The naked kitchen


Niinpä. Eihän keskeneräistä saisi näytellä herroille tai vieraille, mutta  jutun juuret on tässä odottelun hurmoksesssa jotenkuinkin niukat ja harvat. Ja kun on aikaakin käsillä, niin ryhdyin kuvailemaan keittiötä paljaana ja itseäni ihan vaatteet päällä. Sellaista halpaa huvia ja kyseenalaista palstan täytettä;)

Tämän keittiön filosofiana on pyhä yksinkertaisuus. Keittiössä on satsattu kolmeen ikivanhaan haaveeseen: keraamiseen altaaseen ikkunan edessä, kaasulieteen ja ruokakomeroon. Vesi juoksee jo valkoisella porsliinilla ikkunan edessä, kaasuja ja valoja vielä odotellaan. Tosin hiukan huolestuttaa ison veljen kikkailut ja saapa nähdä jos napsahtavat globaalit kaasuhanat kiinni, niin sitten elellään mikroeineksillä tämä talvi;). Ja keittiön todellinen arjenluksus on kuitenkin kunnon miehenmentävä ruokakomero, jonne voi kätkeä ne jauhopussit, makaroonit ja tonnikalat. Kipot ja kannut kelpuutellaan framille avohyllyille.

Takana on ikioma neljän päivän petsivahaurakka ja nyt kiiltää tammi. Vai lieneekö vahapetsi? Seinillä elfan metallitangot ja niistä roikkuu metritolkulla tammilevyä. Autotallista löytyi hiukea vanha verstaspöytä, johon laitoin kannen samasta tammesta, petsivahalla/vahapetsillä aina vaan. Pöydän laidat saavat vielä maalit, kunhan maltan.

Keittiön tyhjyys heittää häränpyllyt tiistaina. Silloin on ilmoitettu kontti saapuvaksi. Sitten hukutaankin mammonaan ihan kirjaimellisesti.

 Ja huomatkaa omenat, omista puista. Elämäni ensimmäiset. 

Comments

 1. Ihana! Arvasinkin, että keittiöstäsi ei tule mitään perusjuttua...:) Minullakin ollut haaveena tiskipöytä ikkunanalla, kuten amerikkailaisissa elokuvissa..:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti kiitti, ja olisin toki laittanut altaan kokonaankin ikkunan eteen... mutta kun on se patteri siellä. Mutta tämä on ihan oiva kompromissi, melkein kuitenkin ikkunan edessä;)

   Delete
  2. Meillä otettiin patteri pois :) Mitään ylimääräistä lämmitystä keittiössä ei ole, kuuma tulee muutenkin ruokaa laittaessa joten patteri oli jokatapauksessa pois suurimman osan ajasta. Mutta upealta näyttää.

   M

   Delete
 2. Keittiökuvasi tulivat kuin tilauksesta. Meinaan, minulla on yksi tapaus, missä vanhaan hirsitaloon allas olisi tulossa ikkunan eteen. Ikkuna on kuitenkin matalampi (niin kuin teilläkin?) kun tiskialtaan reuna. Eli pitkän sepustuksen jälkeen kysymys kuuluukin, että saako ikkunaa auki? Miten se pestään?
  Hyvältä näyttää teillä jo tässä vaiheessa :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi naseva kysymys, jota itsekin pohdin puolin ja toisin. Onneksi on siskoserkku sisustusarkkitehti, joka sanoi suoralta kädeltä, että pöytä siihen eteen vaan - vaikka on korkeammalla kuin alakarmi. Eli siis keittiötason syvyys on 70cm eikä normi 60cm, ja siinä ikkunan edessä on kymmenesentin rako, josta allaolevan patterin lämmöt pääse ylös ja samalla saa ikkunoita auki jonkiverran. Samalla työtilaa jää kuitenkin kylliksi ikkunan edessäkin. Ja näyttää ihan hyvältä, ei miltään viritelmälta lainkaan... ja on kyllä kiva, kun taso jatkuu samalla korkeudella koko keittiön mitan. Toinen vaihtari olisi laskea pöytää siinä ikkunan edessä, mikä varmaan toimii sekin ihan hyvin. Itse menin taas aidan matalasta kohdasta ja hyvää tuli. Pesu sitten kai hoituu ulkokautta;) kunhan pesuihin asti päästään;)

   Delete
  2. Kiitos Jaana vastauksesta! Kun kokemusta ikkunasta/tasosta/tiskialtaasta kertyy enemmän, niin kertoile niistä joskus, kun joudat :-)

   Delete
 3. Onneksi olkoon kontin tulevasta saapumisesta! Itse elin aikoinani viisihenkisen perheeni kanssa kaksi ja puoli kuukautta matkalaukuilla. Meidän kontti tuli jo aiemmin, mutta kun ei ollut kotia mihin sen purkaisi... Muuttomiehet olivat numeroineet tarkasti joka laatikon. Niitä oli 200. Vieläkin muutama on varastossa purkamatta ja kotiinpaluusta on jo kahdeksan vuotta.

  Terveisin naantalilainen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, se kontti tuli ja täällä ollaan hiukan shokissa ja totaalisessa kaaoksessa. Eikä nämä romppeet kaikki tänne mahdu, se on selvää. Yrittelen laittaa hiukan tätä muuttamisen riemutuskaa tänne linjoille myöhemmin tänään, niin tiedätte mistä tässä höpisen;). Kolleja tuli 378 kappaletta. Say no more;)

   Delete
 4. Tiskipöytä ikkunalla - ja kunnon ruokakomero. Oi! Kaasuhellasta en sano mitään.
  Upea kyökki sinne on tulollaan!
  Rentoa viikonloppua - omppuja rouskutellessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lady... ja kaasu on sellainen ajatuksia herättävä konsepti ihan selvästi. Tässä mentiin hiukan nostalgian virrassa, ja kaasu se nyt on. Ja by the way, keittiön ihanuus on kadonnut kaikkien laatikoiden ja muuttokollien alle. Täällä on kaaos. Piste;)

   Delete
 5. Replies
  1. Jups. Sellainen melkein sopimattoman kirkas;)

   Delete
 6. Hauskaa! Kaasua minäkin kaipasin, mutta tyydyn nyt tähän induktioon. Ja ruokakomerosta tulin jo vähän kateelliseksi. Meidän keittiö, kun on Istanbulin keittiötä pienempi ja on ollut ihan työtä tuossa astioiden ja muiden mahduttamisessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaasuun vanhasta tottumuksesta, sillä on keitelty viimeiset vuodet. Katsellaan. Keittiön koko on sama kuin ennenkin, mutta tässä laatikoita purkaillessa tulee mieleen, että miten tätä kippoa voikin olla näin kamalasti! Mahtuuko vaiko eikö, se nähdään tuota pikaa;)

   Delete
 7. Olipas mukava aloittaa tämä sunnuntai lukemalla sun koko kesän postaukset putkeen. Joo, blogiharrastus on ollut hunningolla kokokesän ja kaikki ihanat postaukset sinulta ja monelta muulta on mennyt ihan ohi. Nyt on korjausliikkeen aika.
  Sinun ja perheesi elämässä on tapahtunut tässä kesän aikana isoja muutoksia, oli kiva lukea tunnemyllerryksistä, haikeudesta, uuden odottamisesta ja kotimaahan sopeutumisesta. Pysyn taatusti linjoilla kun sisustelette uutta kotianne ja ihmettelette uutta elämää! Täällä siis ollaan vaikka hiljaista on viime kuukausina ollutkin! :) Ihanaa sunnuntaita!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa takaisin ja ihanasti kiitoksia kommentista! Täällä ollaan siis puolin toisin ja odotellaan kirkasta kirpeää syksyä, eikö;)?

   Delete
 8. Näyttää iiihanan persoonalliselta ja sopivan simppeliltä. Ja tiistaina kamat kotiin... silloin tuntuu varmaan melkein joululta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulu tuli ja kaaoksessa ollaan. Huh. Mutta on tämä aika ihanaa, vaikka työsarkaa purkamisessa piisaakin;) Iloista puuhaa joka tapauksessa!

   Delete
 9. Hyvältä näytää, kotoisalta !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin toivottavasti olisi myös kun on paketit purettu ja tavarat paikallaan;). Laitan muutaman sekamelskakuvan tulemaan, niin voin jakaa tätä muuttamisen tuskaa ja iloa;)

   Delete
 10. Koti Turussa. Ja remontti etenee... keittiö puolivalmiina. Loistavaa! Ja oman puun omenat. Onnellista elämää!
  Omenoista tuli mieleen... Olimme eilen sadonkorjuujuhlissa! Ja nyt on omenakuu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana omenakuu! Vielä kun saisi kaasuhanat auki, niin niistä voisi pyöräytellä vaikka hillot! Nyt vaan toistaiseksi nautiskellaan ja mutusellaan...not bad;)!

   Delete
 11. Saattepa vauhdilla kodin kuntoon :)
  Hiukan kadehdin, kun meillä ne remontit aina venyvät... ;)

  Aurinkoista vikkoa!

  P.S. Ne edellisen postauksen siniset sohvat oli tosi ihanat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiukan olen hätähousu luonteeltani, joka on kyllä ihan hyvä näissä muutto ja remppapuuhissa. Kuntoon vaan ja sitten ihmetellään, että olisiko ne hommat voida toisinkin tehdä;)

   Delete
 12. No teillähän näyttää valmiilta ja viehättävältä ja konttikin tulossa...ja eikun purkamaan ... :-))
  Tsemppiä sinne!!
  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ollaan. Purkuhaalarit päällä ja hihat kainaloissa. Eikä mikään ihan pikkuhomma olekaan. Apua. Mutta muksaa on;)

   Delete

Post a Comment

Popular Posts