Hyvät ihmiset


Päivä vasta puolessa ja jo on viety viirun verran asioita eteenpäin, ja toivottavasti himpan verran pistetty iloa&hyvää kiertoon. Takana neljä palaveria, aamuteet orpokodissa ja capuccinot kahvilassa. Pinotolkulla papereita ja metri muistiinpanoja. Mua on pyydetty mukaan pariin tosi kivaan vapaaehtoisprojektiin, ja nyt suihkitaan pää höyryssä niiden tiimoilta. Onneksi hyvää on vielä olemassa, roppakaupalla, ja sen kun pystyy paikantamaan - niin yhteishyvällä saa tätä meidän Tellusta tuunattua parempaan suuntaan. 

Projecti Ykkönen on orpokotioperaatio. Mogran orpiksessa on toista sataa riekaleille revittyä, säälimättömästi riepoteltua, raiskattua ja roskiin heitettyä lasta. Kaikki suloisia, mutta äidittömiä, isättömiä, ja viittä vaille kaiken menettäneitä. Mogran orpokoti on kuitenkin se lottovoitto ja melkein taivas. Olot ovat vaatimattomaakin vaatimattomammat, vain perustarpeet katettuina, mutta joka tenava on turvassa, oma sänky, oma tyyny, aamupuurot ja iltavellit. Kouluunkin pääsisi,  mutta taival on suunnaton ja pienimmät eivät jaksa. Lähtö ennen auringonnousua, takaisin kotiin vasta illaksi. Nyt ollaan ihanien suomalaisten kanssa keräämässä varoja pieneen koulubussiin. Kaikki näyttää hyvältä, tohinaa piisaa Suomessa ja täällä, eteenpäin mennään ja ilon olo on huima. 

Projekti Kakkonen on lokakuun gaalaillallinen, jossa kerätään varoja täkäläisiltä bisneksiltä ja hyviltä sydämiltä. Tarkoituksena on saada muutamalle slummien huippuoppilaalle stipendirahat kokoon lukiota varten. Tarjota mahdollisuus ja tulevaisuus. Gaalassa syödään, juodaan ja tanssitaan, ja joka penni menee suoraan hyvään. Itse olen illan vetojoukoissa, ja so far so good - illasta tuntuu tulevan suksee;)

Nyt kotosalla, kehräten ja hääräillen, ja iloa kierrätellen ihan omissa joukoissa. 


Comments

 1. Kylläpäs kuulostaa hyvältä ja oletpa ahkera!
  Jotenkin nurinkurista, että siellä on orpoja lapsia ilman kotia ja täällä taas monta hyvää kotia ilman lasta, miten näiden kohtaaminen voi olla niin vaikeaa.
  Ihailtavaa, kuinka jaksat olla mukana kaikessa ja tehdä hyvää!
  Tsemppiä projekti ykköseen ja kakkoseen!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos RT - olet niin niin oikeassa. Paljon lasta kaivaavia ja paljon kaipaavia lapsia. Ja meikäläiset yrittää tuoda pikkasen iloa siihen yhtälöön. Mukavat viikonalut. xxx

   Delete

Post a Comment

Popular Posts