Souk

                                                   Casablanca – Rabat, ihmeellinen Marokko

No news, good news. Hiljaisuus täältä suunnasta on tarkoittanut sitä, että emäntä on nauttinut Arabian antimista sydämen kyllyydestä viime päivät. Ja myös sitä, että pikkuruisen putiikkihotellin wifi-connexion toimii vain satunnaisesti silloin tällöin. 

Mutta mikä aikamatka onkaan meneillään - piipahdus vuosisatojen taakse turbaanien, basaarien, kerjäläisten ja kuninkaiden valtakuntaan. Tuhannen ja yhden yön maailmassa, ihan satua ja surrealisimia. Olen viime päivinä kulkenut Casablancan and Rabatin raitit ja markkinat ristiinrastiin, hengitellyt pimeiden iltojen pölyjä, yrittänyt soluttautua yhteen monista basaarien hämärillä kujilla, juonut minttuteetä mattokauppiaiden kanssa, luikerrellut hevosten ja taksien täyttämillä pikkukaduilla, tinkinyt hillittömästi, kikatellut kömmähdyksiä vielä hillittömämmin, ja nauttinut totaalisesti joka hetkestä. On ollut onnenkantamoinen liikkua paikallisten viemänä ja saada maistaa maan mainiointa lammasta ja Casablancan omaa olutta. Ollaan puhuttu politiikka kuppiloiden takapöydissä, ihasteltu Marokon ihmeellistä valoa ja pitkääkin pidempiä auringonlaskuja.

Matka jatkuu vielä tovin ja pakaasien painot kasvavat päivien lukumäärän kanssa samaan tahtiin. Yksi uusi kiinalainen matkalaukku liitty jo karavaaniin, saapa nähdä jääkö viimeiseksi;)

Comments

 1. Ja matkakuume senkun kasvaa. Huoh...Turvallista loppumatkaa sinulle sinne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Kotimatka parasmatka, ihanaa olla taas oman kerhon kanssa kotona, huoh;)

   Delete
 2. Kivalta näyttää. Siellä on jotakin samaa kuin meillä täällä ja jotakin samaa mitä oli Tunisissa. Marokko kiehtoisi minuakin. Hyvää matkan jatkoa ja lisäkuvia odotellessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mine - pohjois-Afrikassa ja lähi-idässä on jotain niin kovasti kiehtovaa, aina vievät mennessään tunnelmineen ja taikoineen;)

   Delete
 3. Oih ihanuus! Nautihan ja näytä sitten kaikki mitä olet matkaltasi ostellut! Tai ainakin osa ;-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä niitä ostoksia levitellen - ja näyttävät ihan yhtä ihanilta täällä kuin basaarissakin:) Infoa seuraa.... x

   Delete
 4. Kuviin oli onnistuttu vangitsemaan palanen sitä Tuhannen ja yhden yön tunnelmaa, hienoja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja kuvatkaan eivät pysty kertomaan sitä taikatunnelmaa paikan päällä. Huikea paikka kaiken kaikkiaan! Kiitos kommentista x

   Delete
 5. Oi, oletko ihan yksin matkassa vai nallekarhu mukana? Tai kiva ystävätär. Ihania päiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Reissussa ilman pesuetta, duuniporukalla. Ensi reissulle sitten rakkaat mukaan;)

   Delete
 6. Satumaisia kuvia. Olen hiljattain löytänyt blogisi ja tykkään. Kivaa seurata jonkun elämää kaukana. Afrikasta olen unelmoinut jo lapsena mutten koskaan edes käynyt siellä. Haluatko kertoa mistä on kiva takkisi? Tykkään mallista ja väristä! -Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Isot kiitokset, pistinkin viestiä jo toisen postauksen kautta:) Karibu sana!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts