Tiffany Blue

Pidan diilista kiinni viela toistaiseksi, ja yritan olla vilauttamatta kuvia meidan kylppariremontista. Kotiremontti loysin rantein, huone kerrallaan, ihan ex tempore. Olohuoneen katon jalkeen inspiraatio ja uskallus ulottuu nyt jo kylpyhuoneiden puolelle. Kun huusholli on rakennettu 80-luvun lopulla, niin talo on viela nuorukainen rakennusten elinkaarta ajatellen. Perustukset ovat vaakatasossa, putket tuovat ja vievat, piuhat ja topselit ihan kuin uudet.  Teknisesti siis kaikki aivan oivasti. Mutta:1980-luvun kylpyhuonetrendeissa - kaakeleissa ja keramiikassa - oli vahva suuntaus variskaalalla avokaadon vihreasta koirankarvan ruskeaan. Niin meillakin.

Valkaisuprojekti jatkuu nyt sitten meidan ylakerran buduaarissa. 
Hanslankari apulaisineen repi tanaan kaikki kalusteet, kaakelit, ja valiseinat pois, ja saatiin alaston, avara ja upea tyhja tila tilalle. Huikean hieno huone kaltevine kattoineen ja pikkuisine ruutuikkunoineen. Viskattiin vihertavankukertava amme pois kokonaan, ja tummanpuhuva suihkunurkka raivattiin auki purkamalla seinat. Seuraava seikkailu on tayttaa huone uusilla pinnoitteilla, vareilla ja valineilla.Valkoinen on aina hyva, tuttu ja turvallinen. Moderni, elegantti ja tyylikas. Ihan mita vain, niin aina hyva vaihtoehto. Toinen mutta: I say potato, you say potato. Itse sanon valkoinen, mies sanoo varillinen. Eli kompromissia etsiskellen. Valkoinen pysyy teemana;  lisukeeksi pitaa saada savy seka kaakeleihin, etta yhdelle seinalle. Maalia paljon, kaakelia vain suihkussa. 



Tiffanyn Sininen. Siina Se. 

Ihana akvamariini, tiffany, laguuni, Intian Valtameri - siina se. Sinisista kaunein. Tilkkana tehostetta valkoisen rinnalle. Viela kun loytaisi saman sinista pennikaakelia suihkun seinille. Ei taida onnistua naissa sfaareissa, mutta huomenna on suuntana teollisuusalueen sokkelot ja mosaiikin metsastys. Timpuri aloittaa seinien laudoittamisen maanantaina ja loppuviikkoon mennessa pitaisi olla kilut ja kalut paikoillaan. 


Viikonloppuun mahtuu muutakin. Vieraat kotiutuivat Mombasan tyrskyista ja huomenna ollaan viettamassa iltaa klubilla - kunhan ollaan lauantairutiineista selvitty. Jaunilla on auto pakattu ja aamulla suuntana savannit - poikaporukassa - koppa kaljaa ja laja lihaa mukana. Ja teltta. Suhteellisesti ja huomattavasti helpompaa safaripraktiikkaa kuin meidan normaalit rituaalit.

Eli emanta remontoi taloa ja isanta parantaa maailmaa tahtien alla. A good deal :). 

Comments

Popular Posts