Niitä Näitä


Tiistaina tapahtuu, niin tanaankin. Aamusta pakattiin Alex matkaan vuorille - koko loppuviikon kouluretki Mount Kenyalle, telttaillen ja tutustuen keski-Kenian kommuuneihin. Kovasti oli poika innoissaan, ja tietenkin partiotaidot taydessa iskussa matkalle mukaan. Aamuhulinoissa Elsa pulautti aamiaisen pihakivetykselle ja kalpeni silmissa. Anja oli kiemurrellut koko yon itkeskellen, ja kuumemittarissa kunnon lukemat. Molemmat pimut petiin, ja kirjeet opettajille aiheesta. Kun sain vihdoinkin muksut hoidettua matkaan ja peiton alle, ryntailin kamalassa hikikiireessa duuniin, jossa listoilla oli isoja juttuja ja isoja rahoja yhdelle paivalle. 


Meidan perheeseen kuuluvat siis myos Eunice ja Ruth. Eunice on ollut meilla ihan Kenian elon alkumetreista asti, eli kasvattanut kaikki meidan muksut ihan pienenpienista. Eunicen hommiin on aina kuulunut auttaa lasten logiikassa, kun taas Ruth on kodinhoitajan pestissa keskittynyt siivoiluun ja silittelyyn - ja Ruth on myoskin kokki. Aivan mainio sellainen. Ruth on ollut kohta jo viikon verran matkassa kotikylilla, ja sen huomaa. Seitseman ihmisen tiskit, pyykit ja polyt vaatii ilmiselvastikin kahden ihmisen taysipainoisen panoksen - Eunice on uurastanut viikon jo olan takaa, 
ja kaikki odotellaan Ruthia kotiutuvaksi ihan lahipaivina. 


Loma. Loma. Loma. Tanaan on buukattu ja maksettu meidan jokavuotinen rantaretki Kenian valkoisille sannoille ja rannoille. Kolmen viikon paasta suunnataan pirssin puskuri kohti Mombasaa, ajellaan muutama sata kilometria halki savannien ja seutujen, tavoitteena ihana viikko Intian valtameren rannalla. Paikka on tuttu jo monen vuoden ajalta, perheille suunniteltu rantaparatiisi, jossa muksuille on taytta ohjelmaa aamusta iltaan, kun taas vanhemmat saavat tuijotella horisonttia ja miettia cocktail-sateenvarjojen vareja - eika paljon muuta. Voih, paivia laskien. 


Talo hiljaisena, ihana iltahetki. Jaun on viela duuni-riennoissa, iltasumpit tassa vieressa, telkkaria tuijotellen, lappari sylissa, Annan kanssa kokotellaan taalla ylakerrassa kaikessa rauhassa. Annalla kivat jutut edessa, sisko Suomesta tulossa perjantaina visiitille. Elsa on toiupunut vatsapurinoistaan, Anjalla viela hiukan iltalampoa - parempaa kohti ollaan menossa. Ja itsekin kohti tyynya ihan tuota pikaa. 

Comments

Popular Posts