Havelin hulinat


Voih, meidän pakkaamossa tuoksuu joulu! 

Tänään on kyhätty peltitolkulla pipareita, suklaakakkuja ja samalla värikoodattu tikkareita. Jes. Meneillään on valmistelut tämän sesongin kuumimmalle keikalle; suuntana Magadin alangot ja maisemat yli Tansanian tasankojen. Safarin startti on perjantaina ennen auringonnousua, joten kaikki kamat pitää olla pakattuna ja autoihin sullottuna torstai-iltana. On sanomattakin selvää, että retken rankana on herkut, viinit, juustot, pihvit,  kakut ja keksit. Ja kaverit of course

Kun on saatu leiri pystyyn, niin siinä sitten istuskellaan tulilla muutama päivä, tuijotellaan horisonttia, savannia ja nautitaan kylmistä drinkuista ja grilligourmeesta. Leirin logistiikkaan kuuluu puskavessa ja sankosuihku, eli sen sellaista luksusta siis;). Ollaan sovittu leiripaikasta paikallisen kylän isäntien kanssa, ja saadaan kivasti pari masaimiestä hoitamaan polttopuut, pitämään suuremmat eläinlaumat pois leiristä ja hätistelemään mahdollisia yövieraita. Hyeenat nyt ennenkaikkea. 

Safarien suhteen työnjako on meidän kompaniassa melko selvä. Mies hoitaa teltat, tuolit, pöydät, keittiökatokset, suihkut, telttasängyt (juu, juu), lamput, ja kaikki miljoona muuta kimpsua ja kampsua mitä ikinä voikaan mieleen tulla. Mun hommiin kuuluu ennenkaikkea muonitus ja muksut. Ja molemmat vaativia, uskokaa pois. Vaikka autossa on kunnon jääkaappi pitämään lihat ja juustot (ja viinit) kylminä, niin tuoreruoka ei leirin lämpötiloissa  viihdy. Eli tänään on siis leivottu makeat, huomenna hoidellaan juurekset ja torstaina viimeisenä leivät ja lihat. Kuivamuona on jo laatikoissa. 

Sellaista tuikitärkeyttä täällä päässä siis... ja pitäisi vielä malttaa ihan kunnon hommiinkin keskittyä pari päivää ennenkuin päästään paratiisiin. 

Tilannekatsauksia seuraa, ja mukavimmat viikonjatkot kaikille. 

Ja totta kai tervetuliaiset uusille lukijoille! Karibu sana!

Comments

  1. Ihanaa päästä safarille! Olen sen verran uusi lukija, että tämä on minulle ihan eka kerta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun lähdit reissuun mukaan, tervetuloa oikain kovasti!

      Delete
  2. Hyvännäköiset valmistelut Havelissa käynnissä, tuoksut tulee melkein tänne asti :)
    Puskavessa ja sankosuihku :D :D
    Jännää, elämyksellistä ja ihkua safaria teille! Onneksi kait mekin päästään sinne taas sun ihanien kuvien ja kertomusten myötä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A deal, kuvia tulee taatusti taas roppakaupalla. Ja joka reissusta jää käteen joku sellainen juttu, jota ei olisi millään voinut kuvitella tapahtuvan. Saas nähdä taas;)

      Delete
  3. Kaikenlaista - ja paljon - on muistettavaa ja mukaanotettavaa teillä! Ei taideta safarille noin vain lähteä;) Sä olet kyllä varsinainen tehopakkaus - kaikki tuo töiden ohella! Ja bonuksena vielä jaat näitä ihania elämyksiä meille muille - kiitos♥
    Millä ihmeellä sä pysyt noin hoikassa kuosissa kaikkien noiden herkkujen kanssa? Meikäläisen ei tartte kuin vilkaista tuollaisia ihanuuksia, niin takapuoli leviää;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sitä ruokaa pitää pakata, kyllä! Meidän omassa perheporukassa on nyt yhdeksän kaikenkaikkiaan, mukaan lukien muutama poika-esiteini(jotka syövät kahden edestä kukin). Ruokaa ja juomaa kuluu neljän päivän aikana armoton määrä! Mutta ihanaa on, ja tykkäänkin herkutella hiukan kun pellolle päästään... mutta muuten olen ruuan suhteen enemmänkin se tekijä kuin itse syöjä. Ihanaa väsäillä kakkuja ja herkkuja muille - ja kuule kyllä sitä syömistä tämän ikäisenä saakin katsoa! Ihan toista kuin silloin joskus, nyt tuntuu että pelkkä pullanvaivaaminenkin saa jo olon turvoksi;) Terkut!

      Delete
  4. Jeeee :D
    Päästään taas safarille!! Se on se mun ikuisuushaave, ihanaa päästä edes näin!!
    Mukavia valmisteluhetkiä!

    ReplyDelete
  5. Voih, pääsisimpä mukaan....varmasti mahtava reissu!!

    ReplyDelete
  6. Kuulostaa ihanalta! Viettäkää hauska reissu, me puolestamme suuntaamme Särkänniemeen oman perheen ja kummipojan kera. Tultiin sunnuntaina leiriltä mekin, ei ollut telttasänkyjä mutta oli kyllä vessat :) Halauksia!!

    ReplyDelete
  7. OLen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja taas ihan vihreenä kateudesta , safarille ihanaa !!!
    Meinaan ihan pakahtua nyt jo kuvia odotellessa ;) Aikamoinen homma ruokien ja muun kaman kanssa, nostan hattua sinulle ! Elämyksellistä safaria teille ja kiitos ihanista kuvista :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista ja mukanaolosta! Mä olen nyt pakkaillut kolme päivää ja tavara määrä on uskomaton.. mutta kyllä sen väärtti. Tykkään olla kunnon safarilla niin että on omat untuvapeitot, tyynyt, pöytäliinat ja hedelmäkulhot mukana. Mies on enemmänkin sissimeinikiä ajamassa, mutta nope - kun mennään niin mennään kunnolla;) Ja katsotaan miten niiden kuvien kanssa käy:)

      Delete
  8. Voi wau! Kuulostaa ihan luksukselta puskavessasta huolimatta! Tarinoissasi minäkin pääsen sinne ikuisuushaavamatkalleni savannin taivaan alle edes näin teidän mukana.
    Kiitos huikeesta blogista, pidän kovasti!
    Ihanaa reissua!

    ReplyDelete
  9. Voi teitä !!!!! Mä pelkään jo valmiiks niitä kuvia reissulta kun valmistelevatkin on noin mageita :)

    Hyvää safaria, taidan järjestää samanmoisen pihalle ! No hehheh, maisemat ei ihan pärjää...eikä oo niitä kirahvejakaan...

    Voih, nauttikaa!!!!!

    ReplyDelete
  10. Minäkin odotan josko pääsisi safarille kuvien kautta:)

    Meidän kaikki ystävämme Hollannista ovat matkustaneet Afrikassa, omalla autolla (jeepillä, land roverilla) ennen perheen perustamista,viimeistään häämatkalle:) Yksi pariskunta ihastui Afrikkaan niin että on lähdössä sinne nyt kahden pienen tyttönsä kanssa ja aikovat omatoimisesti matkustaa, minä en uskaltaisi.

    Meitä ei aiemmin ole Afrikka kiinnostanut (mies on matkustellut Egyptissä, minä en edes siellä) vaikka muuten ollaan matkusteltu maailmaa ympäriinsä, olemme aika mukavuudenhaluisia. Nyt kuitenkin sinun blogisi ansiosta olen alkanut kiinnostumaan aiheesta:) Kiitos ihanan inspiroivasta blogista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä Afrikka on hiukan sellainen kun tänne viitsii sen ensimmäisen kerran tulle, niin vie helposti mennessään. Ihan on omat magiat ja tunnelmat täällä päiväntasaajalla, savannilla varsinkin. Yritän napsasta muutaman herkkukuvan, niin jospa saadaan kiinostus heräämään ihan kunnolla;) Terkut!

      Delete
  11. Teidän todellisuus on kyllä täältä käsin luettuna ja katsottuna ihan kuin jotain satua. Ihan mahtavaa!!! (Joulun tuoksu noista kuvista ei kyllä välity ja ihan hyvä niin, kun just vasta tuli kesä :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voih, arki on ihan yhtä armoton joka puolella... kuvissa varmaan vaan onnistuu tiivistymään sellaisia h-hetkiä odotuksesta ja innostuksesta tehdä sellaisia ei-niin-kotoisia-juttuja;)Jotka ovat kyllä ihania, muttamutta, iltasauna mökillä Turun saaristossa hakkaisi nämä mennentullen koska tahansa! Ja nyt kyllä odotellaan huomista lähtöä jo ihan innoissaan!

      Delete
  12. Ihanaa safarimatkaa teille kaikille! Miten ihmeessä ehdit hoitaa perheen, työsi ja extrana nämä kaikki muut seikkailut?
    Haaveenani on tietysti päästä joskus safaareille ja kysymyseni onkin mitä rokotuksia tarvitaan. Malarialääke lienee aivan
    välttämätön. Miten teillä tämä lääketykselllinen homma hoituu?
    Blogisi on aivan mielettömän mukaansa tempaava, seuraan sitä lähes päivittäin, mutta sorry, olen ollut hieman laiska kommentoimaan.
    Keep up your good work!

    - Eesaiina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos toivotuksista... ja kiitos oikein napakasta kysymyksestä - kyllä tässä on riittämättömyyden tunne läsnä ihan jatkuvasti. Töissä melkein kellon ympäri melkein jatkuvasti... Arjen normihetkissä sen huomaa varsinkin, kun tulee kotiin nippanappa suukottelemaan jo väsyneet muksut, viikot kuluvat liian usein paitsiossa mitä tulee ihan tavalliseen yhteiseen olemiseen --- mutta, mutta, sitten panostellaankin näihin yhteisiin hetkiin ihan täysillä kun tilanne antaa myöden! Safarit, sunnuntaikokkailut, ja seuraavaksi yhteinen ihana loma Suomessa! Ja hei, meidän arjen pitää pystyssä meidän kaksi ihanaa kodinhengetärtä, joten pyykit, ruuat ja pölyt hoituu ilman omaa panosta. Huoh, onneksi. Lääkityksistä sen verran, että meillä ei ole malarialääkitystä koskaan tai lainkaan, pidetään varotoimet huipussaan safareilla, eli hyttysmyrkkyä ja pitkiä lahkeita iltaisin. Rokotuksista kaipa vain ne ihan tavalliset, paitsi keltakuumetta ehdotellaan.. Eli siitä vaan safarisuunnitteluihin. Kyllä kantsii! ;) Terkut!

      Delete
  13. Mukavaa matkaa teille ! Ja niin ihania kuvia että piparien tuoksu tuntuu tänne asti :D, mitähän tuoksuja mahtaa välittyä safari kuvista!! :)

    ReplyDelete
  14. Voi onnekkaat, hauskaa safaria teille!
    Jään oottelemaan niitä upeita kuvia!

    ReplyDelete
  15. Ihanat herkku-karkki-kuvat!
    Nauttikaahan safarista! Tilannekatsausta odotellessa...

    ReplyDelete
  16. Hetki sitten löysin blogisi ja innolla olen seurannut mukana. Kerran olen Keniassa safarilla ollut, ja ikinä en niitä päiviä unohda. Mielettömiä maisemia ja eläimiä - unohtumattomia kokemuksia. Iloista viikonloppua teille, ja kun olet reissusta toipunut, kerro ihmeessä mitä tuo herkullisen näköinen suklaakakku sisältää ja teittekö tosiaan nuo tikkarit itse? Miten?

    Kesäterveisin, Hanna

    ReplyDelete
  17. It is my ambition to go on safari so one day soon. Love the gorgeous food. Have a fun weekend

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts