Cat Stevens & tiskivuoriJälkijoulujen ihanuus tuli tarpeeseen. Sohvailtiin, syötiin, otettiin joulutorkkuja ja oltiin koko konkkaronkka pyjamissa aamusta iltaan. Siis eilen. Tänään olikin sitten toinen ääni kellossa. Ryhtiä toimeen ja saatiin siivottua hyvä osa huushollia jo heti aamut´uimaan. Paperit ja piparinmurut pois lattioilta, itse otin keittiöhaasteen vastaan. Tuli raavittua jouluruokien riippeet koirille, punaiset liinat pesuun ja häälahjat takaisin jemmaan. Ja tiskattiin kokonainen vuori, meilläpäin kun homma hoituu vielä käsipelillä. Joulukanavat vaihdettiin arkiradioon, ja hyvällä musiikilla saatiin talo takaisin ruotuunsa.

Rakastan joulua koko sydämestä, ja hekumoin viikkoja asian tiimoilta - siis etukäteen. Mutta tapanina on olo jo kylläinen ja joulua laitetaan pussiin pikkuhiljaa, mutta varmasti. Niin tänäänkin. Saldona: siisti talo, yksi kirja kannesta kanteen, yksi tohinoissa murtunut poikavarvas, ja de lux-marsuhäkki itserakennettuna a la mies ja lapset.

Huomenna edessä piipahdus arkeen, pikapyörähdys duuniin, pakaasit riviin, piksut ja passit mukaan, suuntana kenttä, kone ja sukulaiset. Nope, ei Turkuun ei;(, vaan suoraan etelään niin pitkälle kuin pääsee... Etelä-Afrikkaan.

Näillä tunnelmilla toivottelen kaikille maailman parasta loppuvuotta - ja peukut pystyyn toimivista linjoista myös siellä maan äärissä:)

Everyday is a gift. Be Grateful. Be useful.

Love to all.

Comments

 1. Täälläkin aletaan jo joulua laittamaan takaisin pakettiin...

  Oikein hyvää matkaa teille ja iloa ja onnea vuodelle 2013! <3

  ReplyDelete
 2. Mukavaa matkaa sinne etelään ja ihanaa loppuvuotta!

  ReplyDelete
 3. Ja Norjassa pitäisi viettää joulua pääsiäiseen asti... Ei tosin meillä. Eiköhän joulukoristeet löydä tiensä laatikkoon heti uudenvuodenpäaivänä. Onneksi en ole niin kamalasti koristellutkaan.

  Hyvää matkaa!

  ReplyDelete
 4. Meillä osa joulukoristeista on loppiaiseen saakka. Sitten kyllä riisun kaikki ja laitan vaaleat ja keväiset tekstiilit.
  Oi ihanaa, menette Etelä-Afrikkaan! Sinne haluaisin vielä joskus uudelleen.
  Mahtavaa matkaa sukulaisiin ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

  ReplyDelete
 5. Pyjamapäivää on täälläkin lumisessa maisemassa joulupäivänä vietetty. Koristeet, ne vähät, mitä esillä on, lähtevät uuden vuoden jälkeen varastoon. Jouluvaloja pidetään pidempään, sillä päivät ovat vielä kovin pimeitä.

  Oikein mukavaa reissua Etelä-Afrikkaan! Ottakaa uusi vuosi vastaan innolla!

  ReplyDelete
 6. Tykkään enemmän adventtiajasta ja sitten kun joulu tulee, mietin oliko tämä nyt sitten tässä. Uudesta vuodesta en tykkää ollenkaan, pakkojuhlimista ja raketeista en välitä, vaikka mahtavia ovatkin meidän turistikylässä. Ihanaa lomaa siellä Etelä-Afrikassa. Halauksin, Sofia.

  ReplyDelete
 7. Ennenkaikkea....kiitos kuluneesta vuodesta! On ollut tavattoman mukavaa tutustua, myötäelää ja kommentoida / saada kommentteja !
  Olet yksi vuoden 2012 helmistä :)

  Happy New Year maailman ääri !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanna-ystävä - aivan samat sanat ja tunnelmat sinne kotikulmille! Kesällä sitten tärskyt joen poskessa, ok? Ihanaa ja mukavaa vuoden jatkumista koko teidän porukalle!

   Delete
 8. Hyvää Uutta Vuotta perheellesi ja turvallista matkaa. Kuviasi käyn säännöllisesti ihailemassa, vaikka kommentointi usein jääkin. Jalkapallomammana tein tietysti havainnon - Arsenalia siis teilläkin. Niin meilläkin!
  Tapanina saan aina joulusta tarpeekseni, vaikka sitä kovasti odotankin. Silloin alkaa tuntua, että seinät kaatuu päälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vihreille niityille - ja kiva kun kommentoit! Voih, meillä hengitellään Arsenalia ihan olan takaa;) Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinnekin suuntaan!

   Delete
 9. Onnea ja siunausta pian alkavaan uuteen vuoteen.♥

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts