Havelin kipot


Puusauna akaasian alla on olennainen osa meidan kontua. Saunaterassi ja kuparikiulukin on. Pellavaiset laudeliinat ja vihdantuoksuista loylyvesi-esanssia. Kuten rakas ystava aikoinaan totesi, vain jarvimaisema uupuu. Eipa uuvu enaa – saatiin vahakankaan lisaksi Suomen tuliaisena saunanikkuna merimaisemalla. Nyt kun istuu ja viskoo loylya kiukaan mustille uruille, niin voi samalla ihailla auringonlaskua Itameren ylla. Ihmeellista ja ihanaa. Taytyy vain toivoa, etta painokuvan teflonpinnoite on kuuman kestava eika kapristy, tai sula. 


Mutta mutta – meneillaan on jatkuva ja kestava pesankohennus- ja kotipuuhasteluvaihe. Jos olisin kyllin onnekas ollakseni kotirouva, niin saisin paivat ja miehen pankkitilit kulumaan ihan kivuttomasti tahan remonttibuumiin. Tama trendi ei ole lainkaan uusi. Meidan perhe on jattanyt taaksen lukemattomia onnellisia vuokraisantia vuosien varrella – jokaista meidan asuttamaa taloa on kunnostettu, rempattu ja sliipattu jatkuvalla tahdilla, omin kasin. Lahinna pintaremontteja, mutta joukkoon mahtuu muutama suurempikin ehostus. Kuten sanottu, maalipytyt ja pensselit eivat kovasti kukkaroa rasita ja remonttimiehethan ovat omasta takaa. Ja kaipa tassa on joku sisaanrakennettu geeneista saatu tarve muuttaa ja kohentaa nurkkia, rakennella ja nikkaroida.




Kavaisin taas eilen noutamassa lisaa maalia, ja aloitettiin maalaushommat saunanterassilla. Punainen tiiliseina saa kerman pintaansa ja ajattelin hankkia myos uudet pihakalut. Saunan ohessa on Hotelli Haveli, joka toimii pukuhuoneena ja/tai vierasmajana tilanteen mukaan. Koska lupasin itselleni olla nayttamatta enaa yhtaan turhanpaivaista remonttikuvaa, niin napsasin muutaman sinivalkoisen Havelista.


Hotelli Haveli on yhden huoneen tilaihme, johon on keraantynyt pyttya ja nuppia matkojen varrelta. Edelliset vieraat aloittivat kotimatkan eilen ja uusi seurue Suomesta saapuu sunnuntaina, joten Havelia hiotaan taas iskukuntoon. On ihan oikeasti mukavaa, kun kotona pyorii vieraita - mutta pitaa saada hiukan tahtia pensseleihin, jotta saadaan terassilla maalit kuivaksi ja kalusteet paikalleen ajoissa.

Viralliset saunakuvat saapuvat kun on nurkat saatu kuntoon, juuri loylykauden avajaisiksi. Sauna on muuten kuuluisa loylyistaan, Nairobin  rajojen ulkopuolellakin. Vain vihtaa vailla. 

Comments

Popular Posts