The Boer KitchenTänään on leivottu, lenkkeilty, lorvittu, leikitty ja levätty laakereilla. Pilvetön taivas, ihana sunnuntai  perheen kesken ja tunnelmana kovasti buuri. Kyllä, siis buuri. Ollaan kutakuinkin buureja enemmän tai vähemmän tässä porukassa – isän perintönä. Nyt kun on vielä buurimamma piipahtamassa, niin laitettiin kaikki mahdolliset buurireseptit likoon ja keittiö mullinmallin. Tosin näissä buurihommissa isäntä hoitelee suuremmat linjat ja rouva keskittyy kekseihin ja koristeluihin ;)

Heti aamusta laitettiin pimujen kanssa taikinat tulemaan – mikään ei hakkaa kotikutoisia piimäkorppuja. Siis buurisellaisia totta kai. Sotkettiin jauhot, sokerit, siemenet, piimät ja saatiin koko lastillinen Ruskeja.  Kivikoviksi kuivattuja kannikoita. Taivaallisia teen kanssa.

Käytiin välillä metsässä juoksentelemassa, ja buurimieheni otti pihakeittiössä vallan. Laitettiin perinteinen Potjie tulille. Valurautapata, slow cooking ideologian muinaisversio. Lampaan potka palasina, sekaan kaikki mahdolliset vihannekset, hiukan lihalientä ja punkkua. 5 tuntia kypsyttelyä tulilla, ja parempaa saa hakea.

Jälkkärinä Melktart, maitopiirakka (kuulostaapa kummalta). Taas kaiken yksinkertaisuuden huipentuma. Murupohja, ja päälle maito-muna-jauho-sokeri-seos. Koko homma hoituu minuuteissa, sillä piirakkaa ei paisteta – jotenkin vaan koko touhu jähmettyi ihan itsestään. Ihmeellista buurimagiaa.

Eli on siis syöty ja nautittu. Palan painikkeeksi otettiin nurkkajussit ja maratooniskypet.

Hommat balanssissa siis, ja viikko voi alkaa. Ihanaa pyhäiltaa kaikille. 

Comments

 1. Piti ihan kysellä tuolta fiksummalta puoliskolta, että mikä ihmeen buuri... vaan nyt tajuan! Eli miehesi on sieltä kotoisin?
  Mielettömän kuuloista olemista! Nautitaan!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ;) Arvasin, että buurijekku voi laittaa kysymysmerkkejä mieliin. Mies on täältä suunnasta suunnilleen, tuuman verran etelään, eli etelä-afrikkalainen, juu. Niitä hollannista karanneiden uudisasukkaiden jälkeläisiä. Sielultaan suomalainen tosin. Rakastaa saunaa, makkaraa ja pakkasta, shortseissa. Suloista pyhäiltaa sinnekin!

   Delete
 2. Hienoa, että jätit merkin käynnistäsi! Täältä löytyi ihana blogi, lukijaksi jään! Ihania herkkuja pöytä täynnä :)

  ReplyDelete
 3. Oi mitä ihanuuksia olette kokkailleet ja mikä lovely sunnuntai! Mä arvailin että sun mies on vähän hollantilainen mutta veikkailin jo aikoja sitten että South African. Lapset ovatkin varmaan mielenkiintoinen "yhdistelmä"!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts