Kiitos.


Kun täällä maailmalla harhailee kyllin kauan, niin kalenteri alkaa täyttyä mitä kummallisimmista - ja ihanimmista - juhlapäivistä.  Meillä on skoolattu valonjuhlalle ja saatu vapareita paastonpäätökselle, on huomioitu Hanukat ja totta kai paikalliset heimosankarit. Siihen päälle vielä kotimaiset loppiaiset ja siskonpäivät, niin tämä elohan kuulosta yhdeltä silkalta ruusutanssilta. Eikä ainoastaan kuulosta, todellisuus on paljon ihmeellisempää;)

Totta kai ne kotoiset juhlat on kärkipaikalla, ja niistä pidetään lujasti kiinni. Lapsia aivopestään suomalaisuuteen koko ajan. Vaput, joulut, jussit, lippujuhlat, itsenäisyyspäivä, Agricolat, ja tietysti nimpparit – joka on muuten elävää perinnettä vain Suomessa.  Kaiken kukkuraksi vielä leivotaan asianmukaiset teemaherkut ja tilpehöörit ihan omin käsin. 
Tosin Runebergin tortut ovat yleensä K-18, kun niihin aina pulahtaa liikaa punssia. 

Yksi kaunneimmista maailmanjuhlista on kuitenkin Kiitospäivä. Kerran vuodessa kokoonnutaan yhteen pohtimaan kiitoksenaiheita ja jakamaan ne niiden tärkeimpien kanssa. Ja se kiitos sanotaan vielä ääneen. Oli se sitten äidin aherrus tai isän terveys, yrttitarha tai kissanpentu, niin miten kaunis onkaan ajatus hetken hiljentymisestä ja kiitoksen sanomisesta, yhdessä. Ilman uskonnon, kulttuurin tai kielen sidonnaisuuksia. Kiitos on globaali.

Meillä sanottiin tänään illalla kiitos. Oma listani on pitkä.  Kalakaveri pitää kärkipaikkaa vuodesta toiseen, tenavat siinä ihan samoilla, koskaan unohtamatta sitä rikkautta saada rakastaa ja olla rakastettu, perhe, ystävät, terveys ja tämä hetki juuri tässä. 
Höystettynä tulevilla suurilla seikkailuilla. Huih.

Pienen kiitoksen ehkä ansaitsisi myös uusi lipasto, joka tuli vastaan viikonlopun markkinoilla;). Mies luuli sitä autotallin uudeksi mutterikaapiksi, ja muksut taas keksivät siitä joulukalenterin josta löytyy lahjoja joka päivälle tammikuun puoleen väliin asti. Omasta mielestäni se on totaalisen psykedeeli kapistus, joka jotenkin vaan sopii tilanteeseen nyt ja now. 

Kiitos myös teistä tutut tuntemattomat. 
Virtuaaliystävät, jotka tekevät tästä hommasta ei ainoastaan mielekästä, mutta myös tärkeää. 

Jaana

Comments

 1. Uudesta lipastosta... hih... kehtaanko ees sanoa ;) Mullakin tuli siitä joulukalenteri mieleen (johtunee varmaan tästä joulun odotuksesta)! Tai sit vaan oon niin lapsenmielinen :D
  Ihanaa loppuviikkoa ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja joulukalenteri siitä tulee :) ei tosin neljälläkymmenellä luukulla, mutta olisi vaikka Se standardi 24😊. Suloista pikkujoulua sinne!

   Delete
 2. Oijoi miten ihana! Ja kiitoksen äänen sanominen on tärkeää - hyvä muistutus taas itselle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja miten helppo se kiitos voikaan olla sanottavaksi, mutta sen muistaminen onkin hiukan hankalampaa toisinaan😏... Meillä pidetään nyt kiitokset mielessä osana joulunodottelua, and Beyond, I hope!

   Delete
 3. Kiitos myös sinulle Jaana, kun jaat meille kauniita ja koskettavia palasia elämästä ja päästät meidät mukaan suuriin seikkailuihin <3
  Ja tuo lipasto - se on huikea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Ellis! Nämä on näitä bloggaamisen bonuksia, kun saa nauttia kivoista kommenteista, heti aamut'uimaan! 😍 Jouluista viikonvaihdetta!

   Delete
 4. Kiitos♥
  Ja tuon lipaston mä haluan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedän tunteen, siellä se huuteli markkinoilla minuakin ja pakko oli vastata kutsuun ja kantaa kummajainen kotiin😊

   Delete
 5. Mahtava lipasto! Mekin tänään vietämme Kiitospäivää, mutta aikaerosta johtuen juhlinta on vielä edessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti meni juhlat kivasti sielläkin - paraateja kenties?😊 Maksaisin maltaita jos kerran näkisi ne Nykin leijailevat kiitospäivän Snoopyt ja Supermanit😊

   Delete
 6. Kalakaveri on suloinen ilmaisu :) Lipasto on upea ja oikein kirkuu paasta sailomaan meidan johtoja, kasityotavaroita ja muuta epamaaraista salaa! Taidan suunnata kirpparille ihan vaan inspiroitumaan lahiaikoina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalakaverista kiitos Katri-Helenalle😊.. Sillähän suloisella poikaystävää kutsuillaan...mullakin pyörii nuorempi mies mukana matkassa, vaikkei hulmutukkaa olekaan. Eikä käydä edes kalassa😊. Ja lokeroihin on jo tungettu jos minkälaista kameran johtoa ja nippulaa!

   Delete
 7. Kiitos Jaana kun puit sanoiksi ajatukseni elosta ja olosta, taas kerran ;)
  Tänään onkin sitten pikkujoulujen vuoro !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun ei pikkujoulua ole täällä sen julkisemmin, niin meinaan kyllä valoja ripustella. Tänään. Kyllä. Ja sitten saadaan joulufiilarit vaikka vähän väkisin😊

   Delete
 8. Kiitos sinulle Jaana, kun pidät tätä blogia! Tämä on minulle hetkittäinen virtuaalikäynti siellä lämpimässä ja auringossa, sekä energiaa antava väri-ilottelu. Kiitos <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sinulle, kun piipahtelet kylässä ja maltat jutellakin😊. Aina tulee hyvä mieli.

   Delete
 9. Minustakin tämä Kiitospäivä olisi sellainen juhla, joka kannattaisi tuoda Suomeen sen Halloweenin sijasta. Kiitos sinulle tästä värikylläisestä blogista, joka piristää harmaan päivän. Ja lipasto on ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta, varmasti kiitospäivä olisi kiva tuoda tavaksi.. Mutta ehkäpä siitä on hankalampaa saada sellaista markkinahumua kuin vaikka Halloweenista tai Ystävänpäivästä... Näistä voimistahan tässä on usein kysymys. Oikein kivaa pikkujouluviikonloppua sinne!

   Delete
 10. Kiitos Sinulle, että jaat ajatuksiasi, projektejasi ja kauniita kuviasi meille! Kiitos sanaa ei koskaan kuule liikaa, se ei ole koskaan väärä sanavalinta. Hyvää viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ei ole koskaan väärä sana valinta. Juuri niin! Pikkujouluja myös sinne!

   Delete
 11. Kiitos sinulle tästä mahtavasta blogista. On aivan mahtavaa päästä seuraamaan ajatuksiasi ja elämääsi siellä kaukana ja nauttia mielettömästä värimaailmasta. Piristää etenkin näin ankean harmaassa marraskuussa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos<3 ja onneksi on se marraskuu viitta vaille ohi!😊

   Delete
 12. Kiitokset sinulle värikäs ja sukkelasanainen virtuaaliystäväni! Sinun postaukset ovat niitä odotetuimpia, upeita kuvia ja ihanasti kirjoitettuja tarinoita.
  Kovasti on aihetta kiitollisuuteen muutenkin. Lista on pitkä, säästän sinut siltä. Elämä vaan on aika mahtavaa!
  Mitähän rouva meinaa säilöä psykedeeliseen lipastoonsa? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ystävä olet myös sinä! Kiitos<3. Ja kolmern lokeroon on jo sullottu kameran johdot ja piuhat. Tästä se alkaa😊

   Delete
 13. Kiitokset värikkäästä elämänmakuisesta blogistasi :)

  ReplyDelete
 14. Kiitos näistä ihanista päivityksistä - tuntuu että oot ihan lähellä vaikka ootkin kaukana <3 Ja toi lipasto on IHANA!! Pikkujouluhalauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Mari, tämä on osa paluumuuttostrategiaa😊, varmistella, että on vielä vanhat kaverit paikalla, eivätkä pääse meikäläistä unohtamaan😃. Suuren suuret rutistukset sinne koko porukalle myös!

   Delete
 15. Ajattele, parikymmentä vuotta sitten me kukaan tuskin olisimmet ikinä tulleet kuulemaankaan toisistamme! Joten iso kiitos kaikille bittinikkareille ja nörteille jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi! Joskus aikanaan sanottiin, että maailma pienenee koko ajan, mutta tuskinpa silloinkaan kukaan kuvitteli tällaista. Lähinnä sitä, että ihmiset pääsevät helpommin matkustamaan paikasta toiseen - nyt pelkkä virtuaalimatkailu avartaa monen elämää uskomattomilla tavoilla :)
  Monesti olen ihmetellyt että kaikenmaailman (jo mainittukin) halloweenit ja ystävänpäivät kyllä revitään tänne, mutta ei kiitospäivää! Johtuuko se siitä ettei täällä ole kalkkunoita? Vai ettei me osata olla kitollisia? Tai ainakaan sanoa sitä muuten kuin omaan lasiin jupisten....
  Pitäiskö alkaa vanhoilla päivillään kalkkunankasvattajaksi :D

  Ja tuo sun psykedeelinen lokerikkosi on ihan huikea! Mullekin kelpais tuommonen, pikkutilpehööriä kyllä riitäis joka lootaan :)
  Kiitos Jaana näistä lämpimistä tuulahduksista akaasian alta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan tosia turiset - montaa mieltä voidaan olla siitä, miten netti vie helposti mennessään ja miten normaali kanssakäyminen kärsii, kun ei enää jutella naamakkain vaan näpytellään kännyjä. Mutta: miten paljon voi tulla myös iloa kun maailma pienenee silmissä ja voi tutustua kanssasisariin, joiden olemassaolosta olisi muuten taivaan tietämätön. Näin on😊. Ja kuule, markkinavoimat vievät joitain juhlia eteenpäin ja taitaa olla kiitosjuhlassa hankalampaa saada suuria rahavirtoja liikkeelle, luulisin. Pikkujouluja sinne oikein rutkasti! X

   Delete
 16. Kylla kiitospaivassa olisi jokaiselle aihetta istua alas ja miettia kaikkea ja kaikkia, joista olla kiitollinen. Tuo lipasto on niin ihana, mista sa löydat naita ihanuuksia?! Sulla on varmasti maailman ihanimpia mööbeleita mita olen nahnyt!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Well, mies kyllä pyörittelee silmiään kun rouva rauhaa tätä rompetta kotiin. Mutta kun rouvalla on visio kaikista kummallisuuksistakin😊. Tosin ihan aina ei mene ne visiot nappiin, mutta en lannistu😊. Tänään taas markkinat ja saapa nähdä miten käy😊

   Delete
 17. Kiitos itsellesi, että jaksat jakaa elämäsi meidän kanssa ! Elämä olisi paljon paljon värittömämpää ilman blogiasi :)
  Ja tuo lokerikko on aivan mahtava, sulla on kyllä taito löytää kaikkea kivaa!
  Kirsi

  ReplyDelete
 18. Kiitos sinulle Jaana ihanasta ja värikkäästä blogistasi! Tarjoat kuvat ja tarinat elämänmakuisesti. Olet tarinankertojien sukua vrt. Karen Blixen. Kiitos-päivä olisi tärkeä päivä meille suomalaisillekin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja kiitos on sananakin ihan näppärä ja luulisi olevan helppoa viljeltävää😊. Joten iso kiitos kommentista! x

   Delete
 19. Kiitos on onnen avain ja ihmiselle todella on hyväksi muistaa kiitoksenaiheitaan säännöllisesti! Ihana lipasto. Voi miten siihen saisikin kaikki pienten poikien pikkutärkeät piiloon ;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lipastoa katselin ensin ihan vain esteettisellä silmällä, mutta minkä tavaramäärän se imaiseekaan sisuksiinsa😊 todistetusti jo nyt, viikossa!

   Delete
 20. Lipasto ON ihana...:)
  Ja kiitos sinulle♥

  ReplyDelete
 21. Kiitos kiitoksesta ja kiitos itsellesi näistä iloista. Tuo lipasto salpasi henkeä jo markkinapostauksessa! Kuuluuhan sekin niihin käsitöihin, joita tuota pikaa saa Suomestakin..?

  ReplyDelete
 22. Oi mikä lipasto,tekis mieli kurkistaa joka laatikkoon ;) Kiitän sinua mielenkiintoisista postauksista ja kuvat ei pettäneet taaskaan !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Eliza. Uhkaavasti lokerot täyttyvät, vaikka olen luvannut pitää 24 vapaana tuleville päiville ja pikkupaketeille. Pitäisi vaan keksiä ne pikkumuistiaiset. 24 x 4. Huh.:)

   Delete
 23. Mahtava lipasto! Taallakin juhlittiin Kiitospaivaa, pitkaan ja hartaudella, ja kerrottiin toisillemme kiitollisuudenaiheita. Niita loytyi paljon, suurimmista asioista kuten perhe, terveys ja ihana uusi Coco koira, pienempiin kuten tee, jooga ja Vitamix…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kaikki kelpaa, kiitos se tärkein. Jooga ja Coco varsinkin:). Pikkujoulutunnareita sinnekin kauas!

   Delete
 24. Ihana postaus ♡
  Tuo laatikosto kiinnitti huomioni jo aiemmissa kuvissa, just hurmaavan erilainen. Sitten vaan nimilappuja tekemään jokaiseen laatikkoon :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasit siis, hauska juttu! Jes, seuraavaksi nimilappuja ja numeroita nikkaroimaan:)

   Delete
 25. Wau mikä lipasto! Suorastaan herkku <3

  ReplyDelete
 26. Kiitollisuuden aiheita on hyvä lausua ääneen ajoittain ja lopulta muistaa ne joka päivä;)
  Kaunis ja vinkeä lipasto!
  Mukavaa Joulukuuta Sinulle!

  ReplyDelete
 27. Onneksi on Kiitoksellekin oma päivänsä, kun ei sitä oikeen muista kiitellä ilman muistutuksia!
  Niin monesta saa olla kiitollinen, eikä vähimpänä tämä sinun värikylläinen blogisi. Kiitos kun jaksat ahkerasti päivittää tätä elämänmakuista blogiasi! Tunnelmallista joulukuuta Nairobiin!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts