Postcards from right here


Tikusta asiaa osa sata. Väliaikaisyksinhuoltajuutta takana just about kaksi viikkoa.
Pitkä viikko pulkassa, viikonloppu puolessa ja talo lähestulkoon tyhjä. Olotilana täysin abnormi, meillä ei ole pelkästään hiljaista, mutta rauhallistakin vielä. 

Olen hakenut jonkin sortin flowta koko viikon, mutta turhaan. Duuni ja flow ei tällä hetkellä sovi samaan lauseeseen;  viikon juoksut on ollut pelkkää hikeä ja verenmakua; ja aamukaste lätäkköä - sadekausi is back. Ajattelin sitten hakea edes hitusen sisäistä rauhaa nyt viikonlopun aikana, tosin eihän sekään etsimällä löydy. Onnistuin kuitenkin pitämään kalenterin melkein tyhjänä tänään ja hengaillut kotinurkissa tenavien seurassa, ja kameran kanssa. Kuvittelin pidempääkin symbioosia tälle päivälle, kunnes muistuttivat lukuisista sovituista yökyläilyistä. Kaikki oli kuulemma jo buukattu viime viikolla, suostumuksetkin olin muka antanut. Aha. Mokomat myöskin tietävät, että jos äiskälle soittaa kesken työpäivän, niin vastaus on aina jes. Pikkustrategioitsijoita kaikki tyynni.

Sinne katosivat yksitellen pussukoineen, ja paikalle jäivät Elsa, sisko ja minä. Meille kun ei lopultakaan herunut yhtään sleep-over kutsua tälle lauantaille. Mies siis Malawissa, suurin osia muksuista ympäriämpäri Nairobia, ja meillä kotona vain kaksi naista ja lapsi. Kokoonpanona toimiva ja varsin kelpo hyvään iltaan. Saunottiin naisten kesken, uitiin useasti, syötiin kokki-Katin kanacurryt, ja lopulta ollaan juuri tässä ja nyt.

Taustamusiikkina Sting, läppäri ja linjat auki - ja toimivat - sohva pehmeä, ulkona myrsky nostaa päätään. Siskon kanssa päädyttiin kirpeään ja eleganttiin extra bruttiin etelä-afrikasta. Elsa hurahti country-musiikkiin about kaksi tuntia sitten ja yrittää hillittömästi ladata K. Rogersin koko tuotantoa. The Gambler on soinut yhtäjaksoisesti tusinasti puhelimen kautta, ja Sting edelleen taustalla.  Jos vain vielä saisi kädenulottuville yhden helmeilevän, jaloaromisen ja täyteläisen etelä-afrikkalaisen ihan livenä, niin tilanne olisi ihan sataprosenttinen.
Mutta nyt on hyvä juuri näin.

Sisäinen rauha - checked. Flow - almost there. Ei huono saldo yhdelle lauantaille.
Kalakaveria on tosin aidosti ikävä, ja huomenna vietetäänkin isätöntä isänpäivää. Onneksi linjat on auki pohjoisesta etelään, ja kaikille rakkaille saadaan matkaan virtuaalisuukot.

Nyt pistetään linjat kiinni, sanotaan hyvät yöt, ja päästetään myös Kenny yöpuulle;)

xxx

Jaana


Comments

  1. Upeita kuvia kaikki tyynni, marsukolonnaa myöten. Suosikkina kuitenkin ihanat löhöpaikat ja kisu!
    Joskus flowkaan ei ole täydellinen, jos ne tärkeimmät puuttuvat♥
    Minun lauantai-illastani ja viikonlopustani on tulossa aikalailla täydellinen; tyttö lähti juuri hakemaan pojan kotiin ja huomenna vietetään isänpäivää koko porukalla - vielä jos saan appivanhemmatkin tänne, olen niin blessed, ettei paremmasta väliä - appivanhemmat ovat sellaisessa kunnossa, että kovin monia isänpäiviä koko porukalla ei enää tule...
    Hyvää isäinpäivää sinne kauas - ja onneksi on puhelimet ja Skypet ja muut härpäkkeet olemassa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ladylle taas iso kiitos kommentista. Isänpäivää taidetaan juhlia torstaina, kun saadaan sankari vihdoinkin kotiin. Kortit on askarreltu, ja totta kai pyhänä pidettiin linjat kuumana suuntaan jos toiseenkin. Mukavaakin mukavampaa viikonjatkoa;)

      Delete
  2. Ai että minä olen iloinen siitä, että ihan sattumalta löysin blogisi tässä reilu viikko sitten ! Joka kerta saan hymyn huulilleni ihania kuviasi katsellessani, ja tekstiäsi lukiessani. Aivan ihastuttava koti teillä, ja täällä blogissa niin positiivinen fiilis <3 Terveiset sateisesta lauantai-illasta Helsingistä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jes, Zella, tervetuloa ihan valtavasti, ja miten tuleekaan mielenmukavuutta jokaisesta uudesta lukijasta! Piipahdin jo vastavierailulla, ja meinaan tutustua paremminkin nyt illan mittaan. Toivottavasti viihdyt;)

      Delete
  3. Replies
    1. Aika raadollisen tavallista lauantaita tiskeineen ja mattotuuletuksineen päivineen;), mutta kiva joskus näyttää sitäkin puolta kolikosta... kunhan ei liian usein;)

      Delete
  4. Luissa ja ytimessä tunnen tuon puolison kaipuun, komppaan täysillä!
    Tuo pallo-rautakeinu on suosikkini, täydet kympit, tykkään ja peukutan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pallokeinu on munkin ihan ykköspesä tässä huushollissa! Ja vielä mukavakin kaiken kukkuraksi;)

      Delete
  5. Ja taas mukavia nurkkia ja fiiliksiä. Mä kyllä olen vallan ihastunut tuohon löhösohvaan, se on hauska korkeine jalkoineen ja kutsuvine tyynypinoineen. Ja voisit kyllä sen virtaheposenkin sieltä takaa ottaa taas joskus kuviin :) se on niin sikäläinen!
    Ja tuo ihana pikkutiikeli, voi kun hän on suloinen - mutta niinhän kaikki kissaeläimet on!!

    Ai juu, kysyäisit ohjetta niihin tossukoihin, ei mulla sellaista ole, ja jos yritän sitä räpeltää, niin siitä ei ota kyllä selvää erkkikään. Mutta töppösiä tulee koko ajan, kyllä niitä sinnekin asti riittää, jos vaan joku (sisko?) on milloin tulossa taas täältä sinne päin! Heitäpä meilillä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menee jo elukatkin sekasin...sarvikuonoa mä tarkoitin :D
      Eli ei siis mitään virtahepoa olohuoneessa....

      Delete
    2. Voi ihana Pepi, nyt sait aikaan kippuranaurut täällä päässä - eipä ole virtahepo eikä sarvikuono, vaan pahkasika;D:D.D ja otetaan vinkistä vaarin ja laitetaan seinän possu paremmin kuviin tässä lähiaikoina <3

      Delete
    3. No kappas perhana, kuka lie niin mukavan näköinen elukka : D
      Mie ajattelinkin, että sirosäärinen sarvikuonoksi !

      Delete
    4. Well, nyt on taulullakin sitten tarina, kiitos siitä sulle! ;)

      Delete
  6. Replies
    1. Kissa on komea, ja juuri niin ylimielinen kun kunnon kissan kuuluukin olla;) Pitää hiiret kurissa (ja marsut), samoin kuin sisiliskotkin. Ansaitsee katti siis muonansa;)

      Delete
  7. Ihanaa, teillakin on Marimekko ja Muumi peltirasioita keittiossa :D Meidan tosin vetelee aika viimeisiaan, parjasivat hyvin edellisen asemapaikan (Malawin, oon kade miehellesi, etta paasi sinne!) kuivuuden, mutta Ugandassa tuppaa olemaan turhan kosteaa ja ruoste alkaa ottaa vallan purkeista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta kai Muumit ja Marimekot on mukana, mutta kyllä alkaa olla jo aikansa eläneitä nekin.. ja hiukan myös matkassa rähjääntyneitä. Mutta kiva muistutus siinä ikkunanpenkalla kuitenkin. Terkut sinne naapuriin, ja muuten pyysin kerrankin tuliaisia mieheltä - saapa nähdä mitä Malawi antanee tällä kertaa;)

      Delete
    2. No Malawi Ginia tietty! Se on ihan mahtavaa :D

      Delete
  8. Näillä sinun upeilla kuvilla on voimauttava vaikutus minuun! Voi tuota värien ilotulitusta!
    Iloista isänpäivää sinne savannin reunalle! Me suuntaamme isänpäivän viettoon täältä mökiltä
    mummolaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aksis mökki-mummola kuulostaa kyllä ihan maailman parhaalta! Terkut!

      Delete
  9. Voi Päivi, miten elämäntäytteinen postaus. Suurisydän sinulle <3. Saan kauttasi häivähdyksiä suuren perheen arjesta ja elämästä täysin toisenlaisessa ympäristössä. Tuhannet kiitokset ja lämpimät ajatukset sinne kauas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitä minä olen tänne höpissy?? ; D Tarkoitus on ollut tietenkin kirjoittaa Jaana! Ei pitäisi kirjoitella tänne unenpöpperöisenä ;)

      Delete
    2. Päivi tai Jaana, kummatkin kelpaa;) Kommentti on tärkein ja siitä taas iso kiitos! x

      Delete
  10. Seesteinen tunnelma välittyy kuvistasi<3 Meillä vietettiin isänpäivä jo viikolla,koska mies lähti eilen työreissulle..Viimeksi meni viisi viikkoa, tämän reissun pituutta ei vielä tiedä.Tämä on ihan arkea meidän perheessä,joten suuria tunnemyrskyjä miehen työ ei meillä aiheuta.Kun kotiutui tuolta 5vkon työmatkalta,oli saman tien keittiössä kuorimassa perunoita..Että kiinni vaan kotiarkeen heti :D Siitä kyllä tykkään,kun mies on heti mukana kuvioissa eikä vaadi itselleen huilimisaikoja,vaikka raskasta työtä tekeekin. Ja on toki sitten pitkiä aikoja kotosalla,hoitaa silloin ruoat ja kuskaukset. Täällä on harmaa päivä,räntää sataa taivaan täydeltä..Siellä varmasti eri tunnelmat-ainakin ilmojen puolesta:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on ollut reissaaminen aina osa arkea, mutta useammin se reissaaja olen minä - kun taas mies livahtaa yleensä vain muutamaksi päiväksi kerrallaan... kolmatta viikkoa tässä mennään tällä kertaa, ja sujuilee melkein luvattomankin leppoisasti;) Meitä kyllä hemmotellaan täällä päässä, sillä niitä perunoita ei tarvitse itse kuoria, joten helppoahan tämä kodin pyörittäminen näin yksinkin on... mutta on kiva saada viereiselle tyynylle taas kaveri;)

      Delete
    2. Juu,ei täälläkään vaikeaa..perunoista huolimatta :D Lapset jo isoja ja mummi pyörii apuna :) Tietenkin on pääasia saada toinen viereen..Kyllä toista arvostaa ihan eri tavalla,kun välillä joutuu olemaan erillään.

      Delete
  11. Teillä on kyllä UPEA koti!! Aivan mahtavat kuvat...taas...:)
    Mukavaa sunnuntiata sinulle♥

    ReplyDelete
  12. Ihanat kuvat, ja kiva että sait kunnon vapaapäivän. Sun juttuja on niin kiva lukea! Täälläkin verta ja hikea ilmassa, mutta tämä sunnuntai oli aika zen. Siksi näitä rauhanhetkiä kai arvostaakin erityisesti?

    ReplyDelete
  13. Upeat kuvat ja tunnelmat! Oikein ihanaa sunnuntaita ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunnuntai oli suloinen, ja viikkonkin on alkanut ihan mallikkaasti. Tosin on kovasti odotusta ilmassa, saadaan misteri kotiin toivottavasti torstaina. Jes!

      Delete
  14. Sulla on tuo kuvanotto hallussa. Että saatkin tunnelman mukaan kuuviisi. Mukavaa sunnuntaita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irlantiinkin tulee iso kiitos kommentista;)

      Delete
  15. Kuvissa ihana tunnelma ja mitkä kissan silmat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ja meidän Kissa on kyllä varsinainen lajinsa edustaja - kuten varmaan ilmeestäkin näkyy. Miten ovatkaan koirat ja kissat niin erilaisia, aina!

      Delete
  16. Voi pojat, mikä postaus jälleen kerran! Ihan piti ahmia nuo kuvat ja teksti! Tunnelmaa ei kuvista puutu ja kertomuksesta voin hyvin uskoa, että flow-tila on saavutettu. Minä ainakin saavuttaisin sen noilla "mausteilla". Rauhallista isänpäivän iltaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tässä pidellään tälläistä arki-flowta yllä.. sen muuten huomaa, että elon laatu paranee heti, kun saa unta kylliksi. Jotenkin kun on ollut pyörimässä yksikseen näissä nurkissa iltatunteina, niin nukkumaan on menty paljon aikaisemmin... yleensä kun turistaan ja tuunaillaan miehen kanssa aina liian myöhään. No, takaisin näihin rutiineihin taas loppuviikosta, mutta hyvä niin!

      Delete
  17. Ihania kuvia ja ihana tunnelma. Hyvä toi sisko. On tärkeetä, että on aikuista seuraa jos mies on poissa paljon. Tsemppiä sinne yh-arkeen. Ja toiv. isä sai halaukset virtuaalisesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sisko on ihana. Siis vaikkei ole oma sisko, niin siskon virkaa ajaa meille kaikille;) suomalainen sisko tenaville, pitämässä kieltä yllä ennen kaikkea. Ja bonuksena meidän ihanat iltahetket ja kuplivat;)

      Delete
  18. Ihanan aito tunnelma! Se tulee jotenkin niin sydämestä ja välittyy upeilla kuvillasi! Naurahdin aivan ääneen tuota keittökuvaa ja kommentiasi lasten sovituista yökyläilyistä. Molemmat ovat enemmän kuin tutunnäköisiä ja -kuuloisia ;-) Ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos jälleen. Postauksesi oli aivan piste i:n päälle viikkooni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos, mitä voikaan vastata näin ihanaan kommenttiin <3 kyllä tämä dialogi on vaan koko bloggaamisen suola ja selkäranka. Piste;)

      Delete
  19. Ihana tuo viimeinen kuva, naisenergiaa pullollaan! Ja kylmät viinit laseissa avot!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saunaa, samppanjaa ja siskoturinoita. What else to wish for on Saturdays? Isot terkut Sofialle!

      Delete
  20. Kiitos kuvista ja fiiliksestä, flow tuli tänne asti.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts