Kello kolmen aamiainen


Siinä se ihanaakin ihanampi kotiloma hujahti ja nyt taas takaisin täällä Nairobin kodissa. Sitä on vielä hiukan päästä pyörällä ja pitää oikein miettiä, että mistä kodista koskakin jutellaan – kun yksi koti on tietysti täällä, mutta kyllä se koti ihan oikeasti - ainakin henkisesti - on siellä Turun puolessakin. No, turha tässä hiuksia halkomaan, todetaanpa itsemme onnenmyyriksi kun on kotia siellä sun täällä;).

Matka meni lonkalta. Mutkaton yölento ja päästiin heti osaksi sitä hemmetin aamuruuhkaa pölyisessä ja pilvisessä Nairobissa. Huusholli iskukunnossa, koirilla oli rajatonta jälleentapaamisen riemua, mutta oli meillä hiukan suruakin vastassa; meidän iänikuinen keltainen kollivanhus oli jäänyt bussin murjomaksi, joten koti on nyt yhtä kissasielua köyhempi. Marsuja edelleenkin tasaluku yhdeksän, joten taisi Anjan sukupuolinen tarkastus ja erittely onnistua. Sähköjä ei ole ollut mailla eikä halmeilla koko päivänä, gentsu tykittää diiselinkatkuja ja netti pätkii. Ihanat keittiökeijut aloittivat työt hyvän loman jäljiltä ja tänään meitä on hemmoteltu isosti. Saatiin iltapäivällä aamiaiseksi kananmaksaa, kokolihamakkaroita, paistettuja tomaatteja ja vastajauhettua kahvia. Tervetuloa isolla kauhalla, it seems.

Likat pesivät kirput koirista, tuoreet ruusut saatiin maljoihin, ja puhtaat lakanat odottavat lepäilijöitään. Kahdeksan kassin purku on meneillään vielä muutaman päivän. Otetaan iisisti, sillä tehdään samalla kaapeissa tilaa uusille kantamalla vanhat kylille kiertoon.  

Lomaa on vielä tämän viikon, joten tästä on hyvä jatkaa. Myös täällä virtuaalipuolella terassin iltahämyssä.

Kiitoksia suvinen Suomi ja koko suku, meillä oli huikea loma – ja vallan käänteentekevä, as we know;)

Comments

 1. Kyllä tuollainen aamupala kelpaisi!
  Oikein mukavaa kotiin paluuta sinne, täällä ootellan uusia postauksia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marru, täällä tutuilla tantereilla taas ollaan. Huh. Onneksi muutama lomapäivä antaa pehmeän laskun;)

   Delete
 2. Jotenkin kuviin tuli heti afrikkalainen tumma, syvä, riemukas sävy :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se valo muuten niin toista siellä kuin täällä. Pohjoisen ihana kirkkaus, ja sitten toisaalta tämä täkäläinen pehmeys. Molemmat hyvät;)

   Delete
 3. Pepin kanssa samaa mieltä, mahtavia sävyjä ja värien iloittelua kuvissa!
  Ja näistä sun Kenia-postauksista tulee aina vähän haikea olo... tulee vähän niinkuin koti-ikävä vaikka minun Afrikka-vuosista on aikaa jo yli 20 vuotta. Kiva kun tuot Afrikan vähän lähemmäs minuakin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - ja niinhän se on, kerran kun on mantereella piipahtanut, niin mieleen se jää iäisiksi.. olisikohan aika ottaa uusiksi?;)

   Delete
 4. No samaa mietin minäkin hetken, että hetkinen, missä maassa, oisko tää jo Afrikkaa, kun on tän värisiä sävyjä. Innolla odotellen tulevia kuvia ja juttuja :)! Ihanaa eloa sinne puolen palloa, ihana oli lukea, että Suomi kohteli teitä hyvin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, Suomi oli liian ihana. Sitä on tälläisessä transitiotilassa aina päivätolkulla, kun ei ole ihan varma, että mikä on se oikea tunnelma. Oma sänky on tietysti maailman paras, mutta onkohan se oikealla mantereella;)

   Delete
 5. Mahtavat värikkäät kuvat!
  Leppoisaa lomajatkoa sinulle sinne kauas..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, leppoisasti otetaan. Ja aikaahan nyt on oikein olan takaa;)

   Delete
 6. Ihanaa , mä arvasin , että Kenian kodissa , oli niin herkullinen väritys pöydässä , ei sillä etteikö Suomen kuvatkin ihania ja värikkäitä , mutta näistä kuvista huokuu etelän syvä tummuus :)
  Tänään vihdoinkin kauan kaivattu sadepäivä Rymättylässä, jospa vähän estäisi lehtien kellastumista . Onnellisia loman loppupäiviä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä olivat koivut jo kellastumassa, kun Turusta pyhänä lähdettiin. Nyt nopsaan vettä kehiin, niin saadaan kesää hiukan jatkettua - kyllä se ihana syksykin sieltä sitten ehtii. Terveisiä Rymättylään!

   Delete
 7. Ihan jotenkin täältä suomen päästä katsottuna odotti näitä sinun värikylläisiä Afrikka mausteisia kuvia :) kun nämä meidän värit on jo vaan niin tuttuja :)
  muikeaa kotiin paluuta teille ihan jokaiselle :))
  jaana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaima - kotiinpaluu oli muikeahko, kiva totta kai tulla omaan huusholliin, ja vihdoinkin saatiin sähkötkin! :)

   Delete

Post a Comment

Popular Posts