Toilet Talk


Sneak peek meidän kylppäreiden kohennukseen. Hommat on ihan kesken vielä, joten vain pikainen kurkkaus. 

Meneillään on nyt alakerran kolmet. Paikallisen tavan mukaisesti jokaisessa makkarissa on oma vessakompleksi mukana. Suunnaton helpotus mitä tulee kuuden ihmisen synkronisoituihin aamuliikkeisiin. Jokainen puuhailkoon omissa buduaareissaan. Tosin mulla ja miehellä on yhteinen kylppäri – jonka käyttö on muuten aikataulutettu melken minuutilleen kello seiskan ja kahdeksan välillä joka arkiaamu. Vuosi sitten rempattiin se meidän yhteinen ja tehtiin sellainen kahdenkäytettävä ihanuus, jossa on kaksi seinällistä keramiikkaa ja altaita for he and she. Tosin, koko kahden-hengen-kylppäri-trendi on omasta mielestä hiukan hassu, sillä ei siellä kylppärissä nyt sen suuremmissa ryhmissä hengailla.
Joten kyllä sen yhden pytyn ja lavuaarin voisi ehkä jakoon laittaa;) 

No, back to business, nyt on siis revitty Elsan ja Allun kylppärit säpäleiksi. Kaikki ulos ja uudet on menossa sisään. Sitten on vielä se vika kylppäri, joka laitetaan työn alle about ensi viikolla. Tykkään paikallisesta remppameiningistä; kuuden neliön vessaa tuunaa yhtäaikaa vähintään viisi kaveria. Mukaan sitten vielä meidän omat miehet olkien yli kurkkimassa, niin tungos on taattu. Jokaisen urakan kruunaa tietysti kokki-Katin lounas ja teetä kannetaan työmaalle rajattomasti. 

En laita julkiseen jakoon yhtään ennen-kuvaa: keltaista laattaa ja avodaakonvihreää kalustetta, että sellaista kasaria. Nyt mennään toiseen laitaan eli valkoista, vanhaa ja betonia. Kaakelit ja kalut ihan perusvalkoisia, allastasoiksi antiikkia. Elsan kylppäriin löydettiin vanha intialainen tarjoilupöytä ja kyllä hiukan rinnasta puristi, kun puhkottiin reikää kanteen putkia varten. Joka kylppärin kukkana on hienovalettu betonilattia, jossa näkyy rapparin vedot kiiltävän lakan alla. Ah. Ammeista luovuttiin, ja tilalle sadepilvisuihkut paikalleenrakennettuina. Simppeliä, right? 

Ja huom, nämä rempat hoituu ilman yhtään kuvaa tai piirusta;). Kerran päivässä on käskynjako a la moi. Rempparemmin vauhti on joskus sitä luokkaa, että toivoisi jonkinsortin kuvien olemassaoloa. Ensimmäisenä remppapäivänä tulin paikalle hitusen liian myöhään, ja suihkun putkitukset oli puhkottu ihan toiselle seinälle kuin alunperin sovittu. Näytti kuulemma paremmalta näin, sain vastauksen swahiliksi. Jassoo, kohautti arkkitehti olkiaan ja oli itseasiassa samaa mieltä;) Ammattilaisen sanaan kannattaa luottaa. 

Tässä tämänpäivän lounastunnin update. Ollaan ehkä puolessa välissä, ehkä ei. Näihin hommiin pitää ottaa rennot ranteet, sillä tuhinalla ja stressillä ei pääse yhtään minnekkään. Alle pari viikkoa vieraisiin, joten siihen tähdätään.

Lisää briiffejä piisaa, mutta nyt suuntana lala-land;)
Oman kullan kuvia kaikille.Comments

 1. Hienot hyyskat on tulossa - tykkään tuosta lattiasta - tai siis siitä, millaiseksi sen kuvittelen sitten valmiina;) Ja kyllä kadehdin noita kylppärien määriä - about jokaiselle omansa!
  Kauniita unia myös sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melkein on tähän hyyskän tilanne jo kuvauskelpoinen. Coming! ;)

   Delete
 2. Onnea vaan aikataulussa pysymiseen. Meidan "master" bathroomin remppaan meni 5 viikkoa. Tosin oli vain yksi mies tekemassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, aikataulut on kyllä niin veltto käsite täällä, joten löysin rantein, löysin rantein. No huoli, no hätä. Kivat viikot sinne!

   Delete
 3. Olen niin kateellinen ;) On ihana, kun on haaveita/ tavoitteita ja sitten tuollainen armeija niitä toteuttamassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näissä hommissa pitäisi vaan olla itse paikan päällä koko ajan, muuten on ylläreitä vastassa kun illalla tarkistaa päivän saldon;)

   Delete
 4. Kiva nähdä valmista sitten! Jännitystä ilmassa...

  ReplyDelete
 5. Otsikon perusteella en tiennyt mitä odottaa ?
  Tykkään kovasti kuvien väreistä - ihan kuin sininenkin olisi sinisempää siellä !
  Kuvia valmiista odotellen.

  ReplyDelete
 6. Hih, varmasti hauskoja "vessapuheita".
  Kiva nähdä kuvia valmiista, tuleeko teille laittialämmitys vai onko siellä päin ollenkaan tapana sellainen?

  ReplyDelete
 7. Ooh, en malta odottaa lopputulosta, kuulostaa niin hienolta! Kuvia sitten tänne heti, jooko?! Afrikassa mennään "pole pole" ja välillä on pakko todeta "hakuna matata". Lopputuloshan on se mikä ratkaisee. Hyvin olen oppinut tuon afrikkalaisen asenteen. :)

  ReplyDelete
 8. Onko Mr. Wanga jo saanut työnsä teillä päätökseen? Kun kirjoitit peitoista, sitten tapahtui kauheuksia ja peittoasia jäi kauheuksien alle. Kuitenkin edelleen minulla on mielessä kysymys: Olisiko realistisesti mahdollista ostaa häneltä kaksi peittoa? Maksun saa hänelle kyllä täälät sinne Western Unionin kautta ja mutta kulkeeko postipaketti sieltä tännepäin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. All right, pistetään asiaa aktiiviseen harkintaan, jooko? Voisin miettiä jos vaikka joku kotimainen vieras toisi ne mukanaan, ja sitten Suomessa postiin... sillä täältä ei posti kulje. Tai kulkee, mutta ei varmaan perille asti;) Jutellaan lisää, jooko?

   Delete
  2. Jassoo, vai ei Keniastakaan posti kulje. Tiesin, että Ugandaan ja Rwandaan tai sieltä tänne ei postia saa menemään, mutta jotenkin sitä kuvittelee, että Kenian infrastruktuuri toimisi paremmin. Kaksi peittoa olisi AIKA iso paketti antaa jonkun kuriirin mukaan, joten vähän epätodennäköiseltä näyttää Mr. Wangan asiakaskunnan laajennus Suomeen asti. Mutta eihän koskaan tiedä, jos joku ihme tilaisuus tulee niin laitan tähän kuitenkin siltä varalta toivomukseni: kaksi kpl peittoa, koko 130cm x 240 cm. Värikkäät puuvillapääliset ja pumpulisisus. Mielummin eri väriset, toisiinsa sopivat kuitenkin. Helpot pestä.
   On se kumma, että tämä viesti kulkee sekunnissa sinne. Mutta yksinkertainen paketti ei kulje, vaikka matka on lyhyempi kuin viestin matka sinne jonkun satelliitin kautta. Heh heh.

   Toinen juttu, jos kyselet joskus niitä Saintpaulioita, niin olisi luultavaa, että sen nimi siellä on joku muu. Saintpaulia-nimen kasvi sai "löytäjänsä" mukaan, vaikka olihan se siellä Keniassa ja Tansaniassa jo ennen "löytymistään". Ja Amerikassa kasvi tunnetaan nimellä Afrikan orvokki (African violet), mutta ei tietenkään Afrikassa nimi voi olla se. (Kreikkalainen salaatti on Kreikassa nimeltään maalaissalaatti ja ranskanleipä on Ranskassa jotain muuta jne...) Jospa näyttäisit paikalliselle ihmiselle, kukan kuvaa ja kysyisit tunnistaako hän sen. No, tällaista tuli mileen. Meinasin lähettää tämän yksityisviestinä, mutta en löytänyt tiedoistasi mitään sähköpostiosoitetta, mutta menee tämä näinkin.

   Delete
 9. Varmasti tulossa ihana muutos ja tuo rento remontointi kuulostaa "hauskalta" (kun on tottunut Suomen tarkkoihin "säädöksiin") :D

  ReplyDelete
 10. Ihanan rento asenne, molemmin puolin. ;) Me ollaan tehty kaikki voitava itse, kun ollaan täällä seurattu sivusta muutamaakin ulkopuolisen reiskaporukan tekemää remonttiurakkaa, jotka ovat lähteneet hyvin käyntiin, mutta sitten kummallisesti syystä tai toisesta tyssänneet juuri ratkaisevalla hetkellä, kun kämppä on riivitty ylösalaisin. ;) Vaikka hidastahan se on tämmöinen harrastusremppa. Onneksi ei ole tavoitteena tehdä mitään kovin järisyttäviä muutoksia.

  ReplyDelete
 11. Kuvasi ovat kyllä niin kauniita ja taitavasti otettuja!!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts