Return of the T-bone

 
No niin, kevät on korkattu ja terassi taaplattu. Viima on vielä vieraanamme, mutta viikonlopun agendana oli kantaa kanervat kaatiksella, tuoda tuijat tilalle ja esitellä pohjoisen kevät kontista kannetuille safarituoleille. Ovat poloiset viimeksi nähneet ulkoilmaa Masai Maran savanneilla ja nyt on sitten totuttautuminen rintsikan takapihalle, toistaiseksi nurmettomalle. Heh, courage.
Lupaus lämmöstä ja valosta on lahja. Fillarit on sisäänajetut, pipot ei kuulemma enää mahdu kypärän alle ja rullalaudat löytyivät autotallin nurkasta - samalla kun buurikulta rullasi oman nelivetonsa ihmisten ilmoille. Grilli. Sitä on käyty silittelemässä kaamoksen keskellä, siitä on puhuttu, sitä on muisteltu. Niinpä. Niin makaa kuin petaa, varsinkin kun on nainut itsensä tsydeemiin, jossa Weber on perheenjäsen ja jokamiehen lemmenjatke.
 
Helskyteltiin kaasupullo, kiilloteltiin teräaseet ja kaivettiin pakkasesta se vaalittu puolenkilon jötkäle lihaa, T-bone steak. Kombinaatio sisä- ja ulkofilettä yhdessä pihvissä, marmoria ja mureutta, luu välissä. Näitähän ei kuulemma enää normimarketeissä leikellä, joten pitää löytämän lihamestari, joka ymmärtää asioita. Suomessakin on onneksi kylliksi wannabe-lihaaneita, jotka pitävät t-bone-kultin hyvin hengissä. Pihvit tilataan jostain, ne saapuvat kylmäkallein puristuksissa, ne noudetaan ja rituaalien myötä kätketään pakastimen t-bone-osastolle odottamaan h-hetkeä; kevätgrilliä. Perheen muille on buukattu se tavallinen kananrinta tai normileike, molempi parempi. Makkaroita unohtamatta. Ilmassa oli melkein juhlan tuntua, ehkä ripaus nostalgiaakin. Tai liekö koti-ikävää.
 
Tämän maanantain räntä veti sen terävimmän kärjen tältä hekumoinnilta - terassi lienee paketissa vielä tuokion, safarituolit somassa pinossa ja grilli pressun alla. Ei siis hätäillä, jatketaan hiljaista viikkoa kaikessa rauhassa. Pikkupakkailua ja menovinkkien pläräystä, tenavilla matkaperhosia paidan alla - ja meillä kaikilla sitä tuttua safarisäpinää. Nostalgiaa ehdottomasti. Ihan kuten ykköskuvassakin - jes, grillimestari itse vuonna yksi ja nakki... silloin kun vielä tiesi miten kuvissa käyttäydytään:).

Comments

 1. Voi, kun täällä on niiiiiin lunta vielä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin kuulemma lunta on vielä ihan joka puolella... vaikka lumesta tykkäänkin, niin nyt on kyllä fokus jo narsissin nupuissa ja terassin tuoleissa;). Kevättä!

   Delete
 2. Ihanaa, kutkuttavaa kevättä sinne. Parempi räntä nyt kuin juhannuksena ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, ei kai vaan tule toistoa siitä legendaarisesta jussirännästä viime kesänä;). Eli jes, parempi nyt kuin silloin! x

   Delete
 3. Hih, tutulta kuulostaa. Siksi tämä kysymys, joka olisi ehkä kaikkien muiden mielestä outo: Jos anoppi tuo Namibiasta lihaa tyttären ristiäisiin, jääkö se (liha, ei anoppi) jossain kohti matkaa tulliin? Ja jos liha-liha jää, entäs biltong? Ja onkohan sillä merkitystä tässä asiassa, että Namibialla on lihantuontioikeus EU:hun? (Eli koskeekohan valtioiden väliset kauppasopimukset myös anoppien matkalaukkuja?)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Hilkka - juu, taidetaan olla samoissa sfääreissä näiden lihahommien kanssa;). En ole ihan varma näistä lihan liikkumisista ja tuomisista, mutta biltong on kyllä ikuinen tuliainen kun me tullaan (plus anoppi ja muut) etelästä, ja sitähän myydään siellä lentokentilläkin. Joten sitä on tullut ja aina tulee mukana... mutta niitä herkkuja saa nykyään täältäkin, jos olet FB:ssä, niin tsekkaa Craig Beckley´s SA Boerewors Helsingissä - sinne pulahtaa meidän perheen ylimääräiset hilut ihan hela tiden;).

   Delete
  2. Kiitos, nyt on liittymispyyntö vetämässä facen Craig Beckley´s SA Boerewors -ryhmään! Hyvää braaikevättä!

   Delete
 4. Kevättä odotellaan täälläkin jo kovasti...lämpöä ja aurinkoa..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään saatiin taas kellitellä auringonpaisteessa, kello ilta seiskalta. Ihan ihmeellistä, aina vaan;)

   Delete
 5. Kyllä tämä takatalvi tuli pentelemoiseen aikaan - vaikka ei lunta maassa olekaan, niin tuo kylmyys, harmaus ja välillä taivaalta tippuva räntäsade vievät kyllä kaikki yritelmätkin ulkoilma-aktiviteeteista.
  Mutta lomalla on hyvä pistää kahvit tippumaan ja vetää vällyä tiukemmalle hartioiden ylle, silitellä kissaa ja ottaa torkut. Sitä kevään paluuta odotellessa;)
  Oikein hyvää hiljaista viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ystävä.. monet sanovat, että mennyt talvi oli kerrassaan kamala harmautensa myötä... ja sen olen tässä kyllä opikseni ottanut, että paluumuutto Suomeen syksyllä oli pikkuruinen miinus tässä muuten niin onnistuneessa setissä;). Mutta nyt sitten odotellaan sitä huumaavaa kesää ja valoa, ajatuskin pistää hymyilemään;). Maailman suloisinta lomaa sinne!

   Delete
 6. Heips kyllä se kevät tulee vaikka takatalvea pahasti lykkää! Meillä taitaa olla samat odotukset ja unelmat miehen köriläillä. Meillä Weberit odottaa jo kautta kiillotettuna. Viimeksi tänään poikettiin K-rautaan ja ihailtiin mitä seuraavaksi ja jättisäkki brikettejä matkaan lähti pääsiäislammasta grillistä isäntä ajatteli tarjota.
  Täytyy kutsua sun buurikulta meidän saareen niin saavat sitten siinä Weber äärellä vaihdella parhaat grillausvinkit. Kesää siis odotellen! Palataan jahka ilmat keväisemmät!
  Hyvää ja rentouttavaa pääsiäislomaa teidän poppoolle!
  Toivotteleen Fredin Sanna

  ReplyDelete
 7. Pian toivottavasti päästään taas ulkogrillin ääreen...siihen asti mukavaa pääsiäisen aikaa!
  XX

  ReplyDelete
 8. Moikka! En tiedä kuuluuko sun kirjoittamisen tyyliin tällänen.. mutta kuitenkin ehdotus... Että olisi kiva kuulla miten sinä ja perhe olette nyt sopeutuneet Suomeen, onko ollut kulttuurishokkia ja jos on niin millainen? Miten lapset ovat sopeutuneet ja mies? Ja miltä itsestäsi tuntuu paluumuuttajana? Hih vaan ehdotus mikä itseäni kiinnostaisi! :) ps. Sulla on ihana blogi!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts