Orange!Taas on tingattu itsemme tainnoksiin ja saatu vastineeksi korikaupalla hedelmiä, niputtain vihanneksia ja kimpuittain kukkia. Torille meneminen on terapiaa. Kaikki maailman värit, hajut, rytmit ja naurut yhdessä rytinässä. Tori on kokoontumispaikka, jossa vaihdetaan kuulumiset ja verrataan kaalinpäitä. On toritanssit, ja pystybaari. Kaupanteko on rituaali, johon ei mahdu kiire tai huono tuuli. Hinnoista keskustellaan ja kinataan, laaduntae on maistiainen joka plaadusta ja lajista. Siis näkisittepä ne avokaadot ja mangot. Ei voi uskoa ei. 

Torille ei mennä hakemaan yhtä persiljanippua. Torilta tarttuu mukaan kaikkea ja paljon. Kantajat takaavat, että koreihin mahtuu aina muutama lisäkilo jotain eksoottista, jonka nimeä kukaan ei osaa edes lausua. Toriparkkina on mutapelto ja vapaaehtoiseen parkkimaksuun kuuluu autovahti ja autonpesu. 

Kerrankin ostosreissu joka on reiluakauppaa parhaimmillaan, terveellistä, yhteishyödyllistä, hauskaa ja puoli-ilmaista koko lysti. Bonuksena litratolkulla tyttöjen väsäämiä smootheja, kaikkissa sateenkaaren väreissä:)

Eli illan proggiksena lauantaisauna ja kyytipoikana mango-banaani-ananas-appelsiini-pommi.

xxx

Comments

 1. Kylläpä näyttää runsailta ja värikkäiltä nuo teitin toripöydät! Ja tuoreilta. Täällä sai torilta nyt omenoita, perunoita, juureksia, marjoja ja kanervia :). Värikästä, syksyn väristä, oli sielläkin :).

  ReplyDelete
 2. Vinkki:

  Tässä sinun blogissa on muuten tuo sanavahvistus kommentteja kirjoittaville. Se hankaloittaa kommentointia, sillä useimmiten joutuu kirjoittamaan sen vahvistuksen useamman kerran, ennenkuin saa kommentin läpi. Minäkin kirjoitin sen nyt kolmesti... Usein ei aina itse edes tiedä, että se on päällä. Sen saa helposti pois asetuksista. Joillakin on ollut ongelmia kommentoinnissa niin paljon, etteivät saa kommenttejaan ollenkaan läpi. Jotkut tosin haluavat pitää sanavahvistuksen roskakommenttien vuoksi, tosin useimmille niitä ei juuri tulekaan. Pitkä selitys, mutta ajattelin kertoa, jos et itse tiennyt, että sinulla tuo sanavahvistus on päällä :).

  Mukavaa syyskuuta!

  ReplyDelete
 3. Oi minkä vitamiinipiikin saa kun katselee näitä kuvia!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts