Soko Soko


Pysytään aiheelle uskollisena ja jatketaan siitä mihin jäätiin, eli shoppailu. Edellinen sepustus natisi madollisuuksien puutteesta, mutta tosiasiassa viimeiset pari päivää on tehty hyvin vähän mitään muuta kuin ostoksia. Kiintiö täytetty taas toistaiseksi ja rauha maassa. Ja mielessä. 

Kenia on viikonloppubasaareiden luvattu maa, kahdesti vuodessa. Joulun alla on markkinoiden ylitarjontaa, ja nyt taas lomakauden kupeessa on toinen setti basaareita. Mukava nakki niille, jotka miettii tuliaisia matkalle tai kotiinvietäväksi.  Meno ja ambienssi ihan toinen kuin eilisessä mitumba-turneessa. Eilen oltiin ihan taatusti keskellä sitä ehtaa aitoa markkinahumua, kun taas nämä satunnaiset lahjabasaarit muistuttavat enemmän engantilaisia kahvikutsuja. Lierihattua ja khakishortsia, huonosti käyttäytyviä lapsia, ja lievästi juopuneita vanhempia viiniteltassa. No, kaikki ihan harmitonta viikonloppuviihdettä.

Meillä oli kiva keikka, kaluttiin läpi teltat ja tarjonnat. Monen vuoden vakioasiakkaana voin tyynesti todeta, ettei mitään uutta auringon alla. Samat puukulhot, heimonaamiot, tekstiilitabletit, helmihopeakorut, safarikassit ja nahkavyöt masaikoristeilla. Contemporary African Chic – auts. Tavaraa on tarjolla valtavasti, ja aina sitä ihmettelee, että mistä moiseen ylihinnoiteltuun mammonaan löytyykin ostajia. Epäilen kovasti, että ostelevat juttuja toinen toisiltaan jotta pysyvät markkinat pystyssä ja kivat hipat mukana kuvioissa. 

Taitava tuhlailija kun olen perimmäiseltä luonteeltani, niin löytyihän sieltä kotiinkannettavaa. Aikamoinen aarrekin vielä kaiken lisäksi. Nahkakassi ja sen lapsi. Käsityöläinen Mombasaan Takaungan kylästä oli kauppaamassa käsintehtyjä hankalaukkuja hillityllä etnisellä otteella. Laatunahkaa, kaunis malli, ihanaa kädenjälkeä ja himpan verran helmikoristelua hihnoissa - ei mitään mauttomia ylivetoja. Isompi on napakka päiväkassi, johon mahtuu läppäri ja sälät, ja pienempi on kuin tehty ratahommiin kainalon alle. Mukaan löytyi vielä käsinkudottu villashaali -  mikä kaunotar ja ihannekaveri safari-iltoihin tai viluhetkiin. 


Hattarat ja hodarit pitivät tenavat mielissään, samalla kun äiti juoksenteli pitkin poikin nurmikenttää teltalta teltalle. Osa markkinahumua on tietenkin tuttujen tapaaminen, ja niitähän oli. Ja samalla kavereita lapsille. Puolikoulua.

Kaikesta kaupanteosta uupuneena mutta onnellisena. Eikä tuhlailumorkkis ole ainakaa vielä nostanut päätään.

If men liked shopping, they'd call it research.

Comments

  1. Ihania tavaroita näin eurooppalaisin silmin! Kyllä Afrikka on mielenkiintoinen mantere. Sinulla on rikas elämä! Nähdään taas!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts