun aikaa teille kaikille!

  ReplyDelete
 5. Aivan ihania ootte, kerta kaikkiaan! Mademoisellen koulussa jokainen toi kotoa kenkälaatikon, johon pakkasimme jotain vanhaa (hyväkuntoista) ja jotain uutta. Laatikot paketoitiin koulussa ja lahjat menee Provencen vähävaraisille lapsiperheille sekä lastenkodin lapsille. Tuli niin hyvä mieli, mekin on tehty edes jotain pientä hyvää. Ihanaa joulun aikaa teille kaikille!

  ReplyDelete
 6. Oi, siellähän on oikein joulupukin muori ja tonttujoukko kunnon työrupeaman parissa, ihanaa!!!
  Mikäs sen ihanampaa kuin rakentaa lapsille kunnon joulua. Tärkeämpää se on kuin ne omat kinkut ja pukit, vai mitä :)
  Mukavia joulunalushetkiä sinne helteiseen salakapakkkaan :D

  Loppuviikosta täytyy täälläkin pakata lahjat pelastusarmeijan joulupataan!

  ReplyDelete
 7. Ihanat lahjat kaikille, voi että tuli hyvä joulumieli :)))

  ReplyDelete
 8. Mahtavaa, että jaksat kaiken oman kiireen keskellä panostaa lapsiin, joille nuo lahjat ovat varmasti niin suuria, ettei me osata kuvitellakaan!
  Toivottavasti, ja varmasti, saat omankin porukkasi joulun kasaan :). Ihanaa joulunaikaa sinne teille kaikille!

  ReplyDelete
 9. Voi miten iloisiksi Mogran lapset tulevatkaan, kun saavat lahjoja! Ja teille paketoijille tulee aivan taatusti huippuhyvä joulumieli!

  ReplyDelete
 10. Voi mikä postaus taas kerran - ja kaiken hässäkän keskellä kirkkaana lankana se aito joulunhenki♥
  Toivottavasti ei mene sähköt, kinkut sun muut järjestyy, saat maalauksesi valmiiksi - ja ennenkaikkea saat nähdä niiden pienten mogralaisten kirkkaat silmät♥
  Joulunrauhaa sinne kauas!

  ReplyDelete
 11. Ai että <3 tulee viluväreet ja kyyneleet silmään teidän kaikkien hyvistä sydämistä. Oon Mogran pirpanoiden puolesta niiiin onnellinen. T: inkkusysteri

  ReplyDelete
 12. Tuollaisen luvattomuuden olette nyt kyllä ansainneet. Ja mitä shoppausta! Kerrankin niin, että tulee oikeasti tarpeeseen:D.

  ReplyDelete
 13. Ihanaa, että muistatte orpokodin lapsia. Minulla jo muuta vuosi ollut tapana, laitta Pelastua Armeijan joulukoriin, lahja lapselle...joka toinen vuosi tytölle ja joka toinen pojalle. Tänä vuonna lisäksi paketoin kahvipaketista ja konvehtista paketin aikuiselle...:)

  ReplyDelete
 14. Kaiken härdelin ja häslän lomasta erottuu sangen mukavat joulunalustunnelmat. Ihana postaus jälleen kerran!

  ReplyDelete
 15. Pienestä hyvästä tulee suuri ilo, niin antajalle kuin saajallekin! Ihan mahtavaa, että muistatte pieniä ja isompia orpoja. :)
  Ja etköhän sinä noilla mahtavavilla verbaalisilla kyvyilläsi saa hommattua sen kinkun, kalan ja pukin. :)

  ReplyDelete
 16. Pienistä puroista jne varmasti hyvä joulumieli molemmin puolin. Meillä töissä on tapana ennen joulua tulla "joulupukki" käymään kaikki ostaa pienen lahjan , tänä vuonna osa meistä minä mukaan lukien lahjoitimme Uuteen Lastensairaala hankkeeseen oman osuutemme siellä on enemmän "lahjan " tarvitsijoita.

  ReplyDelete
 17. Voi ihanaa Jaana :) ensin nauroin ääneen naapurin iso ja pulleaa hindu isäntää ja sitten kyyneleet silmissä orpolapsien paketeista!
  Ihanaa työtä teette <3 Oikein hyvää joulua ja siunausta teille kaikille! Halauksin, Minna & pojat

  ReplyDelete
 18. Joulumieltä parhaimmillaan <3. Vai luvattomia glögejä siellä nautiskellaan :) kaikkea ne keksii, miten ne muka valvoo, mitä ihmisten kodeissa tapahtuu, vai ilmiantaako naapurit toisensa? :)
  Mukavaa joulun odotusta!
  Kirsi

  ReplyDelete
 19. Voi sitä riemua, kun paketteja avataan...Ihanaa lähestyvää joulua!!
  XX

  ReplyDelete
 20. Tämä on sitä todellista joulua ja tosiaan voin kuvitella ilon ja riemun kun paketit avautuvat. Täälläkin tohistaan ja kohotetaan joulumieltä, loma alkoi ja sen myötä ehkä joulukuun melkoiset kiireet hellittävät. Oikein ihania joulun odotuksen viimeisiä päiviä :).

  ReplyDelete
 21. Uskomattoman hienoa työtä teette kaiken hässäkän keskellä, joten luvattomat glögin juonnit sallittakoon:)

  Tulin juuri Tarja Turusen ja Harus bändin Sydänten Joulu-kirkkokonsertista ja voin sanoa, että tunnelma on korkealla, kuten Tarjan äänikin:9
  Oikein ihanaa joulua teille sinne kauas ♥

  ReplyDelete
 22. Uskomattoman hienoa työtä teette kaiken hässäkän keskellä, joten luvattomat glögin juonnit sallittakoon:)

  Tulin juuri Tarja Turusen ja Harus bändin Sydänten Joulu-kirkkokonsertista ja voin sanoa, että tunnelma on korkealla, kuten Tarjan äänikin:9
  Oikein ihanaa joulua teille sinne kauas ♥

  ReplyDelete
 23. Uskomattoman hienoa työtä teette kaiken hässäkän keskellä, joten luvattomat glögin juonnit sallittakoon:)

  Tulin juuri Tarja Turusen ja Harus bändin Sydänten Joulu-kirkkokonsertista ja voin sanoa, että tunnelma on korkealla, kuten Tarjan äänikin:9
  Oikein ihanaa joulua teille sinne kauas ♥

  ReplyDelete
 24. Uskomattoman hienoa työtä teette kaiken hässäkän keskellä, joten luvattomat glögin juonnit sallittakoon:)

  Tulin juuri Tarja Turusen ja Harus bändin Sydänten Joulu-kirkkokonsertista ja voin sanoa, että tunnelma on korkealla, kuten Tarjan äänikin:9
  Oikein ihanaa joulua teille sinne kauas ♥

  ReplyDelete
 25. Upea juttu tuo Mogran lahjalahjoitus. Kollektiiviset kiitokset kaikille asianosaisille. Ihanaa joulua teidän perheellenne!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts