Tea for the Tillerman


Meidän viikon teemana on ollut paksu sade, sellainen taivaalta hitaasti valuva, melkein kuin kankea sumu.
Nurmi nauttii, me muut vähemmän. Mielen ja sielun on vienyt työ päivä päivän jälkeen, ja iltojen hämärähetket on vietetty puolikoomassa, pikkustressissä ja muussa aivan turhassa.

Onneksi on näitä viikonvaihteita sentään silloin tällöin - liian harvakseen to my liking - mutta näillä on ihan vinha perusta ihmisen hyvinvointiin ja olemiseniloon. Tällä kertaa ei rahkeet riittäneet sen suurempiin peijaisiin, mutta meillä on muuten pörrätty hyvissä merkeissä. Hyviin merkkeihin kuuluu ehdottomasti sunnuntaiaamujen kollektiivinen laiskottelu, oranssi brunssi ja melkein rajattomasti ruisleipää. Rohkea teko reissumiehen osalta, sillä jokainen siivu on yleensä numeroitu ja arkistoitu pakastimen ylähylle, strictly for mum. Mutta tänään on avoimien pakastimien päivä ja ruista jokaiselle. Tämän uhrautumisen arvon voi täysin ymmärtää vain ulkosuomalaiset, kaukana.
Ja suunnaton kiitos muuten niitä rukiita tänne kantaneille.

Samalla on ammennettu junioreille hiukan folkrockin historiikkia ja soitettu Cat Stevensin koko tuotantoa, monesti ja lujaa. Sitä uudempaakin Yusufia. Jotkut niistä kolahtaa aina vaan ja syvältä. Oih mitä nostalgiaa, eikä edes nyt niin kamalan kaukaa. Paristi on tullut vastaan miehen kanssa synkronisoitu pysähdys ja hymyilevä tuijotus, kadonneena sinne jonnekin alkuvuosien etsintäaikoihin. Mikä mäihä, että löydettiin sieltä toisemme;)

Ja onneksi on pyhä vasta puolessa.
Ensin kunnon venytykset, koirat lenkille ja illan menyy haetaankin Intiasta.

PS. Tytöt pyysivät varmistamaan, että mainitsen cococcinot, ettei kukaan vaan luule meidän lasten kahvia ryystävän. Huh, niinpä. Done.

Comments

  1. Varmasti parasta on hitaat sunnuntaiaamut, rauhassa nautittu aamiainen vaikka yövaatteissa. Meillä ei ole koiraa, joten ulosmeno voi venyä iltapäivään... Vanhat levyt tuovat usein niin muistoja nuoruudesta, meillekin.
    Tiedän ton ruisleivän, se on aina odotetuin lahja Israelissakin! Nautinnollista sunnuntaita toivottelen Pohjanmaan lumimaisemista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hui, täällä päässä on ollut totaalinen nettipaitsio, paitsi duunissa tietysti - jossa ei taas blogissa pyöritä. Ihana aikainen lauantai, ja voi kun olisikin niitä ruispaloja vielä jäljellä! Toivotellen mukavaa viikonloppua!

      Delete
  2. Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Marru, viikko on vilahtanus silmissä ja voidaan taas toivotella mukavia viikonloppuja;)!

      Delete
  3. Mukavaa ja rentoa sunnuntian loppupäivää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitä tarvitaan, ja mukava viikonloppu on jo hyvin suunniteltu! Samoja sinne toivotellen!

      Delete
  4. Hyvä että selvensit tuota ruisleipien tilaa, koska ensimmäiseksi pisti silmään, että onpas nyt pistetty melkein överiksi reissareiden kanssa. Meillä ruisleipien yltäkylläisyydessä jatkuvasti elävien maassa on tullut kauppoihin Vaasan Ruispalojen jälkiuuniversio. Sitä syödään hartaan hiljaisuuden vallitessa ja leipäpaloja käsitellään melkein yhtä varovasti kuin ehtoollisleipää -ihan totta.
    Rentouttavaa loppupäivää ja voimia uuteen viikkoon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo jälkiuuniversio kuulostaa ihan taivaalliselta - ja voin kuvitella sen hartauden millä niitä nautitaan... jään odottelemaan seuraava kotimaanretkeä ja nämä leivät kiirivät ostoslistan ihan huipulle!

      Delete
  5. Viikonloput ja niissä parasta viipyilevät, hitaat aamut ja aamiaiset. Täällä makkareiden rempan keskellä nautin kotona olemisesta ja treenin jälkeisestä hyvästä olosta. Terveiset sinne kauas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä on meneillään juuri sellainen hidas aamu. Takana haipakkaa koko viikon edestä ja nyt hengitellään aamukahvin kanssa terassilla. Huoh, ihanaa. Terveisiä kotikunnaille!

      Delete
  6. Ruisleipä on ulkosuomalaiselle kuin pelastusrengas, lohdutussuukko tai tyyny kovaa maailmaa vastaan. Olin ollut leikkauksessa, eikä olo meinannut tokeentua sen jälkeen millään. Mikään ruoka ei mennyt alas. Ensimmäinen asia, jota kaipasin, oli rukiinen leipä. Onneksi Suomesta tulleet apujoukot olivat tuoneet leipää mukanaan. Kuuntelin Waltarin Sinuhea äänikirjana ja nautin palan ruisleipää. Onko montaa väkevämpää hetkeä elämääni suotu? En usko. Blogistasi kiittäen ulkosuomalainen lukijasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vallan mukavasta viestistä - siinä kiteytyi kyllä suomalaisuuden peruselementit sisusta Sinuheen, ruisleivällä. Ja on muuten mukava huomata, miten samoja tuntemuksia voi ammentaa omille lapsillekin. Ovat aivan yhtä innoissaan ruisleivästä ja hapankorpusta, vaikkei niitä ole koskaan roppakaupalla edes kotona saanut;) Kovasti terveisiä sinne kauas jonnekin, kiva kun tulit visiitille;)!

      Delete
  7. Sunnuntai aamut on tehty Hesarista, kahvikuppi ja kyllä siinä kylkiäisenä ruisleipä ;) , tänään jopa mitallikahvit ! Sochi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja onneksi lauantaiaamuna on aikaa kuumalle kahville terassilla ja vihdoikin piipahdus myös blogimaailman puolella! Tänne on ollut ihan ikävä;) Oikein mukavaa viikonloppua!

      Delete
  8. Yhdistäviä tekijöitä siellä ja täällä näyttäis olevan Reissarin lisäksi sumumainen sade, joka täällä vei viimeisetkin toivonrippeet siitä, että vihdoin ja viimein pääsis hiihtämään. Ei pääse.

    Viikonloput kyllä tosiaan tulee tarpeeseen. Mun mielestä ne vaan on ihan liian lyhyitä kaikesta toipumiseen. Päivällä vois hyvinkin pidentää ja silti jäis arkea ihan riittävästi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana hidas sade, ja vielä ihahampi sitä seuraava vihreys. Meillä on piha uhkeimmillaan ja luonto kehrää yllätyssateista näin keskikesän liepeillä. Ja olen kuullut toki viestejä, ettei taida hiihtokelejä olla käsillä - mutta nyt vaan sitten kovasti odottelemaan jo kevättä! Ihanaa kevättä! Mukavaa viikonloppua sinne!

      Delete
  9. Herkullisen näköinen brunssi teillä, ruisleipine kaikkineen!
    Välillä on ihan hyvä olla vaan möllötellä, tekemättä mitään sen kummempaa.
    Ihanat tytöt sinulla <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olisin kyllä sielultani ihan super-möllöttelijä, mutta kun ei vaan rahkeet ja aika riitä moiseen. Nyt on onneksi oma pieni hetki, ja pääsin hiukan piipahtelemaan täälläkin puolella. Ihana viikonloppu! Ihana, kyllä!

      Delete
  10. Minä vaan täällä ihastelen näitä kuvien värejä, jälleen kerran. Ruisleivissä kuin ei ole meikäläiselle paljonkaan ihasteltavaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei hätä, hyvä jos kuvat ja värit maistuu;) Viikonloput!

      Delete
  11. Vaikka maailmalla vierailisi lyhyemmänkin ajan, niin ruisleivän ikävä iskee välittömästä. Pullahöttöleipä kun ei ole kunnon leipää. Toinen mitä itse kaipaan reissatessani on rahka. Olen niin addiktoitunut siihen, että kolmen viikon reissu Australiaan tammikuussa oli todellinen koetinkivi, kun en saanut jokapäiväistä aamurahkaani. Kummallisia nämä ruokaikävät!
    Ihanan brunssin olette saaneet nauttia rauhallisen sunnuntain alkajaisiksi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On muuten totta, että monia kotimaisia hapanhommia ei taida kaukaa löytyä... juuri niinkuin rahkat - tai viilit, piimät, kermaviilit, eipä löydy ei. Ruokaikävät taitaa olla niitä primitiivisimpiä kaipauksia;) Muksaa viikonloppua sinne, rahkalla, I believe;)

      Delete
  12. Sitähän nyt on oltu reilulla päällä, kun on pistetty ruisleivät yleiseen jakoon!!!! Minä toin jouluna 23 kg ruisleipää, joten sitä saa syödä ihan vapaasti. Pistän välillä pojille kouluunkin evääksi. Jos ruisleipää saa meillä syödä vapaasti, niin suklaan kanssa onkin sitten ihan eri juttu. Nyt olen suklaalakossa, joten ne viimeiset levyt on piilotettu meiltä kaikilta...siis myös minulta. Mukavaa sunnuntain iltaa täältä.....sateesta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On tässä vuosien varrella kannettu ylikilo-reissareita tännekin asti, ja niillä leivänsiivuilla onkin ollut sitten hintaa totta tosiaan;) Ja sama pätee Fasun suklaisiin.. joskus miettii, että tulisikohan sitä ihan hulluksi, jos asuisi Suomessa pysyvästi ja voisi mätätä sinistä suklaata ja reissumiestä rajattomasti, koko ajan;) Mikä ihana ajatus in deed. Isot terkut!

      Delete
  13. Taalla yksi ulkosuomalainen katsoi kuvia kateudesta vihreana - mita ihania RUISleipia siella onkaan - vihreys vaan syvenee kun ajattelee etta omassa pakkasessa ei ole enaa leivan leipaa! Ja Rouva on todella ollut very generous.. meillakin annostellaan ruisleivat yleensa hyvin niukalla kadella eika niita anneta ihan kenen tahansa suuhun :-) Mutta toivottavasti taman meidankin surkea tilanne korjaantuisi tassa muutaman viikon sisaan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pahimpiin ruisleivän puutostiloihin olen tehnyt myös omat hapanlimppuni. Meillä on Nairobissa kiertänyt ikivanha ruisjuuri jo vuosikausia, ja aina on muutama jemmassa pakkasessa. Itseleivottu limppu on ihana kyllä, mutta vain korvikkeena... sillä kyllä ne reissarit tai jälkiuunilimppu Prisman leipähyllyltä ovat ihan lyömättömiä. Huoh. Teille on onneksi leipälähetys jo melkein matkalla;)

      Delete
  14. Ehka meillakin on ruisleipaa parin viikon paasta,kun isani tulee vierailulle.Minun onnekseni muut eivat tummasta leivasta tykkaa,joten saan kaiken itselleni.
    Vasta loysin blogisi ja olen selaillut aiempia postauksia ja ihaillut kuviasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helous Lisay, ja tervetuloa! Ulkosuomalaisia turinoita on tarjolla - tosin viimeiset parit viikon on ollut sen sellaista liitoa, että ovat olleet pulinat ja kirjoitukset kortilla. Kokeillaan korjata tilanne;) Mukavaa viikonloppua!

      Delete
  15. Ihanat viikonlopun laiskotteluaamut! Meillä oli lapset pyjamissa eilisen, illalla sitten vaihtoivat puhtaat pyjamat saunan jälkeen :) Meillä syötiin blinejä ja katseltiin Sochin lisäksi ulkona vihmovaa räntäsadetta.. Terkut ja halit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt vaan kevättä rintaan, rigth? Takana on hullut päivät, ja nyt ajattelin hiukan nautiskella viikonlopun aikana. Ruisleivät on loppu, mutta eiköhän tässä jotain muuta kivaa keksitä. Ehkä pistetään Katin kanssa taas keittiö mullinmallin;) Isot terkut ja rutistukset. Nauttikaa viikonlopusta!

      Delete
  16. We have had nothing but rain wind and cold for weeks now. There are so many floods. Roll on summer. Hope you had a fun valentines

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts