sneak peek


 Piip - täällä ollaan nettihiljaisuudesta huolimatta. 

Lähtölaskenta on auttamattomasti alkanut. Me ollaan näpräilty kalenteria uskotellen, että tässähän on vielä kuukausikaupalla aikaa käsissä. Eipä muuten ole.  Kaksi kuukautta ja risat, ja koko huusholli pitäisi olla jo vakaasti matkalla kohti konttia. Siinä sivussa on pitänyt repiä lapset irti - juurineen - Kenian punaisesta mullasta, jakaa takapihan marsulauma niitä halajaville, kierrättää autot ja mopo,  löytää hyviä koteja kymmenille turhille kenkäpareille ja viimeistellä oman elämän inventaario viimeisen parinkymmenen vuoden osalta. 

Plus - ylimääräisenä askareena on vielä hoitaa spesiaalikontillinen sitä luvattua Afrikkaa Turun tuomisiksi. Olen aiheesta pari kertaa sivulauseessa vinkannut, ja nytkin hipaistaan juttua vain ylimalkaisesti - kunnon lanseeraus on tulossa tuota pikaa. Siis asiaan, ylimalkaisesti: lukuisat päivät, hetket ja viikonloput slummien pikkupajoissa alkaa kantaa hedelmää. Ja meidän olkkarista on tullut keskusvarasto. On prototyyppejä poikineen, on käsintaottuja, käsinkaiverrettuja, käsinommeltuja, käsinkudottuja ja käsinpunottuja. On koreja, kulhoja, kankaita, on alumiinia, jakarandaa, tinaa, sisalia, kanvaasia ja kierrätysmetallia. Kenian artisaanien kauneimpia luomuksia. Jokainen on uniikki, yhdessä suunniteltu hämärissä takahuoneissa, kokeiltu ja mietitty, lopulta hyväksytty - isolla hymyllä kaikki tyynni. Me ollaan tekemässä fuusiota pohjoisen sielunmaisemasta ja afrikkalaisesta kädentaidosta. 

 Jokainen kulho ja kipale on kuitenkin paljon enemmän kuin kauneutta, käytännöllisyyttä tai silmäniloa turkulaisille. Jokainen esine tarkoittaa ennenkaikkea työtä, toimeentuloa ja tulevaisuutta takakujien sepille, käsityöläisille, ompelijoille ja kaivertajille. 
Työ ja palkka on ihmisarvon paras tae. 

Anyways, seuraavaksi ryhdytään kamppailemaan byrokratian kanssa. Ollaan hakattu päätä seinään jo muutaman kerran mitä tulee tuonti- ja vientimanöövereihin, mutta eiköhän niistäkin selvitä. Yrittänyttä ei laiteta. Ja sitten pitäisi miettiä markkinastrategioitakin, luulisin? ;)

Että sellaista täällä. Ainakin on ollut hauskaa. Ja tämän tarinan loppuhan on vielä kirjoittamatta. 

More to follow. Ponnistuksia viikkoon, sinne ja tänne. 

xxx

Comments

 1. ja siinä vaiheessa kun/jos pohdit jatkomarkkinoijaa Helsingin seudulle, voit mielihyvin muistaa vanhaa blogituttua. Intoa löytyisi hirmuisesti ja aina voi tehdä lisäyksiä yrityksen toimialaluetteloon. Tiedän, että nuo kaikki myy kuin "häkä" täällä tavaroiden ylenpalttisuuden kyllästämien ihmisten keskellä. Kun tavaraa tärkeämmäksi tulee ajatus.

  Hirmuisesti toivotan henkisiä voimavaroja tuleville viikoille. Ja voimia lapsille. Miehellesi mielen viileyttä kaikkien asioiden keskellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuntuu tosin välillä, että höyryt hupenee jo näillä alkumetreillä - mutta periksi ei anneta ja kontti lahdataan kotiin asti... ja sitten ryhdytään juttelemaan markkinoista kyllä! ;) Kiitos tsempeistä, täällä puhallellaan yhteen tuuleen koko porukka, joten kyllä tämä tästä;). Viikonlopulle terkkuja!

   Delete
 2. Sitten kun sinä olet Turussa ja pala sitä Afrikkaa... niin vinkkaathan siitä ajoissa täällä :)
  Oikein mukavaa viikkoa ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kuule Marru, näistä jutuista turistaan hamaan kyllästymiseen asti, ja juuri täällä;)

   Delete
 3. on teillä hurjat ajat alkamassa!! kun noita kuvia kattelee, niin oikein sydämeen sattuu kaiken kauneuden edessä ja että se kaikki pitää jättää taakseen..mutta niin se elämä meitä kuljettaa :) uutta kohti purjeet pulleina tai teidän kohdalla taitaa kontit olla pulleina ja nyt en tarkoita jalkoja ;)
  toivottavasti suunnitelmat onnistuvat ja pääsemme osaksi tätä upeaa kulttuuria!!
  voimia voimia teille kaikille ja siltikin mukavia hetkiä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kaimalle - meillä on kokka kohti juuri oikeaa horisonttia ja sen myötä mieli niin tavattoman hyvä. Paljon jätetään taaksemme, mutta mitä kaikkea saadaankaan tilalle. Se on sitä balanssin hakua taas ja aina. Kiitoksia toivotuksista, perille tulivat kiitoksin!

   Delete
 4. Kuulostaa hienolta! Ja nettikauppa sitten kans....ettei vaan turkkusee.... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, apua, niin pitkälle ei ole edes kehdannut ajatella vielä. Eiköhän se sieltä kaikki jotenkin selvinne;) Viikonloput!

   Delete
 5. Hienoa - tuotte sieltä tullessanne Afrikan värejä - ja vielä tuon ajatuksen tavaroiden takana. Toivottavasti byrokratian selvittäminen onnistuu tuotapikaa. Eiköhän se kaikki muu ratkea aikanaan; nuo tavarat viedään nimittäin käsistä;) Ja markkinointiapuna mm. tämä koko avara blogistania!
  Voimia sinne - koko teidän ihanalle perheellenne! Ja vaikka itsenne sieltä irti joudutte repimään, ette ole lähdössä ihan tuntemattomaan, vaan täällä on vastassa läheiset ja perhe. Silti - ei se lähteminen helppoa tule olemaan - onneksi jää sinne kuitenkin noita siteitä, monenlaisia♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan naulankantaan, Lady. Tullaan kotiin rinnat rottingilla, ja samalla jätetään muutamat ihanat linkit tänne - Asante on valtavan tärkeä, ja sitten jatketaan puuhailuja täkäläisten pikkupajojen kanssa. Ei paha plääni lainkaa, right;)?

   Delete
 6. Kaksi ja puoli kuukautta muuten kuulostaa ihan ruhtinaalliselta verrattuna meidän käsiin hupenevaan aikaan... Ihan tarkkaa päivälukua en uskalla edes tarkistaa mutta kuun loppuun mennessä pitäisi meillä olla tavarat paketissa, koirat kuljetuskopeissaan ja me ihmiset enemmän tai vähemmän henkisesti ja fyysisesti valmiina uuteen seikkailuun. Eilen tuntui vielä ihan hyvältä. Tänään tuntuu, että aika loppuu kesken!

  Tsemppiä siis viimeisiin viikkoihin ja kuukausiin itse kullekkin. Toivottavasti muuttourakka ja vienti- ja tuontikuviot järjestyy parhainpäin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen täällä rapsutellut päätäni monesti yrittäen arvailla mihin suuntaan teidän kompassi näyttää - ja ei kai tähän muuttoon voi koskaan kunnolla varautua ja aina se aika loppuu kesken, aina. Tänään hain ensimmäiset muuttolaatikot. Huh. Suunnattomat tsempit sinne teidän muuttoon, ja paljasta toki mihin matka vie;)

   Delete
 7. Ah miten voimaannuttavaa tuo eteenpäin puskeva tekeminen, yrittäminen ja positiivinen asenne. Moni saisi ottaa mallia, eikä vain käsivarret suorina ja apaattisena valittaa, sekä odottaa "jostakin" tulevan avun tai muutoksen tilanteeseen.
  Vatsanpohjaa kutkuttavaa elämänmuutosta sinne ja tsemppiä koko poppoolle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kutkuttaa joka toinen hetki, ja pyörryttää joka toinen;) Tekemisen meininkiä pitää olla, jotta jotenkin pysyy järki päässä. Oikein muksaa viikonloppua!

   Delete
 8. Toivottavasti saatte kaiken kuntoon ja tavarat rontattua tänne :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuntoon saadaan, kyllä tämä tästä. Pakko;)

   Delete
 9. Myös porvoolainen halajaa sitä afrikkalaista silmäniloa :) Onneksi tämä porvoolainen vierailee aika ajoin Turussa, niin pääsee osingoille tuosta kaikesta ihanuudesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sitten linjat kuumaksi, kun porvoolainen rantautuu Turun suuntaan;) A deal:)?

   Delete
 10. Kertakaikkiaan rakastan kuviasi. Kannattaisi tehdä kirja niistä!

  ReplyDelete
 11. Voi ihan noita kuvia! Tsemppiä vaan pakkaamiseen..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - ollaan onneksi pakkaamisen ammattilaisia - ja toivottavasti viimeisiä viedään sillä saralla, ikinä;)

   Delete
 12. Ihania isoja alumiini(?)vateja! Okei, ja kaikki muutkin tuotteet on aika makeita! Voimia pakkaamiseen ja elämän organisoimiseen! Sä selviät tuolla mahtavalla asenteella ihan mistä vaan (ethän sinä muuten edes asuisi Keniassa!)!! Supernainen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoskiitos - ja noi alumiinivadit on ihan syötävän ihania. Käsintaottuja, kuin karkkeja. Kyllä tämä tästä, hiukan on vaan malttamaton olo - tälläinen välitilassa roikkuminen tekee mielen hermoksi;). Onneksi aika rientää, too fast sometimes!

   Delete
 13. Ai kun ihania juttuja olet Turkuun tuomassa <3 Niitä ja teidän konkkaronkkaa odotellessa :D
  Kirsi

  ReplyDelete
 14. Kaunista kaikki,maisemat, ihmiset, tavarat. Luultavasti kun saavut Turkuun niin tavarat viedään käsistä. Pop up kauppoja putkahtelee aina sinne tänne,oliko sellainen yksi vaihtoehto alkuun? Tervetuloa Turkuun,tulisin varmaan asiakkaaksi vaikka todentotta yhtään tavaraa en enää tarvitse.
  Eeva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Matkassa on vielä monta mysteeriä, mutta ehkäpä pop-up is the way to go;) Perhosia vatsassa ja niin malttamattomana, kotimatka voi alkaa, kyllä!

   Delete
 15. Tsemppiä pakkaamiseen ! taas on yksi hyvä syy lähteä Turkkuseen ystävättären luo, samalla pala afrikkaa mukaan ;) hope

  ReplyDelete
 16. Taitaa tulla Turuntielle ruuhkaa ja Afrikan värit alkavat näkyä suomalaisissa kodeissa. 😊 Tervetuloa siis kontteinenne! Täällä ollaan valmiina ostoksille. Sitä vain mietin, että mistä täällä saat yhtä hurmaavia, elämää täynnä olevia, värikylläisiä kuvia....?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen aina sanonut, että kuvailu näillä leveysasteilla on aika helppoa puuhaa - ihana valo ja paljon kuvattavaa... joten kyllä, kuvat muuttunevat pliisuimmaksi, I guess;)...

   Delete
 17. Itkua väännän täällä. Puolestanne, ja omasta puolestani. Osaat niin valita sanat:...lapset irti juurineen...ihmisarvon tae...sinne ja tänne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, ne on niitä hetkien tuomia tunnelmia... sanoja ja mietteitä. Iloa on kuitenkin hetket täynnä ja näillä on hyvä jatkaa!

   Delete
 18. Yhdyn johonkin ylempään kommenttiin - kirja noista kuvista ja elämän pienistä suurista hetkistä <3 Nämä sinun postaukset lämmittää aina vaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - pimeästä ja pehmeästä illasta isosti terkkuja sinne!

   Delete
 19. Replies
  1. Hyviä tuulia, ylläreitä ja intoa! Mukavaa viikonloppua!

   Delete
 20. Iiikk, ihania juttuja, aivan mielettömiä!! Tuttua tarinaa...meidän lapset ainakin ovat olleet ns. ''matkalaukkulapsia'', aina ovat kasvattaneet uudet juuret,siihen tarvitaan vain hyvät elinolosuhteet ja paljon rakkautta, jota teillä ainakin riittää... :-))
  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näillä eväillä ollaan valmiita, ja niillä tsempataan, kun tulee uskonpuute - joka varmasti tulee jossain vaiheessa. Mutta ihan samoja teille sinne, muutoksia, haasteita ja niin ihanan jänniä juttuja!

   Delete
 21. Toivotan tervetulleeksi afrikan värit Turkuun ja muuallekin Suomeen! Matkaväsymystä täällä podetaan, mutta eiköhän tässä piristytä Suomen pirtsakassa kevätsäässä! Johan herää, kun aamulla lähtee +7 asteeseen haravoimaan... Blogistani löytyy Namibian terveisiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just niin nasevasti sanottu: aamuharavat ja muutama plussa-aste;) Sitähän se on. Olen tulossa blogipiipahdukselle just nyt;) Viikonloput!

   Delete
 22. Löysin tämän blogin nyt ja selasin aika perusteellisesti. :) Ihania tarinoita ja kuvia,ilo lukea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin kovasti tervetuloa! On aina kiva, kun uusia piipahduksia tulee linjoille! Viikonloput!

   Delete
 23. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts