Viittävaille valmis

Vastustamatonta: aamuaurinko antoi signaalin olemassolostaan monsuunin keskellä.  Ei pisaran pisaaraakaan viimeiseen vuorokauteen, joten toivonkipinä tuoksuvista & homeettomista pyykeistä ja aurinkolaseista nenällä tuli taas osaksi eloa. Aamu oli kauneimmillaan, pilvetön taivas, ihan tajuton vehreys puutarhassa – ja avot, apinat. Juuri rupateltiin eilen illalla ihmetellen hiljaista poutailtaa ja todeten, että sateiden ehdoton bonus on apinattomuus. Ovat kaipa fiksuina pitäneet säätä metsikön suojissa, kunnes saapuivat heilumaan meidän kattoantenneihin taas tänä aamuna. Ei huolta, apina sinne tai tänne, päivä liian kaunis moista miettimään. Ja meidän kylppäri on kuin kukka.

Vessa ei ole vielä valmis missään nimessä. Lattia on käsittelemättä, lamput asettamatta, peilit pesemättä (really?!), taulut ripustamatta, mutta en voi olla jakamatta muutamaa ennakkokuvaa ihan vaan isoksi iloksi, omaksi. Se sinivihreä suihkukin on kunnossa ja toimii, mutta kuvat siitä saavat vielä odottaa.. saumoitusvaiheessa olin jo sen verran kyllästynyt ja kyrsiintynyt, että viskoin saumalaastia niin runsaalla kouralla että menivät mosaiikitkin peittoon. Breshnev on niitä laatanpaloja rapsutellut laastista puhtaaksi jo muutaman päivän. Ja on about puolessa välissä vasta. Suihkudetskuja saa siis vielä odotella.

Lattia askarruttaa hiukan. Mies haluaa pitää puun sellaisenaan, itse tahdon harmaan maalatun. Sain kuitenkin käsiteltyä lattian vaalealla suojaöljyllä lauantaina, joten kestänee nyt sellaisenaan jonkin aikaa. Ajattelin levittää sen harmaan öljymaalin safarinaattona parin viikon päästä, niin saapa kunnolla kuivua kun ollaan poissa jalkoinemme. Olen sen verran hätähousu, että yleensä törkin malttamattomana maalipinnat ruvelle odotellessa niiden kuivumista. 

Vanhat tutut rakennustarkastajat Suomen suunnalla varmaan pyörähtäisivät pyllylleen, jos näkisivät ne raot lankkulattiassa ja silikoonilla sumplitut kosteuseristykset. Mutta sehän juuri tekeekin tilasta mulle mukavan – koko tunnelma on kuin tavallisessa huoneessa, ja vasta kun hoksaa pytyn nurkassa, niin ymmärtää etta ollaankin ehkä wc- ja sosiaalitilassa J.

Samalla kun saatiin yläkerran buduaari melkein kuntoon, niin kaverit aloittivat alakerran vierasvessan retusoinnin tänä aamuna. Siitäkin on tulossa herkku. 

Comments

Popular Posts